Μια συγκινητική συνάντηση και πολλές σκέψεις…

xιμπατζήδεςΌλοι γνωρίζουμε τα εργαστήρια έρευνας, όπου εκατομμύρια υπάρξεις του ζωικού βασιλείου γίνονται αντικείμενα πειραμάτων, βασανίζονται και υποφέρουν, υποτίθεται, για το «καλό» της ανθρωπότητας και της επιστήμης. Μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων το σύνολο των ζώων που έχουν επιβιώσει, συνήθως θανατώνονται.

Το 1974, η Linda Koebner (23 χρόνων, φοιτήτρια) παραλαμβάνει μια ομάδα χιμπατζήδων από ένα τέτοιο εργαστήριο, που επί έξι χρόνια ήταν φυλακισμένοι ως πειραματόζωα και τους σώζει τη ζωή. Τους μεταφέρει σε μία περιοχή στην Φλώριντα και τους διδάσκει για τέσσερα χρόνια πως να επιβιώνουν στην φύση. Στην αρχή, όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν, με δυσκολία, βγαίνουν από τα κλουβιά δεν ξέρουν τι να κάνουν, φοβούνται τον ήλιο, τον αέρα, το χορτάρι… Πρέπει να μάθουν να συλλέγουν την τροφή τους, να πίνουν νερό από το ποτάμι…

Όταν επιστρέφει στην περιοχή, μετά 18 χρόνια, οι χιμπατζήδες την αναγνωρίζουν και την υποδέχονται εκφράζοντας την χαρά τους με χαμόγελα και αγκαλιές. Η συνάντηση τους είναι συνταρακτική, συγκινητική και ανθρώπινη!

Έως το 2004 η Linda Koebner είχε διασώσει συνολικά γύρω στους 300 χιμπατζήδες που έχουν αποσυρθεί από την εργαστηριακή έρευνα ή την βιομηχανία του θεάματος.

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: