ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΩΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ

παπαςΗ ωμότητα και η υπεροψία ανέκαθεν χαρακτήριζαν τους πλέον αδίστακτους εξουσιαστές. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανήκει στον σκληρό πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και οι δηλώσεις του φυσικά είναι από τις πλέον ενδεικτικές της «νέας» εξουσίας. Θρασίμι, έτοιμο από καιρό να ανέλθει και να γαντζωθεί σε κρατικά αξιώματα εμφανίζεται σαν το ιδανικό μαντρόσκυλο της πρώτη φορά(;) αριστερής κυβέρνησης.

Δεν μας ενδιαφέρει, όπως πάντα, να ξεχωρίσουμε τους εξουσιαστές σε εκείνους, που προσεκτικά διατηρούν χαμηλούς τόνους από εκείνους, που εμφανίζονται προκλητικοί, γιατί απλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ρόλοι αυτοί μοιράζονται, αποτελούν τις άλλες όψεις του ίδιου νομίσματος.

Μερικές φορές, όμως, ο πειρασμός είναι μεγάλος. Η υπουργάντζα του Επικρατείας και ενώ είναι ακόμη νωπή η επιβολή απίστευτα σκληρών μέτρων, που ακόμη και από βουλευτές του Συριζα χαρακτηρίστηκαν όροι σκλαβιάς που θυμίζουν την περίοδο της τουρκοκρατίας, σε συνέντευξή του ονειρεύεται οκταετίες.

Ο Παππάς γνωρίζει καλά ότι όχι οκταετία δεν θα συμπληρώσουν αυτός και το αριστερό ασκέρι (με την δεξιά τσόντα), αλλά ότι θα φύγουν κακήν κακώς. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια μπορεί να μην εκφράζεται ακόμη με πράξεις, αλλά δεν εκτονώνεται μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση.

Οι κοινωνικές αντιδράσεις, όμως, θα ξεσπάσουν, άγριες χωρίς πυξίδα και δυστυχώς όπως έχουν τα πράγματα σήμερα δίχως απελευθερωτική προοπτική.

Εκτός και αν οι συριζαίοι έχουν ετοιμαστεί από τώρα για το ενδεχόμενο το οποίο σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν με άγρια καταστολή όπως οι φίλοι σοσιαλδημοκράτες του Ολάντ…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: