Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ο (Μ)ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ…

Μεγάλη εντύπωση έκανε ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ σε τέτοιο βαθμό που ορισμένοι δημοσιογράφοι μίλησαν για την ανάγκη να αποκρυπτογραφηθεί η ομιλία του.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη δεν προσπάθησε απλώς να «κάνει στην άκρη» τον Αλέξη Τσίπρα ούτε να αναδειχθεί ως ο καταλληλότερος επόμενος πρωθυπουργός. Η φιλοδοξία του είναι μεγαλύτερη και αποκαλυπτόταν από τις λεπτές αποχρώσεις όσων είπε. Θέλει να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό, τόσο ο ίδιος όσο και η πολιτική του πρόταση. Επιθυμεί να αλλάξει όχι απλώς η βάση πάνω στην οποία γίνεται ο δημόσιος διάλογος αλλά η νοοτροπία της μιζέριας και της υστέρησης με την προσδοκία της διεκδίκησης και της επιτυχίας. Αυτό που οραματίζεται δεν είναι η πολιτική αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης αλλά η αλλαγή της ίδιας της Ελλάδας», σημειώνει σε σχετικό της άρθρο στο Βήμα η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη. (18-9, Κ. Μητσοτάκης, Άνοιγμα στην κοινωνία για την αλλαγή της Ελλάδας, Η αποκρυπτογράφηση της ομιλίας του στην ΔΕΘ).

Έχουν πλάκα, όπως πάντα, αυτά τα κατά κομματική παραγγελία δημοσιεύματα.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι πράγματι άξιον απορίας πως αβαντάρει τον Κυριάκο ένα δημοσίευμα, που αφ’ ενός μιλάει για άνοιγμα στην κοινωνία και αφ’ ετέρου εντοπίζει την ανάγκη αποκρυπτογράφησης της ομιλίας.

Πιάσε το αυγό και κούρεψτο. Αν η ομιλία του είναι κάτι σαν τον Κώδικα ντα Βίντσι, πώς θα πλησιάσει η ρημάδα η κοινωνία την ΝΔ του Κυριάκου;

Και ενώ η «καλή» δημοσιογράφος προσπαθούσε φιλότιμα, όπως προφανώς και πολλοί άλλοι, να αποκρυπτογραφήσουν τα κρυφά νοήματα της ομιλίας του Κυριάκου στην ΔΕΘ, διέλαθαν της προσοχής της δύο φαινομενικά δίχως ιδιαίτερη σημειολογία κινήσεις του Κυριάκου, οι οποίες όμως είναι οι μόνες που χρήζουν πραγματικά αποκρυπτογράφησης.

Η πρώτη αφορά την επίσκεψη του στο περίπτερο του ΠΑΟΚ, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ευχήθηκε στον λαό του ΠΑΟΚ καλή ευρωπαϊκή πορεία παρ’ ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ έχει αποκλεισθεί από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η δεύτερη μυστηριώδης κίνηση του Κυριάκου ήταν η επίσκεψη στο περίπτερο της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου έμεινε κυριολεκτικά έκθαμβος από τις χορευτικές ικανότητες του ρομπότ του ΠΑΜΑΚ, το οποίο ξεκίνησε να χορεύει «Πυρρίχιο-Σέρρα», τον γνωστό χορό των Ποντίων.

Ο Κυριάκος ακουμπώντας τον δείκτη του δεξιού του χεριού στην κάτω σιαγόνα εκστασιασμένος και με παραπάνω γουρλωμένα τα μάτια του από το κανονικό (που δεν είναι και λίγο) κοιτούσε μαγεμένος το ρομποτάκι που χόρευε.

Λίγα λέμε, πολλά καταλαβαίνουμε Κυριάκο.

Κάθαρση τώρα στο κόμμα. Λύσεις υπάρχουν…

Δημοσιεύθηκε από Λ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: