Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ, Ο ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ»…

Έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια, αλλά μοιάζουν σαν να έχουν περάσει καμμία εικοσαριά χρόνια, από τότε που ο Τσίπρας δήλωνε σχετικά με την διανομή μέρους του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά (το περίφημο «πεντακοσάευρω») τα παρακάτω:

 «… [Το] θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν, όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική, που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες… [Το κοινωνικό μέρισμα είναι] μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του.»

Ωραία τα έλεγε ο άτιμος, δεν συμφωνείτε;

Συγκινημένος ο λαός απ’ αυτά τα λόγια άρχισε να τραγουδάει, «Έμποροι πίνουν το κρασί μας και κλέβουν την γη, είσαι η μόνη μας ελπίδα σε περιμένουμε να ’ρθεις».

Συγκινημένος και ο «ληστής» από τα λόγια του «παλιάτσου» λαού έδωσε την δέουσα προσοχή. Και αφού δεν πρόλαβαν οι «άλλοι» να κλέψουν και το τραπέζι και τις καρέκλες από το σπίτι του λαού, ήρθε ο «λυτρωτής» να αποτελειώσει το έργο, που αφήκανε στην μέση. Έτσι για να μάθουν ότι δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να περιφρονούν τον «ελληνικό λαό»

«Οι παλιάνθρωποι ενώνονται σαν τις σάπιες σταφίδες», όπως έγραφε κάποτε και ένας σατιρικός συγγραφέας ο Ανδρέας Λασκαράτος. Βάσει της συμφωνίας του Δεκεμβρίου 2012 για την Ελλάδα, έως το 70% από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης, μπορεί να διατίθεται από την επόμενη χρονιά από την κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει –σε μη μόνιμη βάση–, πολιτικές που έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με τη σύμφωνη γνώμη των Δανειστών. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός θεσμοθετείται και επισήμως από τους ντεμέκ ευαίσθητους σε τέτοια θέματα μαρξιστές.

Κατά τα άλλα οι «γερμανοί ξανάρχονται»… Αχ, «Άνθρωποι, άνθρωποι. Αιμοδιψείς, αιμοχαρείς και αιμοβόροι. Προς τί το αίμα προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;», αφού κάθε συνεπής μνημονιακή κυβέρνηση, για το καλό του λαού αγωνίζεται μέχρι εσχάτων να υπερβεί τον ετήσιο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα προκειμένου κατόπιν να φορέσει την μάσκα της φιλανθρωπίας και να μοιράσει ένα χριστουγεννιάτικο επίδομα σε αυτούς που θέλει. Μέρκελ, go Home, μπορούμε και μόνοι μας να τους αλλάξουμε τα φώτα…

«Ζυγώνουν καβαλάρηδες με όπλα και σκυλιά».

Ο τρόπος είναι πολύ απλός, σχεδόν πρωτόγονος. Η βασική πηγή εσόδων για την κυβέρνηση είναι οι φόροι, άμεσοι και έμμεσοι. Οι υπόλοιπες πηγές, όπως έσοδα από καταπολέμηση φοροδιαφυγής, πρόστιμα, έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, αδειοδοτήσεις πάσης φύσεως κ.ά, είναι μηδαμινές και ο εξωτερικός δανεισμός έχει απαγορευτεί λόγω Μνημονίων. Έναντι στόχου 1,75% πρωτογενούς πλεονάσματος με βάση το Μνημόνιο 3 και το ΜΠΔΣ (Μεσοπρόθεσµο Πλαίσιο Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής), η κυβέρνηση Σύριζα καυχήθηκε πως έπιασε 2,21% πλεόνασμα για το 2017! Πώς; Φυσικά μέσω της εξοντωτικής υπερφορολόγησης των μεσαίων εισοδημάτων! Θα σας αρπάξω εισοδήματα προκειμένου να τα δώσω σε αυτούς που θέλω, στα πλαίσια της «ουδέτερης δημοσιονομικής πολιτικής» και αυτό θα το ονομάσω «αλληλεγγύη». Με ξένα κόλλυβα, φυσικά.

Με ακαταμάχητα όπλα την γνωστή αριστερίστικη ταξική μπουρδολογία «υπέρ των ασθενέστερων» και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση στη Βουλή και στο «πεζοδρόμιο», το ΥπΟΙκ και η «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» απέσπασαν δια της βίας φέτος 1,48 δισεκατομμύρια ως υπερπλεόνασμα, από τα οποία τα 720 εκατομμύρια θα διατεθούν για την εξαγορά ψήφων μετά το επιτυχημένο περυσινό πείραμα με το 300ευρω στους συνταξιούχους (οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω, ως το 2019 θα απωλέσουν το ΕΚΑΣ για πάντα). Αυτή η κυβέρνηση αγαπά τόσο πολύ τους «ασθενέστερους», που θέλει να τους κρατήσει ασθενέστερους για πάντα.

«Θα υπάρχει μια διέξοδος, είπε ο παλιάτσος στον ληστή».

Το περίφημο «κοινωνικό μέρισμα» των 1,4 δις ανακοινώθηκε με διάγγελμα (!) από τον πρωθυπουργό, που είπε περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια ψέματα στο κουρασμένο και κακομοιριασμένο κοινό του, που κοντοστέκεται με απλωμένο χέρι για την κρατική χριστουγεννιάτικη ελεημοσύνη και δείχνει πρόθυμο να πιστέψει το οτιδήποτε από τους αριστερούς «προστάτες» του. Βάσει των στοιχείων (Οκτώβριος 2017) αυτή η κατηγορία, πλησιάζει αισίως το 1.000.000, (οι καταγεγραμμένοι) http://www.keaprogram.gr.

Από την άλλη, οι «προνομιούχοι» κατά Σύριζα, στην πλειοψηφία τους σε ελάχιστα καλύτερη θέση, που υποχρεώνονται να πληρώσουν την συριζαίικη «αλληλεγγύη», οργίζονται φυσικά αλλά ανέχονται και προετοιμάζονται να πληρώσουν τον θηριώδη στόχο για 3,8% πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 και φυσικά τα «υπερπλεονάσματα». Τα κομπιουτεράκια πήραν αμέσως φωτιά. Οι δικαιούχοι χαίρονται, οι «αδικημένοι» θρηνούν και διαμαρτύρονται: γιατί τεκμαρτό εισόδημα και όχι πραγματικό; γιατί αυτός και όχι εγώ; κ.λπ., κ.λπ. και η ζωή συνεχίζεται. Όλα βαίνουν καλώς στο προτεκτοράτο μας!

Τσίπρα, δος τους μέρισμα και παρ’ τους το διαμέρισμα!

Οπότε, ποιός δικαιούται να απορεί αν οι πιο φανατικοί πεζοδρομιακοί υπερασπιστές της ληστρικής οικονομικής πολιτικής γίνουν οι «ασθενέστεροι» με την προσδοκία «μερίσματος» και του χρόνου τα Χριστούγεννα.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός, χέρι-χέρι με τον παρασιτισμό ήρθε. Και ήρθε για να μείνει.

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: