Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, Η SIEMENS, O ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ «ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»…

 

Δεν έγινε ποτέ καμμία συνάντηση με τον κ. Χριστοφοράκο, αναφέρει ο κ. Σημίτης και οι ισχυρισμοί τής τέως γραμματέως του συνιστούν το αδίκημα της ψευδορκίας, ενώ δηλώνει πως επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Επίσης, τονίζει ότι ουδέποτε συνάντησε τον κ. Χριστοφοράκο.

Τί συνέβη και θύμωσε ο πρώην «καταλληλότερος» πρωθυπουργός της «χρυσής εποχής»; Η γραμματέας του αξιότιμου κ. Χριστοφοράκου κατέθεσε ότι είχε καταγράψει τουλάχιστον 14 συναντήσεις μαζί με τον Σημίτη. Συγκεκριμένα η Αικατερίνη Τσακάλου απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την σχετική υπόθεση, κατέθεσε ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον Σημίτη τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση, κατά τη σύναψη της οποίας διακινήθηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρανόμως τεράστια χρηματικά ποσά. Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε η Τσακάλου, οι περισσότερες από τις συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, συναντούσε όχι μόνο τον κ. Σημίτη, αλλά και την γραμματέα του. Επίσης ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, το επίμαχο διάστημα, είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσο Μαντέλη, αλλά και τον άλλοτε αποκαλούμενο «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Τσουκάτο.

Δεν χρειάζεται πολύ γνώση ή ιδιαίτερες ικανότητες για να αντιληφθεί κάποιος όχι βέβαια την αλήθεια, αλλά την βαθιά εξάρτηση όλων εκείνων που εμπλέκονται στα δήθεν σκάνδαλα, όπως αυτό της SIEMENS. Τα γεγονότα, οι εξελίξεις ήδη από το 1990, όταν η Οικουμενική κυβέρνηση έθετε τις βάσεις για την συνέχεια και την συνολική εμπλοκή και συνενοχή του πολιτικού συστήματος, είναι πλέον εύκολο να συνδεθούν, ώστε να εξαχθούν εύκολα και ασφαλή συμπεράσματα. Είναι όλοι τους τόσο βαθιά χωμένοι στα ίδια σκατά, ώστε οι δήθεν πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους να προκαλούν μόνο απέχθεια και αηδία. Εννοείται ότι ποσώς τους απασχολεί να κρατούν έστω και τα προσχήματα. Άλλωστε, όπως λένε οι πλέον περισπούδαστοι από το σινάφι τους, ο κύκλος της μεταπολίτευσης τώρα μόλις έκλεισε οριστικά, καθώς σφραγίστηκε τελικά από την άνοδο του Συριζα στην εξουσία. Οπότε, ό,τι κι αν «σκάει» δεν κάνει εντύπωση πράγματι στον οποιοδήποτε. Έτσι, οι μούμιες της πρότερης εποχής όπως ο Σημίτης μόνο θυμηδία προκαλούν. Ή μήπως όχι;…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: