ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ «ΜΙΑΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ»

Καθώς συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την δολοφονία του Λάμπρου Φούντα, δημοσιεύουμε το χρονικό συμβάντων από τις 10 Μαρτίου 2010 έως τα τέλη Απριλίου του ιδίου έτους, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στο 94ο φύλλο της αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του μηνός Μαΐου 2010.

10/03/2010

Πέφτει νεκρός στη Δάφνη, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με πλήρωμα «διερχόμενου» περιπολικού, ο Λάμπρος Φούντας, ενώ επιχειρούσε με ένα ακόμη άτομο να απαλλοτριώσει ένα αυτοκίνητο.

Τo περιστατικό τοποθετείται σύμφωνα με την αστυνομία στις 4:43 πμ. Η σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στην αριστερή ωμοπλάτη, εκτιμάται (από την αστυνομία) ότι τον έπληξε καθώς οπισθοχωρούσε πυροβολώντας, σχεδόν έχοντας γυρίσει πλάτη στους αστυνομικούς. Το δεύτερο άτομο, πάλι σύμφωνα με την αστυνομία, πρόλαβε να ρίξει έναν πυροβολισμό και στην συνέχεια κατόρθωσε να διαφύγει.

Από την αρχή, το κράτος επιχειρεί να αποπροσανατολίσει, διαρρέοντας στα ΜΜΕ «ασαφείς» ή σκόπιμα λανθασμένες πληροφορίες σε σχέση με την εθνικότητα και τα στοιχεία του νεκρού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανακοινώνονται τα στοιχεία και η φωτογραφία του δολοφονημένου με την προτροπή «οι πολίτες να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 1014, 1964 και 170» και με την «διαβεβαίωση», ότι «εξασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας». Ακολουθούν έρευνες στην κατοικία του Λάμπρου Φούντα, στον χώρο εργασίας του, ενώ προσάγεται άγνωστος αριθμός ατόμων από το φιλικό, συγγενικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Διατυπώνονται διάφορα σενάρια για τον «συνεργό» του Λάμπρου Φούντα, που αρχικά «φέρεται» τραυματισμένος κατά την διάρκεια της συμπλοκής.

Αν και από τη πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την υπόθεση η αντιτρομοκρατική, που απαγορεύει ακόμα και σε ιατροδικαστές να έχουν πρόσβαση στο σημείο για αρκετές ώρες, τις επόμενες ημέρες, συντεταγμένες «διαρροές» εμφανίζουν τον Λάμπρο Φούντα ως άτομο «υπεράνω υποψίας», ενώ τα ΜΜΕ συντάσσονται στην γραμμή αυτή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα «εντυπωσιακά» μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει. Οι ίδιες κρατικές πηγές των «διαρροών», ισχυρίζονται επίμονα ότι «οι έρευνες έχουν συναντήσει τοίχο…».

15/03/2010

Ανακοινώνεται από την αστυνομία ότι η ανάλυση DNA σε δείγμα αίματος από την συμπλοκή, ανήκει τελικώς στον Λάμπρο Φούντα και όχι στο δεύτερο άτομο που διέφυγε.

19/03/2010

Στις 8:45 πμ, ισχυρότατη έκρηξη, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για αποκλεισμό της περιοχής, ισοπεδώνει τα γραφεία της εθνικιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας της οδού Σωκράτους.

Σε ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή», στην ιστοσελίδα της, κάνει λόγο για υποβάθμιση «του σοβαρού τρομοκρατικού χτυπήματος στα γραφεία» της από τα ΜΜΕ και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κανένας δεν καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της».

Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Γ. Μαρνέλος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε εν μέσω κινητοποίησης της ΕΛΑΣ για μεταφορά του οπλισμού από περιφερειακά τμήματα της Αττικής σε κεντρικές αποθήκες και απανωτές ασκήσεις ετοιμότητας για να … «ελεγχθούν οι αντιδράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών».

20/03/2010

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, σημειώνεται στα Πατήσια, έκρηξη μηχανισμού στην πολυκατοικία που διαμένει ο αντιπρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ανουάρ Ικμπάλ. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σύμφωνα με την αστυνομία, σκοπός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών ανακαλύπτει ένα σακίδιο με ωρολογιακό μηχανισμό κρεμασμένο στην στάση λεωφορείων στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Σχεδόν αμέσως ακολουθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην Διεύθυνση Αλλοδαπών. Από την ισχυρή έκρηξη, προκαλούνται υλικές ζημιές στον φράκτη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και σπάζονται τα τζάμια κτιρίων απέναντι από την Διεύθυνση.

Πορεία πραγματοποιείται από αντιεξουσιαστές προς το σημείο της δολοφονίας τού Λάμπρου Φούντα.

22/03/2010

Αναλαμβάνεται η ευθύνη για τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις από την Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς- Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών – Κομμάντο Λάμπρος Φούντας.

Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το οποίο επικαλείται φυσικά «αποκλειστικές πληροφορίες» των γνωστών «πηγών», ισχυρίζεται ότι οι διωκτικές αρχές «γνωρίζουν» από το 2007 τις δύο πρώτες γιάφκες της Ε.Ο.17 Ν. Η μια βρισκόταν σύμφωνα με τους «παπαγάλους» του Ε.Τ. επί της οδού Δημοσθένους Ρούσσου 17 σε πολύ μικρή απόσταση από τις Σχολές της Αστυνομίας στην Λεωφόρο Μεσογείων, μάλιστα το δημοσίευμα τους αναφέρει ότι οι περίοικοι θυμούνται ακόμη (φοβερή μνήμη, ε!!!) τον Α. Γιωτόπουλο να πίνει το καφεδάκι του και να διαβάζει την εφημεριδούλα του, αφού το σπίτι του ήταν σε κοντινή απόσταση από την γιάφκα επί της οδού Βολανάκη 22…Το δημοσίευμα διανθίζεται ακόμη με εξαντλητικές έρευνες σε σπηλιές από την Αντιτρομοκρατική για να βρουν το «θησαυρό», δηλαδή το «ιστορικό 45άρι», αλλά και με τον «εντοπισμό» ακόμη 10 ασύλληπτων μελών της 17 Ν (ανάμεσα τους άτομο αρκετά προβεβλημένο στην κοινή γνώμη, μια γιατρός και μια γυναίκα στέλεχος σε περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, να μην έχει και το μονοπώλιο η Esspresso με τις εκρηκτικές ξανθιές τρομοκράτισσες…), ορισμένα από τα οποία «υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχουν επαφή σε ανώτατο επίπεδο με οργανώσεις που δρουν σήμερα στην Αθήνα». Τίτλος του βαρυσπούδαστου άρθρου; «Ο Ε.Τ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ -ΕΚΑΨΕ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΟ 17Ν»…

26/03/2010

Ανακοινώνεται από την αστυνομία η «σύλληψη» του 22χρονου φοιτητή Ερρίκου Ράλλη στο Βόλο, με «στοιχείο» ένα αποτύπωμα στο μπάνιο της «γιάφκας του Χαλανδρίου». Λίγο αργότερα δημοσιεύονται από τις αρχές, φωτογραφίες του.

28/03/2010

Αργά το βράδυ της Κυριακής, έκρηξη βόμβας τοποθετημένης στα σκαλιά κτηρίου της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων) στην οδό Ιακωβάτων στα Πατήσια σκοτώνει έναν 15χρονο Αφγανό μετανάστη που την περιεργάζεται. Τραυματίζεται σοβαρά η 10χρονη αδερφή του, που κινδυνεύει να χάσει την όρασή της και ελαφρότερα η μητέρα τους. Η συγκεκριμένη Αφγανική οικογένεια (αλλά και πολλοί ακόμη μετανάστες στην συγκεκριμένη περιοχή) λόγω ανέχειας συνήθιζε να μαζεύει αντικείμενα από κάδους απορριμμάτων, γεγονός που ήταν ευρέως γνωστό στους περίοικους.

Αρχικά επικρατεί σύγχυση για την εθνικότητα του νεκρού (πάλι;). Ορισμένα blogs διαδίδουν ότι ο νεκρός είναι «30χρονος έλληνας αντιεξουσιαστής, γνωστός στις αρχές»…

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υ.ΠΡΟ.ΠΟ, δηλώνει: «Αυτοί οι δολοφόνοι μάς θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντί τους γι’ αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER κατέγραψε «ασαφές» προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ωστόσο καμία οργάνωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Κρατικές πηγές κάνουν λόγο για ενέργεια της «Σ.Π.τ.Φ» κάνοντας λόγο για ομοιότητα στην συνδεσμολογία και τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού με προηγούμενες ενέργειες της. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι μερίδα των ΜΜΕ επιλέγει να δείξει ως υπεύθυνο τον λεγόμενο «ακροδεξιό χώρο», κάνοντας λόγο για πιθανό «ρατσιστικό έγκλημα», αφού τα θύματα ήταν μετανάστες.

Η Χρυσή Αυγή αρνείται κάθε ευθύνη, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «φρικτό έγκλημα».

29/03/2010

Με προκήρυξή της η Σ.Π.τ.Φ αρνείται την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στα Πατήσια.

Αφήνεται ελεύθερος, μετά από 10ωρη ανάκριση και έχοντας δεχτεί να δώσει δείγμα DNA, ο Ερρίκος Ράλλης, κατηγορούμενος για την ΣΠΦ. Αργότερα ο πατέρας του, πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, υποστηρίζει ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οικειοθελή παράδοση του γιου του στην Αντιτρομοκρατική.

30/3/2010

Το σημείο όπου κτυπήθηκε ο Λάμπρος Φούντας

Την σύγχυση έρχονται να επιτείνουν δυο «αναλήψεις ευθυνών», η μία τηλεφωνικώς από την «αντάρτικη ομάδα Λάμπρος Φούντας» και ή άλλη γραπτώς μέσω γνωστής ιστοσελίδας από το «πρωτοεμφανιζόμενο» «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο», (εντελώς «τυχαία» η συγκεκριμένη ιστοσελίδα (zougla.gr) υποστήριζε από την αρχή την θεωρία του «ρατσιστικού εγκλήματος»).

7/04/2010

Άσκηση ετοιμότητας της ΕΛ. ΑΣ με πρόσχημα την εξουδετέρωση «ύποπτου» αντικειμένου, γίνεται γνωστή στα ΜΜΕ.

9/04/2010

Τελευταίο «αντίο» στον 15χρονο μετανάστη στο κοιμητήριο της Καισαριανής, παρουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Η σορός του θα επαναπατριστεί στο Αφγανιστάν για να ταφεί στη γενέτειρά του.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

10/04/2010

Αργά το απόγευμα η αστυνομία μέσω του εκπροσώπου της, ανακοινώνει με έκτακτο τηλεοπτικό ανακοινωθέν, «προσαγωγές ατόμων και κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά στοιχεία». Επικρατεί μια έντονη φημολογία για «προσαγωγές που έχουν σχέση με τρομοκρατία και συγκεκριμένα με τον Επαναστατικό Αγώνα», ενώ έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν ονόματα από διάφορα blogs. Επικρατεί ασάφεια ως προς τον αριθμό των «προσαχθέντων», αλλά και την χρονική στιγμή που προσήχθησαν. Αργά το βράδυ καταλαμβάνεται το Πολυτεχνείο από συμπαραστάτες των συλληφθέντων.

11/04/2010

Ανακοινώνεται, από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, με τηλεοπτική κάλυψη, η σύλληψη έξι ατόμων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», επειδή στο σπίτι που είχε νοικιαστεί στα Καλύβια με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική οι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα βρέθηκε «σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης και χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες». Παράλληλα το Αρχηγείο της Αστυνομίας δημοσιεύει φωτογραφίες των συλληφθέντων Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα, Β. Σταθόπουλου, Σ. Νικητόπουλου, Χ. Κορτέση και Κ. Γουρνά. Πραγματοποιούνται έρευνες σε τουλάχιστον 15 σπίτια σε Αθήνα και επαρχία.

12/04/2010

Οδηγούνται στον ανακριτή οι «έξι». Από αυτούς οι Μαζιώτης, Ρούπα αρνούνται να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι ζητούν προθεσμία. Κατηγορούνται για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα, ενώ στον Ν. Μαζιώτη αποδίδεται και επιβαρυντική διάταξη για «διεύθυνση ομάδας». Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επανέρχεται με νεότερη τηλεοπτική ανακοίνωση κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «υπαίθριο σκοπευτήριο στον Υμηττό», που «χρησιμοποιούσαν τα μέλη του «Ε.Α.» και για «αποτροπή αιματηρού χτυπήματος κατά αστυνομικών στην οδό Πανόρμου, βάση σχεδιαγράμματος που βρέθηκε», και δόθηκε στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας «οδηγό» για τις έρευνες αποτέλεσαν τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε ο Λάμπρος Φούντας και αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του και αποδίδονται στο Χ. Κορτέση, στο Σ. Νικητόπουλο και σε άλλα άτομα που, όμως, δεν διώκονται. Επίσης γίνεται λόγος για «μυστικές» συναντήσεις των συλληφθέντων αργά το βράδυ ή μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ στο διαβιβαστικό περιλαμβάνονται ακόμη απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που αποδίδονται σε ορισμένους από τους συλληφθέντες. Αστυνομικές «πηγές», μέσω των ΜΜΕ, προαναγγέλλουν νέες συλλήψεις, αλλά και την «ανακάλυψη» νέων χώρων του «Ε.Α», ενώ δεν παραλείπουν να εφοδιάσουν τα συνήθη «παπαγαλάκια» με την «είδηση» της δήθεν ύπαρξης συνομιλίων κάποιων από τους συλληφθέντες, που «αναφέρονταν» με σαρκαστικό και κυνικό τρόπο στον διαμελισμό του νεαρού αφγανού στα Πατήσια και μάλιστα ως «αυτόπτες μάρτυρες» και «υπεύθυνοι». Οι συνομιλίες που τελικά θα δημοσιευτούν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτές που είχαν «διαρρεύσει».

Τερματίζεται η κατάληψη του ΕΜΠ.

13/4/2010

Πραγματοποιείται κατάληψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ από 100 αναρχικούς-αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «Έξι».

Η οδός Κεφαλληνίας απ’ όπου κατέβηκε το περιπολικό και «στήθηκε» στην διασταύρωση με την Κουντουριώτου

Δημοσιεύματα πολλών εφημερίδων αναφέρουν ότι σε έρευνα που έγινε σε διώροφο σπίτι στην Ν. Φιλαδέλφεια που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ο Χ. Κορτέσης βρέθηκαν πολλές μεγάλες και μικρές βαλίτσες-μπαγκαζιέρες, ενώ σε μικρή απόσταση από το σπίτι «εντοπίζεται» κλεμμένη μηχανή. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στα πλαστά στοιχεία με τα οποία «αναφέρεται» ότι πραγματοποιήθηκε η ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου επί της οδού Σαράντογλου 35 στην Ν. Φιλαδέλφεια. Ενδεικτικές είναι και οι αναφορές στην ιστοσελίδα του Σκάι: «Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι στην οδό Σαράντογλου στη Ν. Φιλαδέλφεια, βρέθηκαν μία χειρόγραφη προκήρυξη με παρατηρήσεις, ένα κομπιούτερ, υλικά μεταμφίεσης (κουκούλες, φόρμες παραλλαγής, μάσκες, μπότες κλπ) διαρρηκτικά εργαλεία και άδειες βαλίτσες που εξετάζεται αν χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά οπλισμού», αλλά και στην ιστοσελίδα Ethnos.gr, όπου αναφέρεται ότι: «Εξάλλου, κατά ένα μεγάλο μέρος μια τέτοια πληροφορία οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι της οδού Σαραντόγλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρέθηκαν προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», με τις διορθώσεις που έγιναν μετά την ένοπλη επίθεση στα Εξάρχεια και τον τραυματισμό του αστυφύλακα Διαμαντή Ματζούνη. Το σπίτι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκε από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πλήρωνε το νοίκι του σπιτιού ο Χριστόφορος Κορτέσης, ο οποίος το είχε νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία, αλλά και από πληροφορία που έδωσε πολίτης, ο οποίος αναγνώρισε τον συλληφθέντα από τη φωτογραφία του που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέσα σε αυτό βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, διαρρηκτικά εργαλεία, ίχνη πυρίτιδας, φόρμες παραλλαγής, υλικά μεταμφιέσεως, μία συσκευή αλλοιώσεως φωνής, ένας υπολογιστής και κουκούλες. Σε μικρή απόσταση βρέθηκε και μία μοτοσικλέτα, η οποία εκτιμάται ότι ανήκει σε κάποιον εκ των συλληφθέντων. Βρέθηκαν, επίσης, διαφόρων τύπων, μεγάλες και μικρές τσάντες (οι τελευταίες τοποθετούνται σε μοτοσικλέτα), μέσα στις οποίες εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τις βόμβες και τον οπλισμό για τις διάφορες ενέργειές τους. Στην κατοικία βρέθηκε και τμήμα από το πρωτότυπο της προκήρυξης με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» είχε αναλάβει την επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, στις 5 Ιανουαρίου του 2009, πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια. Στην προκήρυξη, η οποία ήταν δακτυλογραφημένη, ο συντάκτης αναφέρεται στην επίθεση κατά του αστυνομικού. Στο αρχικό κείμενο υπάρχει χειρόγραφη διόρθωση στο σημείο που αναγραφόταν ότι ο αστυνομικός σκοτώθηκε. Η λέξη «σκοτώθηκε» διορθώθηκε από τη λέξη «τραυματίσαμε», αφού ο αστυνομικός Δ. Μαντζούνης, τον οποίο είχαν πυροβολήσει, δεν έχασε τη ζωή του, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά. Βρέθηκαν, επίσης, κομμάτια της ίδιας προκήρυξης για την επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στου Γουδή, στις 23 Δεκεμβρίου 2008, και για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρείας πετρελαιοειδών «SHELL» στο Παλαιό Φάληρο, στις 24 Οκτωβρίου του 2008».

14/04/2010

Πραγματοποιείται κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού στο Ηράκλειο Κρήτης από 70 αναρχικούς-αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «Έξι», ενώ μεταξύ άλλων διαβάζονται τα εξής: «Εν τέλει όλες οι διώξεις βασίζονται σε κατασκευασμένα στοιχεία που δεν πείθουν ούτε τους πιο αφελείς, καθώς και σε αποτυπώματα που έχουν βρεθεί σε βιβλία και άλλα αντικείμενα που καμία σχέση δεν έχουν με ένοπλες οργανώσεις. Εμείς από την αντίπερα όχθη υψώνουμε το όπλο της αλληλεγγύης στους συντρόφους μας που είναι ενεργοί αγωνιστές και παρόντες σε κάθε κοινωνικό και αντικαθεστωτικό αγώνα ενάντια στους πραγματικούς τρομοκράτες. Στους τρομοκράτες της ζωής που ποινικοποιούν με κάθε μέσο τις προσωπικές σχέσεις και εκβιάζουν μέσω τις καταστολής οποίον δραστηριοποιείται εναντίον σε αυτούς και στα αντικοινωνικά τους σχέδια.»

Καταλαμβάνονται τα γραφεία της εφημερίδας Ταχυδρόμος στον Βόλο από 35 αντιεξουσιαστές. Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ανακοίνωση τους: «Η συνεργασία των διάφορων Μ.Μ.Ε. με την εκάστοτε εξουσία, στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης και κατά συνέπεια του ελέγχου και της συναίνεσης είναι δεδομένη. Φτιάχνουν το κλίμα που απαιτείται για την επίτευξη της όποιας «μεγάλης ιδέας» και του όποιου «εθνικού στόχου» επιλέγουν να προωθήσουν κράτος και αφεντικά. Αυτοί λοιπόν που υστερικά και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας ρίχνονται στο κυνήγι μαγισσών που βιώνουμε ανακαλύπτοντας παντού γιάφκες, είναι οι ίδιοι που το βουλώνουν για τις δολοφονίες που καθημερινά λαμβάνουν χώρα στις πραγματικές γιάφκες δηλαδή στα Α.Τ., όπως αυτή του γεωργιανού μετανάστη στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας».

Προφυλακίζονται οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος, μετά την παρουσία τους στον ανακριτή. Ο Νίκος Μαζιώτης αρνείται να απολογηθεί, δηλώνοντας ότι «Είμαι επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον ενός αδίκου και εγκληματικού καθεστώτος, όπως είναι ο καπιταλισμός και το κράτος. Εάν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που με κατηγορούν, όπως είναι η Αστυνομία και οι δικαστές οι οποίοι υπηρετούν τους πλούσιους. Έχω το δίκιο με το μέρος μου και δεν απολογούμαι». Η Παναγιώτα Ρούπα επίσης αρνούμενη να απολογηθεί δηλώνει: «Είμαι επαναστάτρια και δεν αναγνωρίζω τις διαδικασίες σας. Εγκληματίες και τρομοκράτες είστε εσείς και το σύστημα που υπηρετείτε. Το κράτος και ο καπιταλισμός». Ο Σαράντος Νικητόπουλος απολογούμενος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν κατηγορίες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η δίωξη μου βασίζεται και στοχοποιεί την πολιτική δραστηριότητα τη δική μου όσο και ολόκληρου του αναρχικού χώρου».

15/04/2010

Η έξοδος και το στήσιμο του περιπολικού

Κατάληψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πασοκ στο Ηρακλείο Κρήτης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «Έξι» από αναρχικούς-αντιεξουσιαστές.

Η αστυνομία ανακοινώνει τον «εντοπισμό» Ι.Χ. του Κώστα Γουρνά, ενός εκ των κατηγορουμένων, στο οποίο «ανευρίσκονται δύο σκληροί δίσκοι, τρεις φορητοί εξωτερικοί δίσκοι (USB), 119.240 ευρώ, δύο πιστόλια (που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια), δύο επιπλέον γεμιστήρες, 125 σφαίρες εννέα χιλιοστών, τρεις πλαστές ταυτότητες, οι δύο με τα ονόματα «Δημοσθένης Μανδαλώζης» και η τρίτη με το όνομα «Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος»».

Οι σκληροί δίσκοι ανακοινώνεται ότι περιείχαν «αποσπάσματα και πλήρη κείμενα των προκηρύξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ε.Α., καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία, με γραφολογικές παραμέτρους που παραπέμπουν στον τρόπο κατάρτισης των προκηρύξεων της ανωτέρω οργάνωσης», επίσης «κατάλογους με στοιχεία προσώπων, όπως πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων», «κατάλογο με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιρειών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες στα πλαίσια της δραστηριότητάς τους χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες», «οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών», «στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων», «κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών», «ψηφιακές φωτογραφίες εντυπωμάτων σφραγίδων διαφόρων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας και αξιωματικών αυτής», «πλήρη καταχώρηση των στοιχείων που περιέχει ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας διαφόρων προσώπων, με προφανή σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας». Τέλος ανακοινώνεται ο «εντοπισμός» κενού διαμερίσματος που η αστυνομία θεωρεί ότι χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στην Κυψέλη επί της οδού Μηδείας 7 και Πόρου στο 5ο όροφο πολυκατοικίας, ενώ κατά την έρευνα ενός δεύτερου διαμερίσματος στον ίδιο όροφο οι αστυνομικές αρχές ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν «κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια ένας φορητός εξωτερικός δίσκος (USB) στον οποίο υπάρχει το σύνολο των προκηρύξεων του Ε.Α., μια βιντεοκάμερα και άλλα αντικείμενα».

Προφυλακίζεται ο Κώστας Γουρνάς, αρνούμενος να απολογηθεί, δηλώνοντας ότι «Δεν απαντώ, δεν αναγνωρίζω αυτή τη διαδικασία. Από το 20 μου χρόνια είμαι εργάτης και συμμετέχω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην Ελλάδα. Είμαι ενάντια στο καθεστώς, στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης, τρομοκράτες είναι αυτοί που με ξυλοκόπησαν και απείλησαν τη ζωή των παιδιών μου στον 12ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής».

Αποφυλακίζεται ο Μάνος Γιόσπας, κατηγορούμενος για την Σ.Π.Φ, αφού δεν ανανεώνεται η προφυλάκισή του για τους επόμενους 6 μήνες.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ συγχαίρει προσωπικά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

16/04/2010

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίνονται προφυλακιστέοι οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος.

17/04/2010

Η αστυνομία ανακοινώνει την «ανακάλυψη» κρησφύγετου του «Ε.Α.» και συγκεκριμένα στην οδό Αντωνιάδου 54 στον Καρέα σε ισόγειο γκαράζ, στο οποίο ανευρίσκονται μεγάλες ποσότητες στερεών υλικών που προέρχονται από γεωργικό λίπασμα με κύριο συστατικό το νιτρικό αμμώνιο εμποτισμένα με πετρέλαιο (180 κιλά), τοποθετημένες σε φιάλες προπανίου και μεταλλικά δοχεία και τρεις κλεμμένες μηχανές που έφεραν διπλές πινακίδες καθώς επίσης και μπαγκαζιέρες στο εσωτερικό των οποίων επίσης υπήρχαν κλεμμένες πινακίδες. Περίοικοι υποστηρίζουν ότι ο χώρος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον ένα μήνα πριν την επίσημη ανακοίνωση του εντοπισμού. Δίνονται εκ νέου στην δημοσιότητα τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης, Αναστάστιος Γριβοκωστόπουλος και Βασιλική Παρασκευοπούλου τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε στοιχεία πλαστού δελτίου ταυτότητας με το οποίο όπως έγραφαν εφημερίδες (Τα Νέα, η Ελευθεροτυπία κ.λπ.) νοικιάστηκε σπίτι στην Ν. Φιλαδέλφεια από τον Χ. Κορτέση.

19/4/2010

Έρευνα σε διαμέρισμα της Κύψελης επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας.

20/04/2010

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στο διαμέρισμα που ερευνήθηκε στην Κυψέλη επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στον 5ο όροφο το οποίο είχε ενοικιαστεί με όνομα «Γριβοκωστόπουλος Αναστάσιος», βρέθηκαν: ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, όμοιου τύπου με το αντιαρματικό που χρησιμοποίησε το Ε.Α. κατά την επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, τύπου KALASHNIKOV (που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί στις 23-12-2008 και στην επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια στις 5-1-2009, καθώς και τέσσερεις γεμιστήρες, ένα υποπολυβόλο MP5 που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του αστυνομικού Τμήματος της Ν. Ιωνίας, κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδί και κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια (και το οποίο είχε αφαιρεθεί από φύλακα τράπεζας κατά την διάρκεια ληστείας στην Θεσσαλονίκη), τρία πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με πλήρες ηλεκτρικό κύκλωμα, εξήντα οκτώ μασούρια εκρηκτικού γαλακτώματος και ζελατοδυναμιτίδας, πέντε μασούρια αμμωνιοδυναμιτίδας, ποσότητα ηλεκτρικών πυροκροτητών, ένας γεμιστήρας υποπολυβόλου, ένα ξύλινο κοντάκι καφέ χρώματος, δεκατέσσερα φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9 χιλιοστών LUGER, εκ των οποίων τρία φέρουν βύθισμα στο καψύλλιο, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου με βύθισμα στο καψύλλιο, δεκατρία φύλλα χάρτου τα οποία περιέχουν μηχανογραφημένο κείμενο της προκήρυξης που στάλθηκε για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο όχημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2-9-2009, ένας ηλεκτρονικός εκτυπωτής, ένας σαρωτής εγγράφων, ένας καταστροφέας εγγράφων εντός του οποίου υπήρχαν τεμάχια κατεστραμμένων εγγράφων, αντικείμενα για κατασκευή πλαστών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας όπως: εντυπώματα στρογγυλών σφραγίδων αστυνομικής υπηρεσίας και φύλλα χάρτου με στοιχεία ταυτότητας προσώπων και ένας φορητός εξωτερικός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων (usb stick)».

Πραγματοποιείται κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης στην Θεσσαλονίκη από περίπου 50 άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «έξι», στον Γ. Δημητράκη και στους τρεις επικηρυγμένους για την ίδια υπόθεση.

21/04/2010

Επίσκεψη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δέχεται τα συγχαρητήρια του Γιωργάκη για την νέα επιτυχία. Συγχαρητήρια δέχεται και από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ.

Άρθρο που υπογράφεται από τον εκδότη της «Ε» Θανάση Τεγόπουλο επικαλείται «άμυνα στην παραπληροφόρηση» για να «εξηγήσει» το λόγο που δεν δημοσίευσε την «είδηση» της προηγούμενης ημέρας: «Άμυνα στην κατασκευή σεναρίων με ευθύνη της αστυνομίας που κρυβόταν πίσω από τα SMS, τα οποία οδηγούν στη φυλακή ανθρώπους, χωρίς να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους. Άμυνα στην απαράδεκτη μεθόδευση της αστυνομίας να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ, για να δημιουργείται κλίμα καταδικαστικό, ώστε να θριαμβολογεί μετά, παραβιάζοντας, στην υπόθεση της τρομοκρατίας, το τεκμήριο της αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μη δημοσίευση της είδησης αυτής είχε πολιτικό σκοπό και κόστος. Με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, εντός και εκτός των τειχών, για αυτήν την απροσδόκητη παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την «Ε», πέρασε ένα μήνυμα πιο σημαντικό από τη δημοσίευση. Κατ’ εξαίρεση. Ο αναγνώστης θα κρίνει».

Από την πλευρά τους, οι συντάκτες της «Ε» και της «Κ.Ε.», μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Η μη δημοσίευση με απόφαση της ιδιοκτησίας και παρά τις διαφωνίες της διεύθυνσης, που είχε ως αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι αναγνώστες της εφημερίδας για τις πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος, συνιστά λογοκρισία, που δεν συνάδει με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες υπηρετούμε με συνέπεια οι συντάκτες της «Ε». Κι αυτές τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τηρούμε και απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία διαχειρίζεται τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Ένα γεγονός ή μια πληροφορία μπορεί όποιος θέλει να την κρίνει ή να την αμφισβητήσει. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να μην τη δημοσιεύσει και να την αποκρύψει από το αναγνωστικό κοινό».

Και η απάντηση της ιδιοκτησίας: «Η Αστυνομία διαχειρίζεται της εξελίξεις; Οι συντάκτες έχουν δεοντολογία; Και αν, ποια; Όταν μεθαύριο θα έρθει η πληροφόρηση μέσω MEGA ότι προσγειώθηκε ο πρώτος Αρειανός στον πλανήτη ποιος συντάκτης της «Ε» θα την επωμισθεί. Η Ιδιοκτήτρια»…

22/4/2010

Συλλαμβάνεται στην πλ. Κλαυθμώνος, ενώ χρησιμοποιεί καρτοτηλέφωνο, 19χρονη καταζητούμενη για συμμετοχή στην ΣΠτΦ.

24/4/2010

Προφυλακίζεται και μεταφέρεται στις Φυλακές Ελαιώνα Θηβών η 19χρονη που συνελήφθη πριν δύο ημέρες.

26/4/2010

Ανακοινώνεται από την αστυνομία ότι την προηγούμενη πυρπολήθηκε στην περιοχή της Λαμπρινής αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στην Θεσσαλονίκη στις 31-8-2007, το οποίο έφερε επίσης κλεμμένες πινακίδες και στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα φυσίγγιο των 9mm, μια κλεμμένη πινακίδα μηχανής, ρολά με υπολείμματα μονωτικής ταινίας, μια βαριοπούλα. Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι το κλεμμένο αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε χρησιμοποιούνταν από μέλη του Ε.Α.

28/4/2010

Ανακοινώνεται από τις αστυνομικές αρχές ότι «Γενετικό υλικό αγνώστων ατόμων (ανδρών και γυναικών) βρέθηκε σε αντικείμενα που κατασχέθηκαν σε οικήματα – κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», στις οδούς : Ανθέων 3 στα Καλύβια, Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, Μηδείας 7 στην Κυψέλη, Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη και σε όχημα που βρέθηκε στην οδό Ανακούς 70 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από τις συγκριτικές μεταξύ τους εξετάσεις προέκυψε : Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρησφύγετου της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια, ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρησφύγετου της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη. Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρησφύγετου της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια, ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρησφύγετου της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη. Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρησφύγετου της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενο στο αυτοκίνητο ενός εκ των κατηγορουμένων στην οδό Ανακούς 70 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δακτυλικό αποτύπωμα, που βρέθηκε σε αντικείμενο στο οίκημα της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη, ταυτίζεται με το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων».

Επιστολή του Χ. Κορτέση από τις Φυλακές Κορίνθου στην οποία, μεταξύ άλλων, δηλώνει αναρχικός, ενώ προσθέτει ότι δεν θα αναφερθεί στο κατηγορητήριο, «γιατί η αθωότητα και η ενοχή εναλλάσσονται ανάλογα με την μεριά που έχει επιλέξει ο καθένας να πορευτεί».

29/4/2010

Με 16σέλιδη ανακοίνωσή τους στην εφημερίδα Ποντίκι οι Π. Ρούπα, Ν. Μαζιώτης και Κ. Γουρνάς, εκτός των άλλων δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Ε.Α., ενώ επίσης αναφέρουν ότι ο Λάμπρος Φούντας «που έπεσε ύστερα από μάχη με τους μπάτσους», στην Δάφνη, «συμμετείχε επίσης στον Ε.Α.», προσθέτοντας ότι: «Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Ε.Α. είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία».

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: