ΠΡΟΦΗΤΗ, ΠΡΟΦΗΤΑΚΙ, ΠΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ;;;

%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9Στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του, που τιτλοφορείται ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ; ο πάλαι ποτέ αναντικατάστατος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε μια μακρά συζήτηση με τον Πρετεντέρη αποφαίνεται εν ολίγοις ότι, παρ’ ότι δεν προδικάζει καταστροφές, παρ’ όλα αυτά δεν διαβλέπει ΛΥΣΗ με τα σημερινά δεδομένα.

Ο Σημίτης θεωρεί «απίθανο» ένα τέταρτο μνημόνιο, αφού όπως πιστεύει δεν το επιθυμεί η γερμανική πλευρά αλλά και τα περισσότερα κράτη που συμμετέχουν στην ευρωζώνη, οπότε αν δεν καταστεί δυνατή η «έξοδος στις αγορές» δεν απομένει παρά η πτώχευση, η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Ο Σημίτης «αδειάζει» τον Τσίπρα και τους ισχυρισμούς του περί εξόδου από τα μνημόνια το 2018, καθώς «το μνημόνιο αντικαταστάθηκε ήδη από μια μόνιμη ρύθμιση», ενώ αναφέρεται ειδικότερα στο Υπερταμείο ως αποτέλεσμα μιας «πρωτόγνωρης επιτήρησης», αλλά και στον «αυτόματο κόφτη δαπανών» χάρη στον οποίο η Ευρώπη, δεν μας ασκεί πλέον ιδιαίτερη πίεση, αφού «εμείς θα επιλέγουμε αν θέλουμε ή όχι να φτωχαίνουμε» (!!!)

Όσο για το ζήτημα του χρέους ο μεγάλος τιμονιέρης του εκσυγχρονισμού για την ώρα δεν βλέπει φως, προβλέποντας ότι «Λύση του προβλήματος [του χρέους] αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατή. Χρειάζεται χρόνος. Η λύση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί. Μέχρι τότε οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις ότι επιτεύχθηκε μείωση του χρέους θα αφορούν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα».

Με τον Σημίτη φαίνεται να συμφωνούν απολύτως και οι περιβόητοι τραπεζικοί κύκλοι, που επίσης προφητεύουν, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει ως τα τέλη Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα δώσουν το πράσινο φως για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο περιβόητο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Έτσι η «λύση για την Ελλάδα θα είναι μέρος της νέας αρχιτεκτονικής για την Ευρώπη που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Ντόλαντ Τραμπ».

Αυτές οι προφητείες δεν αρέσουν και πολύ στον Τσίπρα και φαίνεται ότι τα δίνει όλα για να μας «τελειώσει» ως τις 5 Δεκέμβρη.

Μπορεί; Μπορεί και παραμπορεί…

«Είμαστε στο παρά πέντε για συμφωνία, ακόμη και για τα μεγάλα θέματα», φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα του εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, σε συνεργάτη του ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, ενώ χαρακτηριζόμενοι ως «γνώστες» των εξελίξεων στις «διαπραγματεύσεις» περιγράφουν το κλίμα: «στο Hilton ήταν εμφανές ότι οι υπουργοί είχαν εντολή από τον πρωθυπουργό να κλείσουν τη συμφωνία».

Και για να το κάνουμε λιανά. Η πρώτη φορά κομμουνιστική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει από την βουλή πάνω από 10 νομοσχέδια, ανάμεσα τους το Μεσοπρόθεσμο, με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για την τριετία 2018-2020, μαζί με το πακέτο των «εργασιακών», που «δήθεν» απορρίπτονται για την ώρα από Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου.

Όσο για τους εκβιασμούς περί πρόωρων εκλογών, είναι πλέον τόσο φτηνοί και προβλεπόμενοι που η μπογιά τους δεν φαίνεται να περνάει, όπως κάποτε…

Παρ’ όλα αυτά σε μια τέτοια περίπτωση, θα ανοίξει απλά ο διάδρομος για μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, ή θα δοκιμαστεί το μοντέλο του Μεγάλου Συνασπισμού στον οποίο θα συμμετάσχουν ΝΔ και Σύριζα, με την προσθήκη των υπόλοιπων ρεταλιών του πολιτικού συστήματος…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: