ΟΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ»…

symplokesΟι εικόνες από τις σφοδρές συγκρούσεις στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε Σύριους και Αφγανούς πρόσφυγες και μετανάστες, έρχονται να προστεθούν σε εκείνες των εξαθλιωμένων προσφύγων στην Ειδωμένη, που καθημερινά αναπαράγονται από τα ΜΜΕ, αλλά και στα πρόσφατα συμβάντα στην Χίο. Έχουμε τονίσει πρόσφατα ότι η δημόσια παραδοχή του Μουζάλα περί πολιτικής και νομικής επιλογής της κυβέρνησης να παραμένουν σε άθλιες συνθήκες οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδωμένη, δεν αποτελεί παρά μια ομολογία της στρατηγικής στόχευσης του «ευαίσθητου» κατά τα άλλα περί των ανθρωπινών δικαιωμάτων καθεστώτος Τσίπρα.

Ένα καθεστώς που αδημονεί να πουλήσει μια φανταχτερή ιστορία «ανάκαμψης» της οικονομίας όσο πιο σύντομα γίνεται και παζαρεύει χωρίς ενδοιασμούς, έστω και το παραμικρό «αντάλλαγμα» με τον πιο χυδαίο τρόπο. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Η αξιολόγηση που «κλείνει», ή που έχει ήδη «κλείσει», θα σφίξει και άλλο την θηλιά στους πιο αδύναμους. Ταυτόχρονα οι δηλώσεις του Ρασπούτιν του καθεστώτος, υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που δήθεν σε δραματικούς τόνους προετοιμάζει για «λύση» που αφορά τα κόκκινα δάνεια ή του Πάνου Σκουρλέτη που βρισκόμενος σε μεγάλο οίστρο αφ’ ενός επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και αφ’ ετέρου καλεί σε συμβιβασμό την τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική και την εταιρεία Eldorado Gold να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις. Και τι είναι συμβιβασμός για τον Σκουρλέτη; Μα να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους:

«συμβιβασμός είναι να αντιλαμβάνονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή η τοπική κοινωνία, η εταιρεία και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας, αλλά κυρίως αφορά τους δύο πρώτους». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στο όνομα των ανθρώπων που ζουν εκεί, εμπίπτει».

Έτσι το καθεστώς σιγά σιγά σοβαρεύει. Οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες θα νομιμοποιήσουν τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ τα σινιάλα Σκουρλέτη και Παππά βεβαιώνουν ότι η «αντίσταση» έλαβε τέλος.

Όσο για τον Τσίπρα ο γερμανικός τύπος βεβαιώνει με την σειρά του ότι βρίσκεται σε ένα ατελείωτο «μήνα του μέλιτος» μετά της φράου Μέρκελ…

Η «έκρηξη της οικονομίας» πλησιάζει, ανυποψίαστε λαουτζίκο…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: