ΤΑ «ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΑΓΑΘΑ» ΚΑΙ ΟΙ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΣ» ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ…

Προϋπήρχαν της «κρίσης», αλλά γιγαντώθηκαν από το 2010 και μετά. Αναφερόμαστε στα «hard discount» σουπερμάρκετς, που πλημμύρισαν την αγορά με φτηνές σαβούρες εισαγωγής για να προσελκύσουν τους νεόπτωχους, την νέα δυναμική αυτή ομάδα, που μετράει τα κέρματά της έξω από τα καταστήματα σύμφωνα με το νεορεαλιστικού ύφους φιλάνθρωπο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα. Τα «κατώτερα αγαθά» (όρος της Οικονομικής Επιστήμης που προσδιορίζει την κατηγορία των αγαθών για τα οποία, ceteris paribus, μια αύξηση του εισοδήματος του καταναλωτή οδηγεί σε μείωση της ζητούμενης ποσότητάς τους) δίνουν αναμφίβολα το νέο κοινωνικό «στίγμα», όχι μόνο για τους καταναλωτές τους, αλλά, κυρίως, για τις πολυεθνικές αλυσίδες, που τα διανέμουν. Έτσι η φράση «από τα Λιντλ» σημαίνει «σαβούρα».

Τί και αν οι μάνατζερς των Lidl προσπάθησαν με πείσμα να βελτιώσουν την ποιότητα και να μειώσουν τα εισαγόμενα, που ούτως ή άλλως έμεναν απούλητα; Ούτε οι ζητιάνοι δεν τα καταδέχονταν. Που λέει ο λόγος… Το αποτέλεσμα ίδιο, το «από τα Λιντλ» καθιερώθηκε ακόμα περισσότερο. Είδαν και αποείδαν και το πήραν απόφαση. Ιδού τι σκαρφίστηκαν:

Κάθε post με τη φράση «από τα LIDL», από τώρα αλλάζει νόημα.
Γιατί για κάθε ένα τέτοιο post, τα LIDL χαρίζουν 10 μερίδες φαγητού στην Οργάνωση «Μπορούμε».

Νόστιμο κόλπο, και το σημαντικότερο, ποιός μπορεί να ελέγξει ότι το τηρούν;

Η κυβέρνηση του Σύριζα (που δεν είναι αριστεροί «από τα Lidl») και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας επεξεργάζεται, σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες σχέδιο στο πνεύμα του μάρκετινγκ των Lidl: Για κάθε ποστ στα σόσιαλ μήντια που θα εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», δηλαδή ως ψεύτη, θα επιστρέφεται μία κατασχεμένη «λαϊκή» κατοικία (ενός «ασθενέστερου» φυσικά) μετά από κλήρωση σε λοταρία. Φυσικά και αυτό θα είναι ψέμα. Όλα αυτά θα είναι ψέματα. Να το θυμηθείτε, όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, θα μάθουμε ότι δεν τον έλεγαν καν Αλέξη Τσίπρα. Κάπως αλλοιώς τον λένε. Και, όμως, θα υπάρχουν ακόμα κορόιδα, που θα τον ψήφιζαν πέντε με έξι φορές ακόμα.

Λ.

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: