ΤΑ «ΨΕΥΤΙΚΑ» Ή «ΑΛΗΘΙΝΑ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%b8%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1Τα «ψεύτικα» ή «αληθινά» πολεμικά ανακοινωθέντα (οικονομικού τύπου) βομβαρδίζουν τους «αμάχους» ασταμάτητα. «Αντιφατικά» μεταξύ τους, αλληλοσυγκρουόμενα, καλλιεργούν την παραδοξολογία η οποία τα επανατροφοδοτεί, τους προσφέρει διαρκώς νέα «καύσιμη ύλη». Η Ευρώπη ύστερα από τόσες δεκαετίες επιστρέφει σε μια κατάσταση εμπόλεμου «πυρετού».Το «ήρεμο» παρελθόν μοιάζει τόσο μακρινό, γιατί ο εφιάλτης της αβεβαιότητας έχει μετατραπεί σε ρουτίνα. Η πυριτιδαποθήκη (ελλαδικός χώρος) μοιάζει συνεχώς ευάλωτη, έτοιμη να τιναχτεί στον αέρα.

Την ίδια στιγμή το καθεστώς Τσίπρα φτιάχνει, επαγγέλλεται το δικό του κράτος, όπως οι οργισμένοι κομισάριοι του ομολογούν. Δηλαδή; Έχουμε από πολύ νωρίς τονίσει ότι η διάθεση ολοκληρωτικής επιβολής αυτού του καθεστώτος μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια εάν κάποιος αναμετρηθεί στα σοβαρά με την ουσία της προπαγάνδας του. «Θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσίας», σκέφτονται πολλοί. Αναμφίβολα. Αλλά μέχρι που μπορούν να φθάσουν; Η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος απαντάει με τον καλύτερο τρόπο. Το έχουμε ξαναγράψει. Δεν λείπει κανένας. Η άκρα δεξιά, παλαιοί πασόκοι, παλιοί και νέοι σταλινικοί, οι λεγόμενοι αναθεωρητές. Οι δίαυλοι με τους καραμανλικούς παραμένουν διαρκώς ανοικτοί μέσω Παυλόπουλου, ενώ το κίνημα κρατάει μέσω του αντιφασισμού σε κινητικότητα τις «αντιθέσεις» με την Χρυσή Αυγή και λίγο παραδίπλα το ΚΚΕ φυλάει τσίλιες να μην ξυπνήσει κάποιο από τα υπνωτισμένα πρόβατα που κρατάει στο μαντρί του.

Δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται. Γιατί; Διότι, αυτή η εξουσία τράφηκε με την καταστροφή, γιγαντώθηκε από την απελπισία και την δυστυχία των ανθρώπων. Αυτοί οι εξουσιαστές δυναμώνουν γιατί οι περισσότεροι μοιάζουν ήδη εθισμένοι να δεχθούν κάθε φορά τα χειρότερα.

Μόνο που το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη. Και απ’ ότι φαίνεται δεν σκοπεύουν να φύγουν όπως οι προηγούμενοι. Μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: