Διαφορετικοί, αλλά αδέλφια

DNA-testΣτο οπτικοακουστικό υλικό που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο παραμερίζονται με έναν επιστημονικό τρόπο οι διχαστικές/ διαχωριστικές απόψεις και λογικές, κατωτερότητας και ανωτερότητας, που υπάρχουν μεταξύ ατόμων και ανθρώπινων ομάδων.  Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνονται και από αυτή τη σκοπιά οι μεγάλες αλήθειες. Παρ’ ότι τα  αναμφισβήτητα δεδομένα δεν χρειάζονται τις επιστημονικές αρωγές,  καλό είναι να χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο βοηθητικά και όχι καθοριστικά. Ας μην λησμονείται ότι πάνω σε επιστημονικές θεωρίες (ανωτερότητα φυλών κλπ) βασίστηκαν τόσες και τόσες αντιανθρώπινες πρακτικές .

Το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια με την ευρύτερα πνευματική διάσταση, δεν χωρά αμφιβολία. Το ότι με βάση βιολογικά ευρήματα ανακαλύπτεται μία βιολογικά στενότερη σχέση μεταξύ των ανθρώπων, είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί.

Αυτές οι παραδοχές, τις οποίες οφείλουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε, αλλά και να συμβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο στην  εμπέδωση της αναγκαιότητας για πνευματική ανάπτυξη, υλική  ισότητα, απελευθερωτικά οράματα και αδελφωσύνη, δεν  μας επιτρέπουν να συμπορευθούμε με την εξουσιαστική λογική του «αχταρμά» των λαών, που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί μέσω της «παγκοσμιοποίησης» και του ιδεολογήματος του πολυπολιτισμού, όπως αυτό πλασάρεται από τα διεθνή κέντρα κυριαρχίας.

Αδέλφια ναι. Τσούρμο ατάκτως ερριμμένων,  αενάως μετακινούμενων και απόλυτα εξαρτημένων από την κυριαρχία και τους εκάστοτε αντιανθρώπινους σχεδιασμούς της, ατόμων, χωρίς παρελθόν και μέλλον, ΟΧΙ.

Αυτά, εν συντομία, για να μην χάνουμε το όραμα, από τον ανεμοστρόβιλο των σκουπιδιών, που ξεσηκώνει η κυριαρχία.

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: