Η επέτειος «αποκατάστασης της δημοκρατίας και η κομμουνιστική έξοδος στις αγορές

Στις 4 Απριλίου 2014 ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωνε ότι η έξοδος στις αγορές της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν «στημένη και ακριβή». Ο ίδιος ο καπετάν Αλέξης Τσίπρας έτοιμος να βγει στο κλαρί κατήγγειλε μια «σκηνοθετημένη παράσταση όπου θα μοιράζεται και ποπ-κορν, το πλεόνασμα, για να στηριχθεί το success story».

Από κοντά και ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωνε ότι η έξοδος στις αγορές «θα αυξήσει το δημόσιο χρέος» και αντιπρότεινε «πρώτα να γίνει κούρεμα του χρέους και μετά η Ελλάδα σχεδιασμένα να βγει στις αγορές», αναφερόμενος μάλιστα σε «αλμυρό επιτόκιο», ενώ σε ανάρτησή του στο twitter σημείωνε: «δανείζονται με 5%, αντί το ισχύον (σ.σ. της δανειακής σύμβασης) 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. ΝΔ – ΠαΣοΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια με δημόσιο χρήμα».

Επίσης και ο Γ. Σταθάκης δήλωνε με κατηγορηματικό τρόπο  ότι «μόνο πολιτική σκοπιμότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, εν όψει των ευρωεκλογών, εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή η έξοδος στις αγορές».

Περασμένα ξεχασμένα.

Τώρα η κομμουνιστική κυβέρνηση Τσίπρα με την παντοτινή στήριξη του «αδερφού» Καμμένου συνδύασε μιαν ακόμη επέτειο της «αποκατάστασης» της δημοκρατίας με την αριστερή έξοδο στις αγορές. Ο συμβολισμός βγαλμένος από τα έγκατα της αριστερής αγωνιστικής σκέψης και παράδοσης, δυστυχώς δυσνόητος για τους κακεντρεχείς, τους αδαείς, και τους κακόπιστους «παλαιο»-μνημονιακούς.

Δεν είναι δύσκολο κάποιος να διακρίνει ότι η πολυδιαφημιζόμενη νέα έξοδος στις περίφημες αγορές πραγματοποιείται στην κυριολεξία σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου, αφού επιλέχθηκε, εγκρίθηκε και επιβλέπεται από τους «επιστήμονες» τόσο του ΔΝΤ, όσο και της ΕΚΤ και των υπόλοιπων «θεσμών».

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών στο Reuters «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου ήταν και είναι ο στόχος του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Για αυτό χαιρετίζουμε το ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αγορές βήμα-βήμα».

Επίσης σύμφωνα με την Deutsche Welle η εκπρόσωπός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «η εξέλιξη αυτή, της εξόδου στις αγορές, οφείλεται στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις από κοινού με ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. Το ζητούμενο είναι τώρα να σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη που ανακτήθηκε και να κλείσει εμπρόθεσμα η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης».

Το «επαναστατικό» καθεστώς Τσίπρα στηρίζεται και θα στηριχθεί σ’ αυτήν ακριβώς την βάση στην οποία έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί: θα περάσει και την καμήλα από την τρύπα της βελόνας…

Δημοσιεύθηκε από Λ_Μ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: