ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΑΠΗΛΛΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 8ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011…

Ύστερα από πέντε συνεδριάσεις, χθες το ΜΟΔ Αθηνών απήλλαξε τους έξι από τους επτά κατηγορούμενους απ’ όλες τις κατηγορίες για τις οποίες είχαν παραπεμφθεί, δηλαδή για έκρηξη με πρόκληση κοινού κινδύνου για ανθρώπους και πράγματα, κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό την πρόκληση κοινού κινδύνου, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Ένας από τους κατηγορουμένους, τελικά, καταδικάστηκε για μια πράξη σε βαθμό πλημμελήματος (κατοχή εκρηκτικών υλών) σε ποινή φυλάκιση δυόμισυ ετών εναντίον της οποίας άσκησε έφεση.

Οι «επτά» είχαν συλληφθεί στις 8 Φλεβάρη του 2011 κατά την διάρκεια εκτεταμένων συγκρούσεων, οι οποίες ξέσπασαν για πρώτη φορά στα στενά της πόλης της Κερατέας με αφορμή εισβολή κατασταλτικών δυνάμεων παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι κατοίκου της περιοχής, στο πλαίσιο προανάκρισης για εμπρηστική επίθεση σε καντίνα της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα. Οι κάτοικοι που μάχονταν με όλους τους τρόπους, αρνούμενοι να συναινέσουν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή, πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα ενώ πολύ γρήγορα οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις να πνίγουν την πόλη στα δακρυγόνα. Ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Ιατρού (και ένα από τους κατηγορουμένους που απηλλάγησαν) είχε δηλώσει τότε: «Γίνεται πανικός. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Τα ΜΑΤ μπήκαν σε σπίτι στην Κερατέα και συνέλαβαν έναν 30χρονο που δεν είχε καμμία ανάμιξη με τα επεισόδια. Η μητέρα του νεαρού άντρα υπέστη καρδιακή προσβολή». Η συμμετοχή στις συγκρούσεις ήταν γενικευμένη, με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις καταστολής με βροχή από μολότοφ και πέτρες.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: