ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

πρόβαταΟ γερμανός υφυπουργός οικονομικών Γενς Σπαν δηλώνει βέβαιος για το κλείσιμο της συμφωνίας υποστηρίζοντας ότι «Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι έχει την βεβαιότητα ότι «καταλήξουμε σε συμφωνία.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομία, από κοντά δηλώνει καθησυχαστικά: «Εκεί βρισκόμαστε, πραγματικά, μόλις ένα βήμα μακριά από τη συμφωνία, αυτό που αναζητούσαμε τόσο καιρό», διευκρινίζοντας όμως πως «μένουν και άλλα θέματα», που αφορούν στον καθορισμό ενός «μηχανισμού» που θα είναι «αυτόματος», «θεσμοθετημένος» και που θα επιτρέπει τη «λήψη δράσης» στην περίπτωση που επαληθευτεί η «υπόθεση» ότι αυτά τα μέτρα «δεν θα είναι αρκετά για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018». Όσο για την συζήτηση για το χρέος συντάσσεται φυσικά με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνοντας ότι «Στον βαθμό που δεν είχαμε φτάσει ακόμα στο τέλος της συζήτησης έπρεπε να καθυστερήσουμε κάποιες ημέρες το Eurogroup».

Ο Ντέισελμπλουμ χαρακτηρίζει τους Έλληνες «εποικοδομητικούς και σοβαρούς» προσθέτοντας ότι «κι εμείς είμαστε το ίδιο», τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός οικονομικών Σαπέν υπογραμμίζει ότι «δεν απαιτούμε προφανώς η Ελλάδα να αλλάξει το Σύνταγμα», αλλά «ζητούμε να βρεθεί μια οδός σύμφωνη με το νομικό της σύστημα που θα επιτρέπει να προσδοθεί περισσότερη αξιοπιστία στις δεσμεύσεις της Αθήνας».

«Η ελληνική κυβέρνηση τηρώντας πλήρως τις δεσμεύσεις της, τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και απέναντι στους δανειστές, παρουσίασε ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Γεροβασίλη, διευκρινίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τα όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο και υπεγράφησαν τον Αύγουστο με τους θεσμούς».

Συμπέρασμα; Όλα έχουν κλείσει. Όλα συμπεριλαμβανομένων και των «κόκκινων» δανείων. Το καθεστώς Τσίπρα καμαρώνει ότι επιβάλλει ακριβώς, όλα εκείνα που λίγους μήνες πριν, χαρακτήριζε αποτέλεσμα εκβιασμών και πραξικοπήματος εκ μέρους των δανειστών.

Για μιαν ακόμη φορά επιχειρείται να μετατοπιστεί η συζήτηση από τον χαρακτήρα και τα ίδια τα μέτρα που θα επιβληθούν, στον υποτιθέμενα κίνδυνο να μην υπάρξει «συμφωνία».

Δηλαδή ο κόσμος να νιώσει ανακούφιση, που στο τέλος θα μπορέσουν οι δήμιοι να περάσουν την θηλιά στο λαιμό του. Και μάλιστα να βιάζεται να έρθει αυτή η στιγμή. Αυτή είναι η αριστερά, αυτός είναι ο υποδειγματικός κομμουνισμός.

Όσο για τα περί δημοψηφισμάτων, εκλογών και πράσινων αλόγων δεν πρόκειται παρά για μπαρουφάρες που δεν συγκινούν απολύτως κανέναν.

Γιατί πλέον το καθεστώς Τσίπρα όσο και να ψάχνει με το ντουφέκι να πετύχει κάποιον αφελή, και μπόσικο να φλομώσει με ψέματα και να πείσει ότι μάχεται ηρωικά με τα «θηρία» τους δανειστές, δεν τον βρίσκει με τίποτα. Και εδώ είναι που αρχίζει η πραγματική αντίστροφη μέτρηση…

Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: