ΩΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΣΙΠΡΑ…

«Πάνω στοῦ Τσίπρα τὰ χωριά, γάϊδαροι γαμοῦν ἀρνιά», Δημοτικό ἆσμα (ἄσεμνο, ἀλλά διδακτικό)

«Με τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από μένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πάνος ο Καμμένος, που με περίσσια λεβεντιά γκρέμισε τα μνημόνια και συμπλήρωσε πως «Ο Αλέξης δεν ακούει μόνον εμάς, τους εταίρους στην κυβέρνηση, αλλά ακούει τους πολίτες. Στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι όποτε βρέθηκε σε ασκήσεις ή εορτασμούς συνομιλεί με φαντάρους, με υπαξιωματικούς, με αξιωματικούς. Όπως το κάνει και με τους πολίτες. Είναι ένας πολιτικός που αν δει ότι μια διαφορετική άποψη είναι η σωστή, θα την υιοθετήσει. Το απέδειξε αυτό ανατρέποντας την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Όταν έγινε αυτή η κυβέρνηση το 2015, μας είχαν τελειωμένους, μας είχαν ξεγραμμένους και από την πλευρά της Ευρώπης αλλά και από άλλες χώρες. Σιγά σιγά, με την υπομονή και την επιμονή, με τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια, κατάφερε και ο ίδιος προσωπικά να χτίσει σχέσεις προσωπικές και σε κυβερνητικό επίπεδο με όλη την παγκόσμια κοινότητα».

Μάλιστα. Και νομίζαμε όλοι ότι τόσο καιρό χαρακτηρίζουμε τον Τσίπρα μεγάλο ηγέτη, επειδή έχουμε κάποιας μορφής μονομανία με το πρόσωπό του και ότι ο χαρακτηρισμός μας είναι ανυπόστατος, εν ολίγοις ότι μας επηρεάζουν κάποιου είδους προκατάληψη και εμπάθεια για τον μεγάλο κομμουνιστή πρωθυπουργό της χώρας.

Πλανώνται όλοι, που πιστεύουν κάτι τέτοιο, πλάνην οικτράν. Δεν πειράζει και τόσο βέβαια, που οι πεπλανημένοι μάς παρεξηγούν, αφού ούτως ή άλλως μάλλον οι περισσότεροι βρίσκονται ακόμη μέσα σ’ ένα σύννεφο σύγχυσης, βαρεμάρας και πλήξης. Άλλοι έχουν σιχαθεί όλους τους πολιτικούς, αλλά συνάμα και τον εαυτό τους, άλλοι θαυμάζουν το ταλέντο του Τσίπρα στην απάτη και στην κωλοτούμπα και θα ήθελαν να μπορούν να του μοιάσουν παρ’ ότι θυμούνται ότι αρκετά από τα εφόδιά του προέρχονται από την θητεία σε σταλινικούς μηχανισμούς διαφώτισης της αριστεράς.

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: