ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ – ΝΕΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b9Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς τρόφιμα και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι, που πλέον βρίσκεται σχεδόν ολοκληρωτικά στα χέρια των δυνάμεων του συριακού στρατού και ενώ οι τελευταίες αντικυβερνητικές ισλαμιστικές δυνάμεις  διαπραγματεύονται την αποχώρησή τους.

Παρ’ όλα αυτά η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου έχει ανασταλεί, καθώς δεν τηρήθηκε παράλληλη συμφωνία να απομακρυνθούν τραυματίες από δύο σιιτικά χωριά που πολιορκούνται από τους αντάρτες στην Ιντλίμπ, και οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους αιχμάλωτους εκατοντάδες αμάχους τους οποίους κρατούν ομήρους σαν ασπίδα και βομβάρδισαν έναν δρόμο ο οποίος επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από λεωφορεία που θα μετέφεραν τους εκτοπισμένους από τα δύο χωριά, αλ-Φούα και Κεφράγια.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θα ήταν ρεαλιστικό να δεχθεί η Τουρκία όλους τους αμάχους που απομακρύνονται από το Χαλέπι για λόγους ασφαλείας την στιγμή που σχεδιάζει να δημιουργήσει προσφυγικό καταυλισμό για τους εκτοπισμένους από το Χαλέπι, ενώ τραυματίες και ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας.

%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1Την ίδια στιγμή νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Καισάρεια της Τουρκίας, όταν λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες διαλύθηκε, στην κυριολεξία, ύστερα από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος με αποτέλεσμα 14 νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους. Η επίθεση στόχευσε καταδρομείς της Αεροπορίας, εξοδούχους για το σαββατοκύριακο από την κοντινή μονάδα που στεγάζει την Α’ αερομεταφερόμενη ταξιαρχία (μία από τις 27) που συμμετέχει στις επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών στόχων.

Είναι η 25η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση το 2016 στην Τουρκική επικράτεια μ’ ένα απολογισμό εκατοντάδων νεκρών και τραυματιών. Εθνικιστές διαδηλωτές και μέλη των Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν στα τοπικά γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP, παρ’ ότι από την πρώτη στιγμή με ανακοίνωσή του καταδίκασε «στους υψηλότερους δυνατούς τόνους» την βομβιστική επίθεση.

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: