ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Οι επιθέσεις από βομβιστές αυτοκτονίας έγιναν η πρώτη στον προαύλιο χώρο Ναού στην Αλεξάνδρεια και η δεύτερη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου της Τάντας, βόρεια του Καΐρου. Σ’ αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 155. Τα κτήνη του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στις δυο χριστιανικές εκκλησίες Κοπτών, ανακοινώνοντας, με καμάρι, τα ονόματα των δύο αυτόχειρων δολοφόνων.

Οι πράξεις αυτές έχουν άμεση σύνδεση με τα όσα εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι δυνάμεις της κυριαρχίας συνεχώς τροποποιούν τους σχεδιασμούς τους. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μέσω των διαφόρων φανερών και μυστικών συναντήσεων, αλλά και με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά αμάχων (Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Αίγυπτος) οι οποίες, επίσης αποτελούν διαπραγματευτικά μέσα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως οι επανασχεδιασμοί και η ενίσχυση των εξασθενημένων «ατού» της κάθε μερίδας της κυριαρχίας γίνονται με διάφορες επιθέσεις κατά της εκάστοτε υπερισχύουσας πλευράς, με την χρήση του γνωστού επιχειρήματος της χρήσης χημικών κατά αμάχων, τα οποία, ας σημειωθεί, δεν βρέθηκαν ούτε στον Σαντάμ ούτε στον Καντάφι, παρ’ ότι αποτέλεσαν προπαγανδιστικές αφορμές για επεμβάσεις.

Η τελευταία επίθεση με δεκάδες πυραύλους Τόμαχωκ σε αεροπορικές εγκαταστάσεις του συριακού καθεστώτος, δήθεν ως αντίποινα για την «επίθεση» με τοξικά αέρια από την συριακή αεροπορία πριν λίγες ημέρες, έδωσε ανάσα στις καταπονημένες δυνάμεις του ISIS, οι οποίες συνεχίζουν να αποζητούν και να επιτυγχάνουν συμφωνίες και διευθετήσεις με δολοφονίες αμάχων. Όσο οι κάθε μερίδα της κυριαρχίας προελαύνει στην Μοσούλη ή την Ράκκα, τόσο ο φόρος του αίματος θα συνεχίσει να καταβάλλεται, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το καθεστώς της Νέας Μέσης Ανατολής. Οι παίκτες διαθέτουν αρκετά πιόνια ακόμη, πληθώρα από προπαγανδιστικά μέσα και άφθονο ανθρώπινο δυναμικό προς κατανάλωση…

Δημοσιεύθηκε από Η. Α.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: