ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ

%ce%b5%cf%83%cf%86%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%84%cf%89%cf%86Οι εκδικητικές ποινές, που επέβαλε το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατά πλειοψηφία, πριν λίγες ημέρες στους ζηλωτές μοναχούς και τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους σύμφωνα με τον μοναχό Σάββα στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και 4 μηνών για συνέργεια με αναστολή, είναι προϊόν φρονηματικής δίωξης:

«Πρόκειται ουσιαστικά για δίωξη φρονήματος, αυτές τις παλαιού τύπου διώξεις φρονήματος. Με τη διαφορά πρώτον ότι πρόκειται για τόπον Άγιο, το Άγιον Όρος και δεύτερον, ότι αντί για αυταρχικό καθεστώς, έχουμε αυταρχικό Πατριάρχη».

Οι Εσφιγμενίτες μοναχοί το 2013 είχαν αντισταθεί σθεναρά στην εκδίωξή τους από την μονή επιτιθέμενοι με βόμβες μολότοφ σε δικαστικούς επιμελητές, που συνόδευαν μοναχούς της Νέας Αδελφότητας οι οποίοι κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων επιχειρούσαν να εισέλθουν στο κονάκι της μονής.

Οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας βρίσκονται σε σύγκρουση με την «ιερά κοινότητα» του Αγίου Όρους ήδη από το 1965, που κλιμακώθηκε το 1972, όταν έπαψαν να μνημονεύουν στην προσευχή τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αποχώρησαν από την «ιερά κοινότητα» και κηρύχθηκαν «σχισματικοί».

Συνολικά καταδικάστηκαν οκτώ μοναχοί σε ποινή 10 ετών και 4 μηνών, για τα «αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού», ενώ η έφεσή τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ ο Μοναχός Αντύπας καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη (ως φυσικός αυτουργός) όπως και ο Γέροντας Μεθόδιος (ως ηθικός αυτουργός) χωρίς οι εφέσεις τους να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι δύο τελευταίοι εκπροσωπήθηκαν κατά την συζήτηση της υποθέσεως και ως εκ τούτου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

«Εδώ είναι το σπίτι μας. Εμείς εδώ θα πεθάνουμε», είπαν μεταξύ άλλων στις απολογίες τους οι μοναχοί.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν τρεις λαϊκοί που δικάστηκαν για τις κατηγορίες της διακεκριμένης αντίστασης και οπλοφορίας καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι πήγαν στο αντιπροσωπείο μόνο για να προσκομίσουν είδη πρώτης ανάγκης στους μοναχούς.

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: