ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το φύλλο 162 της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

 

diadromi-162i

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Δεν υπάρχει καθεστώς, που να θεωρεί ότι το έδαφος, στο οποίο πατάει είναι σαθρό και να μην κινείται με κάθε τρόπο για την διάσωσή του. Τότε το ψέμα, η εξαπάτηση, η σύγχυση, ο μακιαβιελισμός δεν αποτελούν τα υποχθόνια όπλα του καθεστώτος, αλλά τα μόνα επιτεύγματα τα οποία και επιδεικνύονται. Μ’ άλλα λόγια οι επιτήδειοι εξουσιαστές χρησιμοποιούν το ψέμα για το ψέμα, ενώ οι απάτες τους συνεχίζονται παρ’ ότι απέχουν από τις αρχές της κλασικής εξαπάτησης, αφού πλέον είναι αδύνατον να εξαπατηθούν οι πολλοί ή ακόμη και οι ελάχιστοι.

Δεν υπάρχει εδώ κάποια αντίφαση, ούτε κάποιος παραλογισμός είτε εκ μέρους της εξουσίας είτε από την πλευρά των εξουσιαζόμενων. Οι χειραγωγούμενοι αρχίζουν πλέον να εθίζονται, να προσαρμόζονται, να δέχονται ότι το καθεστώς έχει επιβληθεί και προσπαθεί να διαιωνίσει ακόμη και με το πιο αδιανόητο ψέμμα την επιβολή του ακριβώς επειδή δεν έχει απολύτως κανέναν ενδοιασμό.

Το καθεστώς Τσίπρα μόλις σε εννέα μήνες από την κατάκτηση της εξουσίας έχασε 320.000 ψήφους, ενώ την στιγμή που γράφονται αυτά τα λόγια οι απώλειες είναι αναμφίβολα πολύ μεγαλύτερες. Σχεδιάζει, λοιπόν, την «επόμενη ημέρα» που έρχεται καλπάζοντας ύστερα και από την ψήφιση των μέτρων για τα εργασιακά, μέτρων προαπαιτούμενων για την δεύτερη αξιολόγηση. Πολύτιμο εργαλείο σ’ αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί η προσαρμογή του εκλογικού νόμου σ’ αυτές τις ανάγκες. Οι φανφάρες περί «απλής και άδολης αναλογικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες διακυβέρνησης της χώρας» είναι απλά ο επικοινωνιακός φερετζές. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ήδη μια πολιτική πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που έρχεται να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση.

Έτσι, αυτό που σχεδιάζεται είναι το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί κοινοβουλευτικής δύναμης, ποιες θα είναι οι εναλλακτικές δυνατότητες συγκρότησης κυβερνήσεων συνεργασίας και φυσικά το αν θα προχωρήσουν οι προσπάθειες συνεργασιών και συγκρότησης νέων πολιτικών φορέων στο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η ψήφος στα 17 έρχεται να αξιοποιήσει μια δεξαμενή ψηφοφόρων σημαντική για το καθεστώς Τσίπρα με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να προσφέρει το κατάλληλο τυράκι στην φάκα (ας πούμε την αποποινικοποίηση των «μαλακών» ναρκωτικών…). Τέλος, όσον αφορά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας «απ’ ευθείας από τον λαό» είναι φανερό ότι εδώ η συναλλαγή με ενδιαφερόμενους είναι πολυεπίπεδη, όπως άλλωστε έχει αποδείξει η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Κλείνοντας θα υπενθυμίσουμε στους λάτρεις του μακιαβελισμού ορισμένες φράσεις ώστε να διαλογιστούν το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ώσπου να επανέλθουμε δριμύτεροι:

«Όσοι ηγέτες κι αν αλλάξουν, οι υφιστάμενοι θα παραμείνουν υφιστάμενοι που όσες φορές κι αν απογοητευθούν από την αλλαγή του Ηγέτη τους, πάντα θα επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή τους αλλάζοντας Ηγέτη».

Ιούλιος-Αύγουστος 2016 –  anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: