ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ «ΑΓΑΠΑΕΙ» ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ»…

prosfygikoΤο αλήστου μνήμης, πλέον, προπαγανδιστικό φυλλάδιο 32 σελίδων που μοιράζει το καθεστώς Τσίπρα στο λιμάνι του Πειραιά είναι πράγματι ένα ντοκουμέντο αθλιότητας και υποκρισίας.

Ας θαυμάσουμε ένα δείγμα:

«Η περίοδος της φιλοξενίας σας στο λιμάνι, γράφει ήδη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Πειραιά και των κατοίκων του».

«Η θετική ανταπόκριση της κοινωνίας, η στάση και η συνδρομή διεθνών οργανισμών, εκατοντάδων οργανώσεων, των κρατικών υπηρεσιών, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και των εργαζομένων του, του Δήμου και της Περιφέρειας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, των μεταναστευτικών κοινοτήτων, των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος, αλλά κυρίως, η συγκλονιστική δράση και προσφορά των αλληλέγγυων πολιτών τιμά την πόλη και την χώρα μας και αναπτερώνει και την δική μας ελπίδα.

Όμως το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι κέντρο υποδοχής.

Δεν μπορεί άλλο να σας φιλοξενήσει και εσείς δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε μένοντας εδώ.

Από εδώ και πέρα, το λιμάνι θα έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση αυτοκινήτων, φορτηγών και επιβατών. Δεν γίνεται να μείνετε άλλο εδώ.

Σε λίγες ημέρες το λιμάνι θα αδειάσει

Από τις φανφάρες περί χρυσών σελίδων στην ιστορία του Πειραιά και των κατοίκων τους στα τελεσίγραφα και στις απειλές για εκκένωση του λιμανιού από τους ανεπιθύμητους, πλέον, στο σημείο «εισβολείς».

Τα αριστερά υποκείμενα, όμως, που συνέταξαν το συγκεκριμένο κείμενο δίνουν πράγματι τα διαπιστευτήρια, αφού «σουμάρουν» την «ανταπόκριση της κοινωνίας» και την δράση των αλληλέγγυων με εκείνη των ΜΚΟ, των κρατικών μηχανισμών και των διεθνών οργανισμών ισχυριζόμενα ότι η όποια κινηματική δράση για το προσφυγικό ζήτημα εντάσσεται στους ευρύτερους κυβερνητικούς σχεδιασμούς…

Συμβουλεύει, μάλιστα, τους πρόσφυγες να συνεργάζονται με το λιμενικό και τους αλληλέγγυους «φίλους» τους!!!

Συμπέρασμα χρήσιμο για την κατανόηση της κατάστασης. Οι διάφορες πρωτοβουλίες και κινήσεις αλληλέγγυων «φίλων» είναι ολοφάνερο πως ελέγχονται, καθοδηγούνται και ενισχύονται υλικά από την κυβέρνηση. Οπότε, δεν χωρούν αυταπάτες πως ορισμένες κινηματικές δράσεις δεν είναι και τόσο αυθόρμητες, αλλά αποτελούν τα (κοινωνικά και κινηματικά) δεκανίκια των κρατικών και κυβερνητικών επιλογών, όπως προκύπτει από τα αναφερόμενα στο φυλλάδιο. Επιλογών, που έχουν να κάνουν με το μπουντρούμιασμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, σε πρώτη φάση, προκειμένου να εισπραχθεί το μπαγιόκο από την ΕΕ, που θα διανεμηθεί στους ένθεν κακείθεν ημετέρους και στους αναμενόμενους ψηφοφόρους αυτού του άθλιου εξουσιαστικού συνονθυλεύματος που ακούει στο όνομα Σύριζα.

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: