Η «συνωμοσία» της βύθισης της «Αγίας Ζώνης» και οι πρώτες υποψίες…

Ο λαοπρόβλητος κομμουνιστής ηγέτης Τσίπρας μέσα στο καλοκαίρι, όπως έγκαιρα έχουμε επισημάνει, επαγρυπνούσε, αλλά και ενεργούσε. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ενεργητική επαγρύπνηση, γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στην «ένδοξη» ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος.

Έτσι εκμεταλλευόμενος την παρουσία του στο συνέδριο του Economist, μια ακόμη φιδοφωλιά των καπιταλιστών, γονυπετής τους παρακαλούσε να κάνουν επενδύσεις «τώρα και όχι στο μέλλον», βεβαιώνοντας ότι «τώρα η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής».

Όχι παίζουμε. Ή μήπως νομίζετε ότι οι κομμουνιστές δεν σκαμπάζουν από «αγορές». Στα δάκτυλα τις «παίζουν»…

Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή, καθώς η ενέργειά του παρέμενε αστείρευτη. Άρχισε τις επισκέψεις και τις φωτογραφίσεις σε κάθε πιθανή και απίθανη, μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση είχε βολικότερη πρόσβαση.

Πήγε στις 29 Αυγούστου στην «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» και χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας και τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας. Ξέχασε να πει μόνο πόσοι θα πεθάνουν από καρκίνο του πνεύμονος από την …καταπληκτική αυτή επένδυση.

Στις 31 Αυγούστου επισκέφθηκε το Impact hub Athens, τμήμα ενός Παγκόσμιου Δικτύου με μέλη σε 120 πόλεις, σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει στήριξη (υποδομές, συμβουλευτική, κ.λπ.) σε εγχειρήματα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) και φωτογραφήθηκε με νέους, που δεν σταματούσαν να χαμογελούν με αισιοδοξία, νέους με μούσια και τατουάζ, νέους χωρίς μούσια και τατουάζ, νέους γενικά χαρούμενους, που έδειχναν, γενικά, ιδιαίτερα ευτυχισμένοι.

Μέσα ακριβώς σ’ αυτό το κλίμα αισιοδοξίας και ευτυχίας ο λαοπρόβλητος ηγέτης έβγαλε ένα μικρό λόγο αντάξιο της φήμης του: «Στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σημαντικές ευκαιρίες ιδίως για νέους ανθρώπους που έχουν φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, να στήσουν τη δική τους επιχείρηση που θα έχει στόχο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνουν στη χώρα».

Και τι δεν έταξε. Εκατομμύρια από εδώ εκατομμύρια από εκεί, εκατομμύρια από τα Ταμεία του ΕΣΠΑ, ένταξη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, 100 κέντρα πληροφόρησης και στήριξης των κοινωνικών και συνεταιριστικών προγραμμάτων, αλλά και την κυβερνητική στήριξη στην πρώτη έκθεση τέτοιων εγχειρημάτων που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Στις 4 Αυγούστου φωτογραφίζεται φορώντας λευκή ρόμπα (λες και είχε δραπετεύσει από ψυχιατρείο…) στην Apivita χαζογελώντας αναίτια, όπως συνηθίζει, και λέγοντας τα γνωστά του αστεία με τα οποία μόνο ο ίδιος και ο, επί διετίαν κάτοικος Αιγάλεω, Τζανακόπουλος (και αυτός όχι πάντα) γελούν.

Εδώ, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό επικεφαλής της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, παρομοίασε την εταιρεία με το μέγεθος της ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της», είπε δύο φορές, μάλιστα ανησυχώντας αν έπιασαν όλοι το νόημα της «καταπληκτικής» και …ξεκαρδιστικής ατάκας, που του είχε υποδείξει, γύρευε ποιο, σαΐνι της συριζαίικης προπαγάνδας.

Δεν τελειώσαμε. Αυτά αποτελούν απλά το «ζέσταμα», μια προετοιμασία του κλίματος για τα «μεγάλα» και «σημαντικά»: για την επίσκεψη Μακρόν στις 7 Σεπτεμβρίου, η οποία και ολοκληρώνεται μια μόλις ημέρα πριν την έναρξη της ΔΕΘ.

«Η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία, μια πραγματική ευκαιρία», δηλώνει σε έντονα κομμουνιστικούς τόνους ο Τσίπρας στους ουκ ολίγους γάλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνοδεύουν τον γάλλο πρόεδρο στην Αθήνα.

Για την ακρίβεια πρόκειται για 39 πρόεδρους ή διευθυντικά στελέχη τραπεζών, επιχειρήσεων, που σχετίζονται με την ενέργεια, με το διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες, με την αεροναυπηγική, με τις κατασκευές, με τον καθαρισμό και την διανομή ύδατος, με τους σιδηρόδρομους κ.α.

Μεταξύ τους διακρίνονται ο πρόεδρος της γνωστής πετρελαϊκής εταιρείας TOTAL και ο πρόεδρος της Suez Environnement, που εξειδικεύεται παγκόσμια στους κλάδους της ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και της εκμετάλλευσης υδάτινων πόρων. Η Suez, που γλυκοκοιτάζει εδώ και καιρό τον ελλαδικό χώρο (μέτοχος με περίπου 5% ήδη από το 2009 της ΕΥΑΘ) είναι μια από τις παλαιότερες πολυεθνικές εταιρείες παγκόσμια και έχει απασχολήσει κατά καιρούς την επικαιρότητα για υποθέσεις «διαφθοράς» και χρηματισμού πολιτικών παραγόντων. Η Suez το 2005 ενεπλάκη σε σκάνδαλο υποκλοπής δεδομένων της βελγικής θυγατρικής της Electrabel (τότε η Suez συμμετείχε με 50,1%), καθώς επιδίωκε την αποτροπή επιθετικής εξαγοράς της εταιρείας. Όσο για τα εξοπλιστικά θέματα είναι προφανές ότι η απουσία εκπροσώπων της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας σημαίνει ότι η σχετική συζήτηση έγινε απευθείας ανάμεσα σε Μακρόν και Τσίπρα.

Ο Τσίπρας, λοιπόν, ήταν σαφής: «Η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία, μια πραγματική ευκαιρία», ή με άλλα λόγια «θα πιείτε, θα φάτε και θα λεηλατήσετε με το παραπάνω» ας είναι καλά η «κρίση»…

Ακριβώς αυτή την στιγμή που ο Τσίπρας εμφανίζεται δίχως άλλο σαν Θάτσερ με παντελόνια, διατυμπανίζει την εντατικοποίηση των «μεταρρυθμίσεων» για να ευλογηθεί και με την τρίτη «αξιολόγηση», οι συνωμότες αρχίζουν τα «κτυπήματα» κάτω από την ζώνη…

Οι χρυσοθήρες της Ελντοράντο απειλούν ή μάλλον εκβιάζουν με τελεσίγραφο, πως είτε η εταιρεία τους θα αδειοδοτηθεί σε μία εβδομάδα είτε θα αποχωρήσει από την Ελλάδα. Και να σου ο Καρανίκας να τους προτρέπει, να πάνε στα τσακίδια, να σου και ο Κυριάκος, που καιροφυλακτεί για κάτι τέτοια με τον Άδωνι, να χαίρονται πάνω στην αναμπουμπούλα…

Και εδώ πάνω σκάει το «ατύχημα» με την βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη» και η συνωμοσία κορυφώνεται δίχως άλλο…

Τυχαίο;;; Μασάει η συριζαίικη κατσίκα ταραμά;;;

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: