ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ «ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ…

«Κι αν θα με φάνε τ’ άγρια θηρία
θα με γράψουν και στην ιστορία
πως με φάγανε τα ζώα
κι όχι η μπόρα του αιώνα».

Για «προσπάθειες αποσταθεροποίησης», οι οποίες όμως «δεν θα περάσουν», έκανε λόγο ο ανίκητος μέχρι τώρα κομμουνιστής ηγέτης Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες. Σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση επαγρύπνησης ο Τσίπρας δηλώνει έξω από τα δόντια ότι «η κυβέρνηση και σέβεται τη Δικαιοσύνη και την υπερασπίζεται στην πράξη απόλυτα και όχι αλά καρτ απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε εργαλείο πολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων, με όποια ιδιότητα κι αν εμφανίζονται».

Είναι λίγο μπερδεμένο το σκεπτικό, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλοιώς αφού η σκέψη του μεγάλου Τιμονιέρη οφείλει να είναι δυσνόητη ακόμα και αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί ως ακατάσχετη μπουρδολογία είτε από τους αμύητους είτε από τους κακεντρεχείς εχθρούς του που θέλουν το κακό του. Ο απόλυτος σεβασμός στην Δικαιοσύνη (προφανώς αναφέρεται στο θεσμό) είναι αυτός που οδηγεί το καθεστώς Τσίπρα να βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με εκείνα τα «κρυφά» συμφέροντα, πολιτικά ή οικονομικά, ή πολιτικοοικονομικά, με όποια ιδιότητα και αν εμφανίζονται. Καθαρή σκέψη, καθαρά λόγια, ευκρινείς πολιτικοί στόχοι. Έχει και συνέχεια…

«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπισή της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά».

Η μετάφραση, βέβαια, είναι λίγο διαφορετική γιατί υπάρχουν πάντα και τα ανυπέρβλητα προβλήματα της απόδοσης της πραγματικότητας… Δηλαδή, ο μεγάλος ηγέτης καταγγέλλει ευθέως τα «παιχνίδια αποσταθεροποίησης», στα οποία «σκοτεινοί κύκλοι» εμπλέκουν τον θεσμό της «Δικαιοσύνης» και συγκεκριμένα στην «παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας».

Μάλιστα. Θα πάμε στην ζούγκλα με τον Ταρζάν να την περνάμε φίνα… Μ’ άλλα λόγια το πρόβλημα δεν είναι η «παραγωγή δικτύων παραεξουσίας», αλλά ότι αυτά είναι ανεξέλεγκτα. Από ποιον; Μα από το καθεστώς Τσίπρα. Δηλαδή εάν δεν ήταν «ανεξέλεγκτα» δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα… Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ο πλήρης έλεγχος «κάθε βρωμοδουλειάς», γιατί κυρίες και κύριοι δεν μπορεί ο καθείς να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να ρωτάει, χωρίς να συμφωνεί πλήρως με το ραπόρτο ότι τους νέους όρους διανομής της «πίττας» θέτει και μάλιστα χωρίς αντιρρήσεις το λαοπρόβλητο καθεστώς Τσίπρα. Α, να χαθείτε νταβατζήδες της διαπλοκής που θα έλεγε και ο Πολάκης.

Και ο μεγάλος ηγέτης συνεχίζει απτόητος.

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσος από τους άλλους. Κι αυτήν την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες».

Ισότης, Αδελφότης, Ελευθερία, παλιοκουμάσια νταβατζήδες. Όχι παίζουμε…

 Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: