Καταστροφή συγκροτήματος της RWE!

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου το συγκρότημα της RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG– Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας), εντός του δάσους Hambach δέχτηκε την επίσκεψη ομάδας αναρχικών, η οποίοι κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις της.

Με ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 19 Ιανουαρίου, η ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια.

«Το 2018 έχει αρχίσει. Η RWE έχει συντριβεί!
Είμαστε μια ομάδα αυτόνομων αναρχικών. Υπερασπιζόμενοι τη Γη, ενεργήσαμε υπέρ της προστασίας του δάσους Hambacher και του κόσμου από την RWE και τον καπιταλισμό.Σε αυτήν μας την ενέργεια, μια περιοχή της RWE καταστράφηκε. Η περιοχή ήταν παλαιότερα μέρος του δάσους. Η RWE έκοψε όλα τα δέντρα, κατέστρεψε το βιότοπο των έμβιων όντων, έχτισε νέες κατασκευές, τις περιέφραξε και τις επόπτευε με κάμερες. Αυτές οι δομές θα τους βοηθούσαν να καταστρέψουν τα υπόλοιπα (226 εκτάρια) του δάσους των 12.000 ετών (αρχικά 5500 εκτάρια) προκειμένου να βγάλουν κέρδη από την εξόρυξη λιγνίτη, από την καύση του οποίου εκλύονται στο περιβάλλον 90 εκατομμύρια τόνοι CO2 (διοξειδίου του άνθρακος) ετησίως.

Η περιοχή ήταν περιφραγμένη με υπέρυθρες κάμερες και σύστημα συναγερμού. Εντός υπήρχαν ήταν κοντέϊνερς υλικών και γεννήτρια. Συμφώνως με την ελλιπή παραδοχή εκ μέρους της αστυνομίας, οι φράκτες αφαιρέθηκαν και η γεννήτρια καταστράφηκε.

Αλλά επικεντρώσαμε, επίσης, την προσοχή μας και στα κοντέινερ. Ανοίξαμε αυτή την περιοχή και την επιστρέψαμε στο δάσος. Το υλικό που χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν το δάσος χρησιμοποιείται τώρα για την προστασία του. Οι δομές μέσα δεν είναι πλέον διαθέσιμες στην RWE, έτσι δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να συνεχίσουν την καταστροφή του δάσους. Αφήσαμε μηνύματα στην RWE, με τα οποία εκφράζουμε τα συναισθήματά μας προς αυτήν».
Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η RWE δωροδοκεί τοπικές κοινοτικές οργανώσεις και ασκεί πίεση στις τοπικές ομάδες αντίστασης. Η αστυνομία δήλωσε ότι η πιο μαχητική δράση θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη καταστολή, εξώσεις και την ολική αποψίλωση του δάσους, καταστάσεις για τις οποίες την ευθύνη θα επιφορτίζονται όσοι αντιδρούν στην κοπή των δέντρων.

Αυτή μας η ενέργεια αποσκοπεί στο να δείξει ότι η αντίσταση δεν θα σταματήσει μόνο και μόνο επειδή προσπαθούν να μας τρομάξουν.
Αυτή είναι μόνο η αρχή της μάχης για το 2018. Η αντίσταση θα είναι πραγματικά έντονη τώρα και θα κλιμακωθεί για να είναι ακόμη χειρότερη εάν υπάρχουν εκδιώξεις. Έχει λεχθεί πριν από την περίοδο κοπής ότι κανένα δέντρο δεν θα κοπεί χωρίς τίμημα. Όσο περισσότερα κόβουν τόσο περισσότερο θα υφίστανται τις συνέπειες των ενεργειών τους. Το ίδιο ισχύει και για τις εξώσεις. Επομένως, θα ήταν καλύτερο για την RWE να κλείσει το ορυχείο τώρα και να φύγει από το δάσος.
Ευτυχισμένο νέο έτος! RWE bleibt nicht! (Η RWE δεν θα μείνει!)»

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: