ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ (2): ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ…

«Χωράμε όλοι στα Εξάρχεια για να κάνουμε ό,τι θέλει ο καθένας χαλαρά και όμορφα. Δε λέει κανένας μόνο εμείς ή μόνο έτσι ή μόνο αλλιώς. Δεν ισχύει καθόλου αυτό γιατί είμαστε σε μια ωραία περιοχή και υπάρχει καλή συνεννόηση τόσο καιρό. Επειδή μπορεί κάποιος να μην ξέρει ή να μην καταλαβαίνει τί και πώς μόνο τότε δημιουργούνται πότε-πότε παρεξηγήσεις ή προβλήματα. Όχι γιατί δε μπορούμε να κανονίσουμε ό,τι πρέπει, εμείς που ξέρουμε από Εξάρχεια. Τα προβλήματα πάντα λύνονταν απλά καμμιά φορά υπάρχουν και μερικά που λύνονται με τρόπο που κάποιος που δεν ξέρει μπορεί να πει ότι δεν ήταν ο σωστός. Το κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Το θέμα είναι όμως ότι όσο και να ρωτήσει κάποιος δε θα βρει ένα άνθρωπο στα Εξάρχεια που να πει ότι δεν του αρέσει. Για αυτό μαζεύει κάθε μέρα και τόσο κόσμο από παντού γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο καλή φάση είναι» (απόσπασμα διαλόγου από σχετική κουβέντα στο Indymedia σχετικά με «προβλήματα», «μαφίες», προστασίες, και γενικά κινηματικές «ατασθαλίες» στην περιοχή των Εξαρχείων»).

Και ενώ στο κινηματικό όργανο οι «προβληματισμοί» έχουν φουντώσει για το αν οι «κινηματικοί», που πουλάνε προστασία σε καταστήματα των Εξαρχείων είναι μπράβοι ή μαφιόζοι (για το γεγονός ότι πουλιέται «κινηματική» προστασία κάθε είδους και προς πάσα κατεύθυνση δεν εκφράζεται πλέον καμμία αμφιβολία), ή γενικά πόσος «συμμοριτισμός» αντιστοιχεί στα «αντιτιθέμενα» μέρη, η ΠΟΑΣΥ επιμένει με νέο της κάλεσμα στην συγκέντρωση που έχει εξαγγείλει για τις 29 Ιουνίου.

«Σε συνέχεια της από 14 Ιουνίου 2017 ανακοίνωσής μας, σας καλούμε όπως παραβρεθείτε σύσσωμοι, τόσο με τη συμμετοχή των Διοικητικών σας Συμβουλίων όσο και των Αντιπροσώπων σας, καθώς και κάθε μέλους σας που επιθυμεί, στη δημόσια εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, προκειμένου να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις από κοινού με όλους τους κοινωνικούς φορείς για την επίλυσή τους. Με νεώτερη ανακοίνωσή μας θα καθορισθούν οι λοιπές διαδικαστικές λεπτομέρειες ως προς την οργανωτική αρτιότητα της εκδήλωσης».

Θα θυμίσουμε ότι σαν «απάντηση» στην κίνηση αυτή έχει εκτός των άλλων εξαγγελθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κολωνακίου με βαθύ ταξικό πρόσημο αφού, όπως εύκολα θα πιάσατε το ταξικό υπονοούμενο, προβάλλεται η αντίθεση Λαού και Κολωνακίου.

Η βλακεία και η προχειρότητα, δηλαδή, στα καλύτερά τους.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα της Καθημερινής –και όχι μόνον– αναφέρουν ότι σύμφωνα με «διαρροές» αρμοδίων του υπουργείου δημόσιας τάξης θα απαγορευτούν και οι συγκεντρώσεις και στους δύο χώρους για λόγους δημόσιας τάξης.

Φυσικά η ευκαιρία εκτός των άλλων να απαγορευτούν κάθε είδους συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια, αλλά και στο Κολωνάκι είναι πράγματι μεγάλη για να μείνει αναξιοποίητη εκ μέρους του κράτους. Απαγορεύσεις που όσο θα βαδίζουμε προς την επίμαχη ημερομηνία θα αποδειχθεί ότι δεν αποτελούν τα μόνα όπλα στην εξουσιαστική φαρέτρα…
Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: