Η «ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ» ΤΗΣ …ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»: Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ…

Το θράσος, ο απόλυτος κομμουνιστικός κυνισμός, η κρατική προπαγάνδα, η υπεροψία της κομμουνιστικής εξουσίας σε όλο τους το μεγαλείο και η πλήρης ουσιαστική συναίνεση της «αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζουν εν πολλοίς το «νέο επεισόδιο» της «περήφανης» κομμουνιστικής διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς».

Ο ωμός κομμουνιστικός αμοραλισμός

Δήλωσε ο κομμουνιστής υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος μεταξύ άλλων:

«Όπως σε όλες τις συμφωνίες υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μας ικανοποιούν και άλλα που δεν μας ικανοποιούν. Είναι στη φύση μίας συμφωνίας να περιέχει και συμβιβασμούς αλλά και πράγματα που στενοχωρούν τον ελληνικό λαό. Νομίζω όμως ότι η συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα είναι για τα μέτρα και τα αντιμέτρα. Όπως ακούσατε και από τον πρόεδρο του EG θα υπάρξουν:
Θετικά μέτρα, 1% 2019 και 1% 2020 και μέτρα πιο περιοριστικά για τις συντάξεις 1 % το 2019 και 1% για τη φορολογία το 2020. Η συμφωνία είναι ότι τα περιοριστικά θα νομοθετηθούν τις επόμενες εβδομάδες και τα θετικά θα νομοθετηθούν επίσης τώρα και θα εφαρμοστούν εάν είμαστε εντός των στόχων
».

Δηλαδή οι συνταξιούχοι θα λεηλατηθούν ακόμα πιο άγρια, αφού θα υποστούν ληστεία 1,8 δισ. ευρώ το 2019, ενώ επί πλέον το 2020 για χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και αγρότες το αφορολόγητο όριο θα βουλιάξει στη ζώνη των 5.600-5.900 ευρώ, αρπάζοντας επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ από το πενιχρό τους εισόδημα.

Και ενώ η λεηλασία αυτή θα πραγματοποιηθεί φυσικά βρέξει χιονίσει, με απίστευτο κυνισμό ο Τσακαλώτος προσπαθεί να πείσει ότι αυτή συμψηφίζεται με τα «θετικά αντίμετρα», τα οποία μόνο βέβαιο δεν είναι αν θα εφαρμοστούν. Ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου παραδέχθηκε ότι το 2018 θα εξεταστεί εάν τα μέτρα του 2020 θα χρειαστεί να εφαρμοστούν από το 2019.

Μπορείτε να τον θαυμάσετε:

«Και επειδή οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά μέτρα, επιτρέψτε μου να πω κάποιες λεπτομέρειες. Το 2019 τα θετικά μέτρα θα αφορούν τον τομέα των δαπανών και θα είναι ένα συνολικό πακέτο ύψους €1,8 δις:
– Ένα πακέτο θα αντιμετωπίζει με πολύ σοβαρό τρόπο την παιδική φτώχεια,
– ένα άλλο τα ζητήματα στέγασης,
– ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση, με μέτρα και ενέργειες που συνδυάζονται με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης,
– ένα πακέτο το οποίο θα αφορά την μείωση της συμβολής των συνταξιούχων στην αγορά των φαρμάκων τους
– και τέλος ένα πακέτο επενδυτικό.
Το 2020 τα μέτρα ανακούφισης θα είναι πιο πολύ από τη μεριά των φόρων με αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ και πρωτίστως στον φόρο εισοδήματος
».

Όμως οι υποσχέσεις για «θετικά» μέτρα που αφορούν γενικά και αόριστα μειώσεις φόρων δεν μετατίθενται μόνο για το 2020, αλλά προϋποθέτουν και την αυστηρή επίτευξη των λεγόμενων δημοσιονομικών στόχων το 2018.

Δηλαδή ενώ το ξεζούμισμα συνεχίζεται με ολοένα και αγριότερο τρόπο η κομμουνιστική κυβέρνηση Τσίπρα, πρώην πασόκων και της δεξιάς, όπως εκφράζεται από το κόμμα του Καμμένου, υπόσχεται περιχαρής ότι θα πολλαπλασιάσει τα συσσίτια στα σχολεία, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα στέγασης, θα βοηθήσει όσους συνταξιούχους έχουν επιβιώσει να αγοράζουν τα φάρμακά τους θεωρώντας μάλλον ιατρικό θαύμα το πώς έχουν γλιτώσει ακόμα, ενώ θα αντιμετωπίσει και την ανεργία των νέων, το μέγεθος της οποίας, βέβαια, δεν έχει σχέση με τα κρατικά στοιχεία ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά.

Δηλαδή «να σε κάψω Γιάννη μου να σ’ αλείψω λάδι».

Όμως και οι υποσχέσεις για «θετικά» μέτρα που αφορούν γενικά και αόριστα μειώσεις φόρων δεν μετατίθενται μόνο για το 2020, αλλά προϋποθέτουν την αυστηρή επίτευξη των λεγόμενων δημοσιονομικών στόχων το 2018.

Η κρατική προπαγάνδα, χέρι χέρι με το θράσος και την υπεροψία της κομμουνιστικής εξουσίας

Ήδη από τις 30 Μαρτίου ο κομμουνιστής υπουργός Προπαγάνδας Τζανακόπουλος γνωρίζοντας ήδη το «πακέτο» δήλωνε:

«Τα εργασιακά, έχω την εκτίμηση ότι θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε. Δεν πρόκειται να μπει καμιά υπογραφή αν δε διεξαχθεί συζήτηση στα όργανα», διαλαλούσε διαβεβαιώνοντας ότι «είναι απολύτως συμπαγές το κόμμα».

Λες και ενδιαφέρει έστω και έναν άνθρωπο εκτός από τα κομματόσκυλα του Συριζα εάν είναι «συμπαγές» το κόμμα, λες και έχει έστω και ένας άνθρωπος κάποιου είδους αμφιβολία για την συγκολλητική δύναμη της εξουσίας, όσο βέβαια αυτή υπάρχει…

Μόνο που όπως όλοι οι υπερόπτες έτσι και τούτοι εδώ τυφλωμένοι από την εξουσία μοιάζουν να έχουν ξεχάσει μια γνωστή λαϊκή παροιμία:

«Έχει ο καιρός γυρίσματα να πληρωθούν τα κρίματα»…

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: