Το ιδιώνυμο για την προστασία των …συμβολαιογράφων και τα κοράκια των «ελεύθερων αγορών»…

Αμερικανικά κοράκια

Ο τεξανός «επενδυτής» Κάιλ Μπας εκπρόσωπος μεγάλου «επενδυτικού» fund Hayman Capital, τοποθέτησε μεγάλα ποσά το 2008 υπέρ του ενδεχομένου χρεωκοπίας του ελλαδικού κράτους με αποτέλεσμα, στην συνέχεια, την αποκομιδή τεράστιων κερδών. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής (17-12-2017) ο Κάιλ Μπας μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν βρισκόμαστε σε μια χώρα της Ευρωζώνης ή του Τρίτου Κόσμου», καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι γίνονται επιθέσεις κατά των συμβολαιογράφων, οι οποίοι διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να κάνουν τη δουλειά τους. «Στην Αμερική αν γινόταν η αντίστοιχη επίθεση θα σε πυροβολούσαν», λέει γελώντας. Και προσθέτει με νόημα –δείχνοντας την απόσταση που χωρίζει την αμερικανική κοινωνία από την ελληνική– «αν θέλετε βοήθεια, μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους να προστατεύσουν τους συμβολαιογράφους σας. Για να μπορέσει η χώρα να πάψει να είναι στάσιμη και η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα να την αντιμετωπίσει σοβαρά, θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος και στους θεσμούς του».

Η ύαινα από το Τέξας αυτήν την φορά διαβλέπει «μεγάλες ευκαιρίες» από την «ανάκαμψη» επενδύοντας όχι στην «πτώχευση» αλλά στην «ανάπτυξη», αγοράζοντας μετοχές ελληνικών τραπεζών οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ευκαιρία για μεγάλα κέρδη». Φθάνει να λυθούν ορισμένα «προβλήματα»…

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα ότι εν έτει 2017 συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια χώρα της Ευρώπης» λέει και προσθέτει πως «για να υπάρχει εμπιστοσύνη στη χώρα, τότε χρειαζόμαστε μερικά από αυτά τα βασικά θέματα να λυθούν. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο και είναι εμποτισμένα στην ελληνική κουλτούρα, αλλά πρέπει να αλλάξουν».

Το καθεστώς Τσίπρα έσπευσε φυσικά να δώσει για μια ακόμη φορά τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, εκτός των άλλων, ψηφίζοντας ένα ιδιώνυμο που καθιερώνει την αυτεπάγγελτη δίωξη και απειλεί με διώξεις και φυλακίσεις εκείνους που παρεμποδίζουν τις σχετικές διαδικασίες πλειστηριασμών.

Οι ευκαιρίες μεγάλες και τα σκυλιά δεμένα…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: