Που είναι η Ρόδος;

ροδοςΚουρνιαχτός σηκώθηκε, προ ημερών, από την «αντίδραση» των κομμάτων. Ο λόγος; Οι τσιπροκαμμένοι έφεραν για ψήφιση στη βουλή το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο δύο μέρες νωρίτερα! Λες και το πρόβλημα είναι αν θα ψηφισθεί την Κυριακή ή την Τετάρτη. Βέβαια, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια. Την δευτέρα θα συνεδριάσει η ευρωομάδα και η αριστεροδεξιά κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει έργο στους προϊσταμένους της. Αυτός είναι ο μόνος λόγος αυτής της επίσπευσης. Όλα τα άλλα είναι λόγια εκ περισσού.

Τώρα, το ότι αυτό το νομοσχέδιο αιφνιδιάζει τα υπόλοιπα κόμματα, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τους φορείς είναι ένα μεγάλο ψέμμα στο οποίο καλούνται οι εύπιστοι και οι ανόητοι οπαδοί και μέλλοντες ψηφοφόροι να καταπιούν. Όπως ψέμμα είναι πως το τέταρτο μνημόνιο (το λεγόμενο και «κάβα») ήρθε την τελευταία στιγμή. Αυτά για τα οποία φωνασκούν οι αντιπολιτευόμενοι είναι γνωστά από πέρυσι τον Ιούλιο, μετά το «νικηφόρο» δημοψήφισμα. Είναι συμφωνίες (συμπεριλαμβανομένης της «κάβας») που το κράτος δια της διαχειρίστριας αριστεροδεξιάς κυβέρνησης καλείται να εφαρμόσει και θα τα εφαρμόσει.

Βέβαια, πλασάρεται το παραμύθι ότι τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοσθούν από το 2018, εάν το τρέχον πρόγραμμα αποτύχει (που θα αποτύχει, αφού πανθομολογείται ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει), δεν μπορούν να ψηφισθούν ως αντισυνταγματικά. Πρόκειται για μία λοβιτούρα των εξουσιαστών, ώστε να καθησυχαστούν οι ανήσυχοι. Επειδή, είτε ψηφισθεί είτε δεν ψηφισθεί θα εφαρμοσθεί. Απλά αυτό που θα γίνει είναι ότι δίνεται πίστωση χρόνου για το τεχνικό μέρος.

Όλοι οι «αντιδρώντες» γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν καλούσαν το τσιπραίϊκο να τους φέρει μνημόνιο να ψηφίσουν (όπως και έπραξαν) θα επακολουθούσαν αυτά τα μέτρα. Τόσον αυτοί που ψήφισαν όσο και οι λοιποί που το έπαιξαν αντίθετοι ήξεραν την συνέχεια. Ιδιαίτερα μάλιστα, οι κουκουέδες που θα στήσουν και πάλι μία από τις συνήθεις φιέστες τους για να ικανοποιήσουν τα βλακώδη συναισθήματα των ακολουθητών.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις αυτού του τριημέρου με «αποκορύφωμα» την Κυριακή 8 Μαΐου, δεν είναι άλλη από την συνήθη διαδικασία παρελάσεων των κομματικά και πολιτικά χειραγωγούμενων, που επιδεικνύουν την αντίθεσή τους. Ε, και; Ποιος εξουσιαστής συγκινείται από τέτοιες κινητοποιήσεις. Πολυάριθμες ή ολιγάριθμες οι πορείες και οι διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν δεν θα επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Η λύση για να μην ψηφισθεί αυτό το νομοσχέδιο είναι η κατάληψη της βουλής από τους διαδηλωτές και η έμπρακτη ακύρωση της ψηφοφορίας. Όλα τα άλλα είναι αερολογίες και απάτες!

Τέρμα στις υποκρισίες. Δεν θέλετε να ψηφισθεί το νομοσχέδιο; Αποδείξτε το! Ή όπως λέει και ένα παλαιό ρητό: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Αλλά πώς και από ποιούς να γίνει κάτι τέτοιο όταν οι εξουσίες απεργάζονταν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια; Όταν αυτός ήταν ο κρυφός πόθος ολονών;

Δημοσιεύθηκε από Ρομφαίος
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: