ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το φύλλο 159 της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στους χώρους διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

diadromi-159i

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Οι νέες πολύνεκρες επιθέσεις, αλλά και οι σοβαροί τραυματισμοί εκατοντάδων αμάχων στις Βρυξέλλες, σε αεροδρόμιο και μετρό, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά με ανάλογες επιθέσεις, που προηγήθηκαν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή η Ρώμη, αλλά ταυτόχρονα εισάγουν νέα και σημαντικά.

Πρώτα απ’ όλα είναι φανερό ότι οι επιθέσεις πυκνώνουν, αλλά και ακολουθούν χρονικά και εντάσσονται στις άμεσες εξελίξεις στο νοούμενο ως κύριο πεδίο του πολέμου, δηλαδή τα συριακά εδάφη.

Οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί πλέον καταλαβαίνουν ότι ο ίδιος ο πόλεμος, κάθε στιγμή ή εξέλιξή του, που αφορά απώλειες, κερδισμένα ή χαμένα εδάφη και όχι μόνο, τους αφορά άμεσα. Καταλαβαίνουν ότι οι βομβαρδισμοί των ρωσικών, αμερικανικών ή γαλλικών αεροπορικών δυνάμεων σημαίνουν την άμεση ανταπάντηση των τζιχαντιστών με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι , την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων. Οι καμικάζι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν κυριολεκτικά τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Είναι η κορύφωση, αναρωτιούνται πολλοί, που έστω θα διαρκέσει ή μήπως πρόκειται απλά για τα προεόρτια, μια «απλή» ένδειξη της επερχόμενης κλιμάκωσης;

Η σύγχυση που σπέρνουν οι αρχές ασφαλείας με παροχή ψευδών πληροφοριών, η προετοιμασία εν ολίγοις των πληθυσμών ότι «όλα μπορούν να συμβούν», ότι ο εχθρός θεωρεί ότι δικαιούται να σπείρει τον όλεθρο στοχεύοντας ακόμη και πυρηνικές εγκαταστάσεις ή χρησιμοποιώντας χημικά όπλα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Η συνέχεια θα είναι τρομακτική. Οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί μοιάζουν πραγματικά αποχαυνωμένοι, λες και βιώνουν τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας και δεν το γνωρίζουν. Λες και τα νέα αιματηρά συμβάντα είναι μια απλή τυποποίηση του χθες, που θα παρέλθουν ανώδυνα, δίχως σοβαρότερες συνέπειες, μια «απλή» κακοτυχία, και οι ανθρώπινες απώλειες παρόμοιες με εκείνες ενός πολύνεκρου αυτοκινητικού ατυχήματος.

Την ίδια στιγμή τα κοινά σύνορα της ΕΕ κλείνουν για τους εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, που ετοιμάζονται να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στον ευρωπαϊκό «παράδεισο» και αντιμετωπίζονται πλέον ως εισβολείς. Στο ελλαδικό χώρο στήνονται άρον-άρον στρατόπεδα συγκέντρωσης για έναν απροσδιόριστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Μια μικρογραφία των στρατοπέδων του Λιβάνου ή της Ιορδανίας; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Κοινωνικές αντιδράσεις; Απούσες. Ο επιβαλλόμενος καθεστωτικός αντιρατσισμός έρχεται να σκεπάσει μια κοινωνική πραγματικότητα ζοφερή, να εκμαιεύσει την κοινωνική συναίνεση για όσα δεινά θα ακολουθήσουν και να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο για να υλοποιηθούν ανεμπόδιστα. Το καθεστώς Τσίπρα αποδεικνύεται το πλέον κατάλληλο για τους σχεδιασμούς αυτούς. Οι πάτρωνες του αναγνωρίζουν πλέον ανοικτά όχι μόνο την καταλληλότητα, αλλά και την δουλικότητα που επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μαέστροι στην χειραγώγηση, στην απάτη, στο ψεύδος, και στην αφομοίωση των κοινωνικών αντιδράσεων. Θα στηριχτούν όσο πρέπει, ώσπου να ετοιμαστούν οι επόμενοι.

Μέχρι τότε;

Γαία πυρί μιχθήτω…

Απρίλιος 2026

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: