ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ…

Σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους, όταν συλλαμβάνονται οικογένειες «παράτυπων» μεταναστών κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, με σκοπό να αποθαρρύνει την «παράνομη» μετανάστευση. Η Τάιλερ Χούλτον, μάλιστα, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας (DHS), δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις, ότι το DHS «εξέτασε αλλαγές στη διαδικασία, την πολιτική, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και εγκρίθηκαν ορισμένα μέτρα».

Το νομοθετικό καθεστώς, που βρίσκεται σε ισχύ δεν επιτρέπει στην υπηρεσία μετανάστευσης να περιορίζει οικογένειες σε κέντρα κράτησης, εφ’ όσον έχουν μαζί τους ανήλικα παιδιά. Συνήθως οι γονείς και τα παιδιά τους αφήνονται ελεύθεροι πολύ γρήγορα μετά τη σύλληψή τους, με την υποχρέωση να παρουσιαστούν σύντομα ενώπιον δικαστή. Η πρόταση, λοιπόν, που συζητείται είναι να χωρίζονται οι οικογένειες: οι γονείς να οδηγούνται σε κέντρα κράτησης και τα παιδιά να τα αναλαμβάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Δεν πρόκειται για μια καινούργια «λύση», καθώς ήδη από τον περασμένο Μάρτιο οι προθέσεις αυτές είχαν γίνει γνωστές εκ στόματος του υπουργού ασφαλείας Τζον Κέλι ο οποίος εξηγούσε στο CNN ότι «Θα μεταχειριζόμασταν καλά αυτά τα παιδιά το διάστημα, που θα ασχολούμασταν με τους γονείς τους», για να εισπράξει την γενική κατακραυγή με αποτέλεσμα η πρόταση να αποσυρθεί. Προσωρινά, βέβαια, καθώς ενώ στις αρχές του 2017 κατεγράφη αξιοσημείωτη μείωση στις νέες αφίξεις «παράτυπων» μεταναστών στις ΗΠΑ, οι συλλήψεις στα σύνορα αυξήθηκαν και πάλι τον περασμένο Νοέμβριο.

Η κυριαρχία και πάλι «δουλεύει» παλιές ιδέες στην ίδια κατεύθυνση. Σε κάθε εποχή σε κάθε χώρο. Εμφύλιοι πόλεμοι, πρόσφυγες, κατεστραμμένες ζωές, δάκρυα και πόνος, δυστυχία και αίμα, συντρίμμια και σκοτάδι, απλά και μόνο το ίδιο «υλικό» για τον «νέο κόσμο» που στηρίζεται ξανά και ξανά στους ίδιους «σκελετούς»… Ως πότε;;;

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: