ΜΩΡΕ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ…

«Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπής συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις» (Προτάσεις που κατατέθηκαν στο συνέδριο Συριζα-ΕΚΜ, Ιούλιος 2013).

πολιτοφυλακήΟ μικρός είχε αράξει σ’ ένα παγκάκι στον λόφο του Στρέφη και με έναν «κολλητό», όπως συνήθιζαν, έπιναν έναν (λέμε τώρα…) μπάφο. Ξαφνικά πετάγεται για να κυνηγήσει ένα πόκεμον κοντά στις μπασκέτες.

–Φτού σου, μονολόγησε, μου ξέφυγε και έσπευσε να ξαναγυρίσει στο πλευρό του «δικού» του, που εδώ και ώρα δεν είχε κουνηθεί ρούπι από την θέση του. Ο «δικός» του ανασηκώθηκε λίγο και τον μάλωσε.

–Σου είπα να μην στριφογυρίζεις και πολύ σήμερα, είναι και αυτή η επέτειος, οι πολιτοφύλακες με τα κόκκινα περιβραχιόνια παρελαύνουν με τις δάδες στα χέρια, γουστάρεις να έχουμε τίποτα μπλεξίματα;

–Θα μας κλάσουν τα αρχίδια οι σταλινικοί, του αντιγύρισε ο μικρός.

–Ναι καλά, να σε δω αν βρεθείς με κανένα σιδερικό κολλημένο στο δόξα πατρί, γονατιστός στα τέσσερα και με τα χέρια ψηλά και το κεφάλι κάτω, τότε να σε δω.

–Θα μου ζητήσουν συγγνώμη και μετά θα το καταγγείλω στο Ιντυμίντια (ου, θα το γράψουν σίγουρα…) για να μην το ξανακάνουν…

Έπεσαν και οι δυο κάτω από τα γέλια, χώθηκαν κυριολεκτικά κάτω από το παγκάκι, κυλιόντουσαν στο χώμα μη μπορώντας για ώρα να σταματήσουν.

Χαμηλά από την πλατεία και από τους γύρω δρόμους ντουντούκες διαλαλούσαν αποσπάσματα ανακοινώσεων επετειακού περιεχομένου.

«Αυτά τα καθάρματα, που παριστάνουν τους Εσκομπάρ και τους ατρόμητους, είναι κοινοί ρουφιάνοι και συνεργάτες της αστυνομίας».

–Ρε μαλάκα φάγανε τον Εσκομπάρ, πάει ο Πάμπλο, σταμάτα να γελάς, έμενε στα Εξάρχεια και βγήκε με τις σαγιονάρες και την βερμούδα μεταμφιεσμένος και τον φάγανε λάχανο σου λέω.

Ο μικρός, όχι απλά δεν σταμάτησε, αλλά πλέον κυλιόταν στα χορτάρια, κουτρουβαλούσε κρατώντας την κοιλιά του, σχεδόν έτοιμος να σκάσει από τα νευρικά γέλια σε κατάσταση παροξυσμού.πολιτοφυλακές

«Γιατί κάποιος έπρεπε να αναλάβει δράση. Για την έστω και οριακή επαναφορά των συσχετισμών δύναμης στη
γειτονιά των Εξαρχείων
, για την υπενθύμιση πως το μακρύ χέρι του παρακράτους έχει να αντιμετωπίσει το τιμωρό χέρι του κινήματος
».

Εδώ τα γέλια άρχισαν να λιγοστεύουν και οι πιτσιρικάδες άρχισαν να συνέρχονται.

«Όμως, η συγκρότηση του δικού μας στρατοπέδου δεν επιτυγχάνεται μονάχα με διακηρυκτικά καλέσματα στη μάχη, αλλά με διαπαιδαγώγηση και συμμόρφωση πάνω στα πολιτιστικά πρότυπα του νέου κόσμου που εκπροσωπούμε».
–Ρε μαλάκα, τι διαπαιδαγώγηση και αρχιδιές, τι είναι αυτά που λέει;

–Ναι, ρε παπάρα να συμμορφωθείς «πάνω στα πολιτιστικά», πως το είπε, «πρότυπα του νέου κόσμου» και όχι να ξύνεις τα παπάρια σου όλη μέρα…

–Και πως τον εκπροσωπούν τον «νέο κόσμο», ρε μαλακιστήρι;

«Ειδικότερα δε, όταν έχουμε να κάνουμε με εγκληματικά-αντικοινωνικά στοιχεία, η διαχείριση των οποίων δεν ρυθμίζεται από κάποιο αόρατο χέρι, αλλά από τη δυνατότητα μας να διατηρούμε τουλάχιστον μια ισορροπία δυνάμεων. Να τους επιβλέπουμε, να τους επιβαλλόμαστε και να τους υπενθυμίζουμε πως βρίσκονται σε εχθρικό περιβάλλον. Διαφορετικά οι μαφιόζοι και οι χούλιγκαν θα νοιώσουν ασφαλείς και δυνατοί, θα επιβάλλουν την ηγεμονία τους και θα μας εξαφανίσουν».

–Ρε μαλάκα, τι παίρνουν αυτοί; Θα διατηρούν ισορροπία δυνάμεων; Θα επιβλέπουν τους μαφιόζους, θα τους επιβάλλονται και θα τους υπενθυμίζουν να μην επιβάλλουν την ηγεμονία τους;

«Η «αντεξουσία» λοιπόν, για να μπορέσει να επιβιώσει στο αστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται και να πείσει ότι αποτελεί ρεαλιστική πρόταση κοινωνικής οργάνωσης, θα πρέπει να ασκήσει εξουσία στους εχθρούς της».

Οι πιτσιρικάδες, σοβάρεψαν για τα καλά, ξανακάθισαν στο παγκάκι, σταύρωσαν τα πόδια με προσοχή, λίγο χλωμοί από την μαστούρα, και τότε είδαν μπροστά τους καθαρά το «νέο κόσμο», που υπόσχονταν να επιβάλλουν οι πολιτοφύλακες.

Την επόμενη στιγμή σήκωσαν τα κεφάλια στον ουρανό. Είχε σκοτεινιάσει πλέον για τα καλά…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: