ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας Three Square Market (32M) οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν θα μπορούν από την 1η Αυγούστου να φέρουν εμφυτεύματα μικροτσίπ, που θα τους δίνουν την δυνατότητα αγορών σε micro markets (συστήματα αυτόματων πωλήσεων σε χώρους διαλείμματος σε εταιρείες), login στους υπολογιστές της, χρήσης του φωτοτυπικού κτλ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα είναι προαιρετικό με την εταιρεία, όμως, να εκτιμά ότι πάνω από 50 θα είναι αυτοί που θα δεχτούν να «τσιπαριστούν» εθελοντικά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία RFID χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την ταυτοποίηση πληροφοριών, που έχουν αποθηκευτεί ηλεκτρονικά, ενώ το  συγκεκριμένο τσιπ εμφυτεύεται στο σημείο του χεριού ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.

«Προβλέπουμε πως η χρήση της τεχνολογίας RFID θα βρίσκεται παντού, από αγορές σε micro markets στα γραφεία μας, άνοιγμα πορτών, χρήση φωτοτυπικών, είσοδο στους υπολογιστές μας, ξεκλείδωμα τηλεφώνων, αποθήκευση ιατρικών δεδομένων και χρήση για πληρωμές σε άλλα τερματικά RFID. Μακροπρόθεσμα, η τεχνολογία αυτή θα καθιερωθεί, επιτρέποντάς σας να τη χρησιμοποιείτε ως διαβατήριο, κάρτα διαδρομών κ.α.» ανέφερε ενδεικτικά ο Τοντ Γουέστμπι, διευθύνων σύμβουλος της αμερικάνικης εταιρείας.

Η 32Μ φιλοδοξεί να εξελίξει την τεχνολογία αυτή για χρήση και σε πολλούς άλλους τομείς, ως μέθοδο «self-checkout», ενώ το εφιαλτικό αρχικό «τσιπάρισμα» των εργαζομένων, θα γίνει σε ένα «chip party» (!!!) στα κεντρικά της εταιρείας την 1η Αυγούστου.

Ο «εθελοντισμός» όπως έχουμε τονίσει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι βασική προϋπόθεση για να επιβληθεί το εφιαλτικό μαρκάρισμα ολοένα και περισσότερων ανθρώπων και ο ολοκληρωτικός τους έλεγχος σε όποιον χώρο και αν κινούνται.

Το σαμποτάζ με κάθε μέσο στους σχεδιασμούς αυτούς είναι άλλο τόσο επιβεβλημένο για την διατήρηση της στοιχειώδους αξιοπρέπειας και ανθρωπινότητας, σε μιαν ακόμη μάχη που πρέπει να δοθεί χωρίς καμμία καθυστέρηση…

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: