ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το φύλλο 168 της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

diadromi-168i

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Είναι δύσκολο κάποιος να παραβλέψει τις επιπτώσεις στον κοινωνικό χώρο μιας παρατεταμένης τρομοκρατίας, η οποία ανεξάρτητα από τους άμεσους ή έμμεσους τρόπους με τους οποίους ασκείται, αποβλέπει στην διαρκή ακινητοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων. Έχουμε επανειλημμένα εξηγήσει διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους η αριστερά ήταν ο καταλληλότερος για τα κυριαρχικά συμφέροντα διαχειριστής της επιβολής αυτής της τρομοκρατίας. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη αυτών, κυρίως, των καθηκόντων, δηλαδή της πλήρους αφομοίωσης των κοινωνικών αντιδράσεων, ο ρόλος της αυτός, όχι μόνο δεν φαντάζει ξεπερασμένος, αλλά αντίθετα εμπεδώνεται συνεχώς η πεποίθηση του βασίμου αυτής της εκτίμησης.

Οι αριστεροί και το ακροδεξιό μόρφωμα (ΑΝΕΛ) που συνδιαχειρίζεται μαζί τους την εξουσία εμφανίζονται αποφασισμένοι να παρατείνουν όσο το δυνατόν την παραμονή τους σ’ αυτήν χρησιμοποιώντας απτόητοι την γνωστή πλέον σ’ όλους γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα. Συνάμα επανδρώνουν σταθερά τον κρατικό μηχανισμό, όπου και με όποιον τρόπο μπορούν, με στόχο τόσο τον μεγαλύτερο έλεγχο του όσο και την αντιμετώπιση της αθρόας αιμορραγίας που υφίσταται το εκλογικό τους πελατολόγιο.

Όσον αφορά το μέτωπο της «διαπραγμάτευσης» και το περιβόητο κλείσιμο της αξιολόγησης ή το ζήτημα του ρόλου του ΔΝΤ η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακρύτερα από την φωτισμένη βιτρίνα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Σε πρόσφατη «απόρρητη» έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε παρ’ όλ’ αυτά αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Κλειδί είναι η διασφάλιση ισχυρής ιδιοκτησίας του προγράμματος». Τα σκληρά επί πλέον μέτρα που έχει ήδη αποφασίσει να πάρει το καθεστώς Τσίπρα θα πιστοποιούν αυτήν ακριβώς την παραδοχή εκ μέρους του. Μικρή σημασία έχει τι θα δηλωθεί στα λόγια. Οι πράξεις μετρούν –όπως είναι γνωστό– και όχι τα ψεύτικα λόγια και η πλήρης παραμόρφωση της πραγματικότητας.

Ενδιαφέρον, επίσης, έχει και η στάση που κράτησαν οι κυβερνητικοί εταίροι απέναντι στην εκλογή Τραμπ. Η μετάβαση του Π. Καμμένου και του Ν. Παππά στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν για να γίνουν οι πρέπουσες υποκλίσεις και βέβαια δεν είναι καθόλου παράταιρη ή αντιφατική με την στάση ορισμένων άλλων που υποκλίνονται και στην «αντιπέρα όχθη».

Η δήλωση του ευρωβουλευτή του Συριζα Δ. Παπαδημούλη είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική: «Η νίκη Τραμπ αποτελεί ένα αρνητικό σοκ, μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα σε όλο τον πλανήτη… Το οδυνηρό σοκ μπορεί να είναι κι ένα εγερτήριο μήνυμα για ένα ευρύ αντιφασιστικό-δημοκρατικό μέτωπο, παντού στον κόσμο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που σηματοδοτεί η νίκη Τραμπ». Ο Παπαδημούλης από τα παλαιότερα ευρωλιγούρια της αριστεράς, που ανταμείφθηκε άλλωστε για τους κόπους τόσων ετών, έρχεται να δώσει το παρόν στο ευρύ μέτωπο των «αντι»συστημικών που δίνουν αγώνα υπέρ πάντων κατά του Τραμπ και που συναποτελείται από τους χορηγούς της Κλίντον (μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής και της «άυλης» οικονομίας, funds, ιδρύματα), την CIA, την ξεπεσμένη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την Μέρκελ, το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ των ΗΠΑ, των σταρ του Χόλυγουντ, του αθλητισμού και της αμερικάνικης μουσικής σκηνής, και βέβαια την Open Society του αγέραστου Τζορτζ Σόρος και όλων εκείνων που άμεσα ή έμμεσα κινητοποιούνται (γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, αντιρατσιστικές οργανώσεις) είτε από τις ΜΚΟ που ελέγχει ο ίδιος είτε από το Δημοκρατικό κόμμα.

Θα χωρέσουν, τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;

Μα είναι μανούλες οι αριστεροί σ’ αυτά τα κόλπα. Υπάρχουν πιο επιτήδειοι; Για την ώρα είναι οι καταλληλότεροι.

Μέχρι, βεβαίως, νεωτέρας…

Φεβρουάριος 2017

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: