ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ

Περίπου 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα, σε συγκέντρωση και πορεία στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή την κακοποίηση του 22χρονου Τεό στις αρχές Φλεβάρη από τέσσερις αστυνομικούς κατά την διάρκεια ελέγχου (ένας αστυνομικός διώκεται για βιασμό με γκλομπ) σε παρισινό προάστιο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά» και «Η αστυνομία δολοφονεί ατιμώρητη». 1000 μαυροντυμένοι διαδηλωτές επεδίωξαν την σύγκρουση με την αστυνομία και ορισμένοι, από το τέλος της πορείας, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με διαδηλωτές όπως η Αμάλ Μπεντουνσί της οποίας ο αδελφός δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στην πλάτη από έναν αστυνομικό, που καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή, ένας από τους λόγους της διαδήλωσης είναι η ατιμωρησία των αστυνομικών που δολοφονούν έγχρωμους νεαρούς κυρίως στα παρισινά προάστια. «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο δολοφόνος του αδελφού μου καταδικάστηκε, αλλά σε άλλες οικογένειες δεν συνέβη αυτό».

Στις 23 Φλεβάρη εκατοντάδες μαθητές λυκείου πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία τους αποκλείοντας τις εισόδους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έλαβαν χώρα μικρής έκτασης επεισόδια.

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Both comments and trackbacks are currently closed.