ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, 30.000 ΑΜΑΧΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ…

syriaΆγριες μάχες μαίνονται στην επαρχία του Χαλεπίου με εκατοντάδες νεκρούς μαχητές τόσο από την πλευρά του κυβερνητικού στρατού και των παραστρατιωτικών υποστηρικτών της κυβέρνησης Άσσαντ, όσο και από την πλευρά του Μετώπου Υποστήριξης (της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί του), αλλά και από την πλευρά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, (που σε μεγάλο βαθμό έχει συγχωνευθεί με τον «Ελεύθερο» Συριακό Στρατό), σύμφωνα με αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περίπου 30.000 άμαχοι κατευθύνθηκαν κυρίως προς την πόλη Άζαζ της βόρειας Συρίας.

«Αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι είναι μια μείζων παραβίαση της εκεχειρίας. Εξελίσσεται μια μεγάλη μάχη που θα οδηγήσει σε μια μεγάλη καταστροφή εάν κερδίσει το καθεστώς και επιτύχει να διακόψει τον ανεφοδιασμό των ανταρτών», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Γενεύη ένας διοικητής των ανταρτών, ο Ιγιάντ Σάμσι. Σε αυτή την περίπτωση, «ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν πολιορκημένοι», πρόσθεσε. Βέβαια, παρέλειψε να αναφέρει πως κατά την διάρκεια της εκεχειρίας οι δυνάμεις των ισλαμιστών ενισχύθηκαν σε πολεμικό υλικό και ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. Όπως, επίσης, «ξέχασε» το ότι οι άμαχοι αποτελούν μια καλή ασπίδα την οποία οι αντιτιθέμενοι στο καθεστώς Άσσαντ χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν.

Το Χαλέπι παραμένει η θέση κλειδί για τις εξελίξεις (και τη διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου που η Δύση επιθυμεί διακαώς να τον περάσει από το Χαλέπι), καθώς ο έλεγχος του από το συριακό καθεστώς θα σφραγίσει τα πλεονεκτήματα που ήδη έχει κατοχυρώσει για την «επόμενη ημέρα», που όπως φαίνεται εξακολουθεί να περνάει δια πυρός και σιδήρου για τους πληθυσμούς της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: