ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 177ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Στην ευρύτερη περίοδο που διανύουμε την έναρξη της οποίας σηματοδότησε η, από το Καστελλόριζο, αναγγελία της «προσφυγής» στο ΔΝΤ για «βοήθεια» εκ στόματος Γ. Παπανδρέου, ένα κύριο χαρακτηριστικό της κρατικής διαχείρισης είναι η ταχεία εναλλαγή στην εξουσία κυβερνήσεων συνεργασίας. Η τελευταία «μνημονιακή» διαχείριση την οποία ανέλαβε το καθεστώς Τσίπρα επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή για τους λόγους που διεξοδικά, αλλά και επανειλημμένα έχουν αναφερθεί.

Το γεγονός αυτό προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία στο πως το σύνολο των εξουσιαστών θα διαχειριστεί τους όρους, αλλά και τα μέσα με τα οποία θα συγκροτηθεί και τελικά θα επιβληθεί η διάδοχη κατάσταση. Η διαδικασία αυτή, που ήδη έχει ξεκινήσει, φαίνεται ότι εντείνεται με φανερό ή μη τρόπο, και σε άμεση συνάρτηση με τις διεθνείς εξελίξεις, έτσι όπως αυτές λόγου χάρη δρομολογούνται μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην Γερμανία.

Οι πολιτικές αντιθέσεις που προβάλλονται με όσο το δυνατόν εκκωφαντικότερο τρόπο μ’ αφορμή «σκάνδαλα», όπως αυτό στο οποίο εμπλέκει η αντιπολίτευση τον υπουργό Άμυνας δεν αποτελούν παρά το φύλλο συκής, απαραίτητο για να καλυφθεί η πλήρης συμφωνία και σύγκλιση των κομματικών σχηματισμών, μηδενός εξαιρουμένου, στην επιβολή σκληρότατων όρων καθυπόταξης του κοινωνικού χώρου. Όπως έχουμε τονίσει, αυτή η πραγματικότητα δεν αφορά μόνο την οικονομική επιβολή. Το επόμενο διαχειριστικό σχήμα θα αφορά λοιπόν και πάλι κάποιου είδους κυβέρνηση συνεργασίας, από την οποία σύμφωνα με μια σοβαρή εκδοχή δεν θα λείπει το σημαντικότερο μέρος των σημερινών διαχειριστών, δηλαδή ο Συ.ριζ.α.

Ο λόγος είναι απλός. Ο Συ.ριζ.α. απέδειξε στην πράξη περίτρανα ότι η αριστερά μπορεί να ακινητοποιήσει, όχι απλά ένα «ζωηρό» κοινωνικό χώρο, αλλά να αφομοιώσει και τελικά να καταστείλει με το γάντι τις μαχητικές και έντονα συγκρουσιακές διαθέσεις, που εξέφρασε πλήθος ανθρώπων. Το παραγωγικότατο αυτό έργο του καθεστώτος Τσίπρα δεν έχει λάβει τέλος. Αντίθετα, όπως φαίνεται, θα ενταθεί με κάθε τρόπο, ώστε να ολοκληρωθεί και η λεγόμενη «βίαιη ωρίμανση» του.

Και ενώ ακριβώς αυτή η πραγματικότητα είναι δύσκολο να κρυφτεί, όπως αποδεικνύεται και από την ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα, οι αριστεροί αναμορφωτές της εξουσίας δεν θα απεκδυθούν εύκολα το μανδύα του προστάτη των αδυνάτων γενικά ή πιο συγκεκριμένα των φυλακισμένων.

Ο στόχος αυτός είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί όσο και ευκολότερο εφ’ όσον γίνουν αποδεκτά ορισμένα προνόμια τα οποία συνεχίζουν οι αριστεροί διαχειριστές να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν. Η δήθεν πόλωση με την «κακιά δεξιά» φαντάζει βολική και για κάθε χρήση, αφού παρ’ ότι αποτελεί ξαναζεσταμένο και άνοστο φαγητό, θα δώσει τα κατάλληλα «πατήματα» για να τεθεί και πάλι το γνωστό δίλημμα.

Παρ’ όλα αυτά, όπως είναι γνωστό, η ζωή πολλές φορές περιγελά και τους πιο προσεκτικούς σχεδιασμούς και μάλιστα σε πιο ήσυχες περιόδους, κατά πόσον μάλιστα σε μια περίοδο σαν αυτή που διανύουμε. Όπως, μάλιστα, έγραφε και ένας άγγλος στοχαστής, πολλά φυτρώνουν σ’ ένα κήπο που κανείς δεν έσπειρε ποτέ εκεί…

Δεκέμβριος 2017

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: