ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΙ «ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ» ΤΟΥ ΚΚΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ…

«Γύρεψα θάλαμο του ΟΤΕ να σε ειδοποιήσω,
όμως δεν πρόλαβα ποτέ και όλα με πήγαν πίσω.
Τώρα χωρίς πληροφορία στην ζωή σου
στα προηγούμενα τα λόγια μου βασίσου.
Βρήκα τον θάλαμο αργά, τα σύρματα κομμένα,
τα ακουστικά του σιωπηλά, είναι αργά για εμένα».

Ένα μεγάλα ερώτημα συνεχίζει να βασανίζει, έστω να προβληματίζει για να μην είμαστε υπερβολικοί, πλήθος αγωνιζόμενων και όχι μόνο ανθρώπων. Ποιος παρακολουθεί με τέτοια επιμονή το τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του ΚΚΕ που ως γνωστόν βρίσκεται στον Περισσό; Ξένες ή ντόπιες μυστικές υπηρεσίες ή μήπως από κοινού; Τί φοβάται η κομμουνιστική κυβέρνηση Τσίπρα από τα «συντρόφια» του καπετάν Κουτσούμπα;

«Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016, σήμερα (5/4/2017), παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, το οποίο καταγγέλλει σε αυστηρούς τόνους το νέο αυτό ανησυχητικό γεγονός και τονίζει την «απαράδεκτη καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία» του.

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το μυστήριο, λοιπόν, μεγαλώνει και δικαιολογημένα, οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, οι υποψίες φουντώνουν και η φαντασία όλων οργιάζει. Τι συμβαίνει επιτέλους;

Έτσι αναγκαστήκαμε να ψάξουμε, να ρωτήσουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, να  προσπαθήσουμε να φέρουμε στο φως τα φοβερά μυστικά της υπόθεσης. Τι είναι αυτό που αποσιωπά η ανακοίνωση του ΚΚΕ, ποια να είναι άραγε η φοβερή συνομωσία, που εξυφαίνει ο Περισσός παρέα με εκείνη την σιγανοπαπαδιά τον Βασίλειο τον Λεβέντη, που πουλάει τρέλα για ξεκάρφωμα; (Χαρακτηριστική είναι η εξήγηση που δήθεν έδωσε με δηλώσεις του ότι τάχα κάποιος «παρανοϊκός» συνδέει καλώδια για να περάσει την ώρα του. Μασάει όμως η κατσίκα ταραμά, δεν μασάει…).

Τι προηγήθηκε από την επανάληψη των περίφημων «συνακροάσεων» του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ; Για σκεφτείτε λίγο. Μήπως η εκδήλωση των εγκαινίων του μουσείου Νίκος Μπελογιάννης; Μα βέβαια. Τι συνέβη πραγματικά εκεί. Όπως έγινε γνωστό, άλλωστε οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων αποθανάτισαν ως όφειλαν την ιστορική συνεύρεση των δύο κομμουνιστών δηλαδή του καπετάν Κουτσούμπα και του καπετάν Τσίμπλα, με τον πρώτο να εξηγεί την ιστορία του όπλου του Μπελογιάννη.

Μάλιστα το πιστόλι όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ παρέμεινε μόνο λίγες ώρες στον συγκεκριμένο χώρο για …λόγους ασφαλείας. Είναι ενδεικτικό ότι ο γιος του Μπελογιάννη δυσαρεστήθηκε έντονα από την απόφαση του ΚΚΕ να πάρει πίσω την «ιστορική πιστόλα» και μεταξύ άλλων έσυρε τα εξ αμαξής στο «κόμμα του λαού»:

«Για αυτό δεν πήγα στα εγκαίνια, διότι ξέρω καλά ότι η καπηλεία είναι αυτοσκοπός για αυτούς. Εγώ το αντιμετωπίζω το ΚΚΕ σαν εκκλησία, που έχε θεό το Στάλιν, έχει ποίμνιο και προπαντός έχει αγίους, οι οποίοι ανήκουν στην Εκκλησία. Τους μεταχειρίζεται όπως η ορθόδοξη ή η καθολική Εκκλησία ή το Ισλάμ τους μάρτυρες του. Αυτοί συνεχίζουν αυτό που άρχισε ο Ζαχαριάδης. Τον πατέρα μου φυσικά τον έφαγε, διότι ένα κόμμα σαν και αυτό μισεί τους διανοούμενους. Είναι γνωστό και ο Στάλιν που έστελνε τους διανοούμενους», ενώ πρόσθεσε στον ίδιο τόνο:

«Δεύτερος λόγος είναι ότι με τη λήξη του εμφυλίου έπρεπε –επειδή το κόμμα δεν κάνει ποτέ λάθη, βασική αρχή– να βρει ένα χαφιέ για να φορτωθεί την όλη ιστορία και έτσι βάφτισε τον Πλουμπίδη χαφιέ και να βρει και έναν ήρωα για να έχει το ποίμνιο κάποιον στη φάση της γενικής απελπισίας. Συν ότι είχε και τη γενική αρχή που έχει κάθε δικτατορίσκος ότι κάθε κεφάλι που προεξέχει, το κόβουμε».

Καλά όλα αυτά όμως γιατί δεν άφησε τον καπετάν Τσίμπλα να κρατήσει έστω και για λίγο την «φοβερή» πιστόλα του κομμουνιστικού κινήματος; Κάποιοι το έψαξαν περισσότερο, λίγοι τελικά μπόρεσαν να «ακούσουν» τον Κουτσούμπα αμέσως μετά την δημόσια εξιστόρηση του να προσθέτει χαμηλόφωνα τα τρομερά αυτά λόγια στο αυτί του Τσίμπλα:

«Με σημαία και περίστροφο θαμμένα στο συρτάρι
πήρες έναν δρόμο αντίστροφο απ’ ότι έχω πάρει.
Πράγματα κρυφά και ακατάλληλα, άλλα δεν σου λέω,
πήγαινε με εμένα παράλληλα και άσε εγώ να φταίω,
Με καινούργιο τώρα επίθετο και άλλη ενδυμασία,
πήρες έναν δρόμο αντίθετο και είσαι εξουσία».

Αυτά τα λόγια σιγοψιθύρισε ο καπετάν Κουτσούμπας στο αυτί του νεαρού καπετάν Αλέξη Τσίμπλα, ενώ λίγο πριν είχε σφίξει δυνατά στο στιβαρό ηγετικό του χέρι το καλοδιατηρημένο και προσεκτικά γυαλισμένα πιστόλι του Μπελογιάννη, ένα Walther του 1938. Ο καπετάν Τσίμπλας κυριολεκτικά κατουρήθηκε επάνω του και κατόπιν πάγωσε στο άκουσμα αυτών των απόκοσμων στίχων. Την συνέχεια όλοι την καταλαβαίνουμε. Έτσι η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ θεωρήθηκε απαραίτητη και πάλι, ώστε να κατασταλεί εν τη γενέσει της μια ακόμη κομμουνιστική ανταρσία και μάλιστα ένοπλη…

Α, ρε τυχεράκια Σόιμπλε. Την γλίτωσες και πάλι…

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: