ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ (;) ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ…

Η τελευταία αιματηρή τζιχαντιστική επίθεση στην Βαρκελώνη, που άφησε πίσω της 15 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, σίγουρα δεν ήταν απρόβλεπτη, τουλάχιστον ως αναμενόμενη συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Θα θυμίσουμε ότι το 2014 και συγκεκριμένα μετά τις αεροπορικές στρατιωτικές επιθέσεις της Δύσης, τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μια ομιλία ανώτερου στελέχους της του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ο οποίος παρότρυνε για πρώτη φορά με άμεσο τρόπο σε επιθέσεις ενάντια στην Δύση:

«Αν μπορείτε να σκοτώσετε κάποιον άπιστο αμερικάνο ή ευρωπαίο –ακόμα καλύτερα κανέναν αντιπαθητικό βρωμιάρη Γάλλο– κανέναν Αυστραλό, Καναδό ή κάποιον άλλον από τους άπιστους, που πολεμούν [εναντίον μας] … κάντε το, έχετε εμπιστοσύνη στον Θεό και σκοτώστε τους με όποιον τρόπο θέλετε. Λιώστε τους το κεφάλι, σφάξτε τους με μαχαίρι, πατήστε τους με το αυτοκίνητο σας, πετάξτε τους από ένα ψηλό κτίριο, πνίξτε τους ή δηλητηριάστε τους».

Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους με το μήνυμα αυτό αναβάθμιζε την δράση των «μοναχικών λύκων», οι οποίοι λίγα χρόνια πριν αποτελούσαν αντικείμενο κοροϊδίας, και αποσκοπούσε εκτός των άλλων στην λεγόμενη υπερ-αντίδραση της Δύσης, ώστε η μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή να δώσει την ευκαιρία στο Ισλαμικό κράτος να πολεμήσει στην Συρία ή στο Ιράκ ενάντια στους δυτικούς σταυροφόρους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα δυστυχώς παρόμοιες επιθέσεις, όχι μόνο θα επαναληφθούν, αλλά θα γίνουν ακόμη αγριότερες και απάνθρωπες, καθώς η μεγάλη μάχη για την εκδίωξη του ISIS από την Ράκκα θα κορυφώνεται βήμα, βήμα…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: