Η 1η Μάη στον ελλαδικό χώρο το 2016

tsipras augoΜε αγωνιστική μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η εργατική πρωτομαγιά σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Μοναδική εξαίρεση για φέτος ήταν το νησί της Χίου όπου η διαδήλωση κατεστάλη από τις δυνάμεις ασφαλείας. Μάλιστα πολλοί διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να μην συλληφθούν πέταξαν τις αυτοσχέδιες ρουκέτες τους στην θάλασσα.

Στην Καλαμάτα οι διαδηλωτές έστρεψαν τις αυτοσχέδιες σαΐτες στους μπάτσους και τα περιπολικά αναγκάζοντας τους να οπισθοχωρήσουν.

Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με καταγραμμένες πληροφορίες που συνέλεξε η ασφάλεια από τα κινητά τηλέφωνα των διαδηλωτών, υπήρξε προσυνεννοημένο σχέδιο επίθεσης και το οποίο εκτελέστηκε πιστά με στόχο την απώθηση των μπάτσων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκρυπτογράφηση των κωδικοποιημένων συνομιλιών ήταν τρομερά δύσκολη υπόθεση από την ασφάλεια, καθώς στις συνομιλίας παρεμβάλλονταν επίτηδες τσιφτετέλια, τουρκο-ρόμικα τραγούδια ώστε να θολώσουν τα νερά και η συνεχόμενη λέξη ΟΠΑ η οποία ακόμα έχει μείνει κρυπτογραφημένη προκαλώντας ανησυχία στην αστυνομία για την ύπαρξη ενός ακόμα μεγαλύτερου σχεδίου επίθεσης.

Σε πάρα πολλά μέρη κάηκαν ομοιώματα ρουφιάνων προς γνώση και συμμόρφωση, αλλά και ως δείγμα αγάπης και ανάτασης που μπορεί να προσφέρει η επανάσταση σε όλο τον κόσμο.

Στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο σποραδικά ακούγονταν εκρήξεις από αυτοσχέδιες βόμβες καθώς και πυροβολισμοί δίχως να υπάρξει προς το πάρον κάποιο θύμα.

Κατά την διάρκεια της εργατικής πρωτομαγιάς ο ελλαδικός χώρος σείονταν από επαναστατικά τραγούδια που έπαιζαν στην διαπασών τονώνοντας το ηθικό των απεργών. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν οι συντρόφισες Πάολα, Άντζελα, Δέσποινα και πολλές άλλες που βρίσκονται σε πολύ ακραίους ριζοσπαστικούς και παράνομους χώρους ώστε δεν γνωρίζουμε τα ονόματα τους. Επίσης ακούστηκαν και οι σύντροφοι Βασίληδες (Καρρας και Τερλέγκας), ενώ συμμετείχε εξ απροόπτου και ο Νότης επειδή μπέρδεψε τα καλέσματα, αλλά μόλις διαπίστωσε την γκάφα του έκανε την πάπια.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τρίτη θα υπάρξουν και πάλι διαδηλώσεις. Παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή σε αυτές φαντάζει αμφίβολη, καθώς τα πυρομαχικά έχουν τελειώσει, οι διαδηλωτές θα χωνεύουν την χοληστερίνη των ημερών βλέποντας τηλεόραση, και οι μεγάλοι επαναστάτες τραγουδιστές θα κοιμούνται λόγω συνεχόμενων ξενυχτιών για το νυχτοκάματο. Κάποιοι ανέφεραν ότι την πρωταπριλιά ή του χρόνου θα γίνει χαμός. Ίδωμεν!

Το κενό καλείται να το συμπληρώσει η κυβέρνηση. Σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το τι ακριβώς θα κάνει στην διαδήλωση, αναφέρθηκε ότι ο Αλέξης θα δώσει εντολή σε όλα τα μέλη του Σύριζα και της κυβέρνησης να αλληλοχτυπηθούν συμβολικά. Μάλιστα ο Καμμένος δέχτηκε να τις φάει από δύο άτομα γιατί ισχυρίζεται ότι αντέχει. Η συγκεκριμένη τακτική θα υπενθυμίσει στους ευρωπαίους, ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει να κατεβαίνει στο δρόμο και να συγκρούεται όταν νιώθει αδικημένος.

Υ.Γ.: Φαντάροι που υπηρετούν στο αντιτορπιλικό Αδρίας μας εκμυστηρεύτηκαν ότι το αυγό του Τσίπρα ήταν ξύλινο. Για άλλη μια φορά ο Τσίπρας έκλεψε!

Ελευθερόκοκκος
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: