ΣΟΪΜΠΛΕ-ΣΑΠΕΝ: ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΤΣΙΠΡΑ…

xaidemenosΜέλι στάζουν, πλέον σε κάθε ευκαιρία, οι υπουργοί Οικονομικών του γαλλικού και γερμανικού κράτους για τον Τσίπρα.

Η τελευταία αφορμή δόθηκε στους Μισέλ Σαπέν και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε σε κοινή συνέντευξη τους στο ραδιοσταθμό Europe1 και την τηλεόραση itele, με αφορμή την έκδοση βιβλίου τους για τις Γάλλο-γερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη.

«Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου προς τους υπουργούς.

– «Εγώ τον εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν.

– «Φυσικά και εγώ», απάντησε ο Β. Σόιμπλε.

– «Πως έτσι; Είναι γιατί μιλάει φέτος λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;» απόρησε με λίγη πονηριά είναι αλήθεια, αλλά και κακεντρέχεια για τον καημενούλη Τσίπρα, ο δημοσιογράφος.

– «Όχι, δεν είναι έτσι», διευκρίνισε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε οι αποφάσεις στις οποίες με δυσκολία καταλήξαμε το περασμένο καλοκαίρι να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Δεν είναι εύκολο για τους Έλληνες να υλοποιήσουν όλα αυτά, εργάζονται όμως».

Τέτοια συμπόνια και κατανόηση, τέτοια εμπιστοσύνη… Μπράβο και πάλι μπράβο στον Τσίπρα. Η πρόοδος του είναι ολοένα και πιο εντυπωσιακή. Η εργατικότητά του ακόμη πιο αξιέπαινη. Μπορεί, όμως, μπορεί και καλύτερα…

Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε «Η ελληνική κρίση μάς επιβάλλει το ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για την ανάκαμψη και αποτελεσματικότητα της οικονομίας της ώστε να αποκτήσει μακροπρόθεσμα μια βιώσιμη οικονομία. Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει μια αποτελεσματική διοίκηση γιατί με το πέρασμα των χρόνων έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα. Για να μπορέσει να φθάσει το ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής θα πρέπει να αποκτήσει μια μοντέρνα διοίκηση. Ο Βαρουφάκης είπε ότι εάν διαγράφαμε ολοσχερώς το ελληνικό χρέος, τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δημιουργήσουμε εποικοδομητικές υποδομές και μια ανταγωνιστική οικονομία. Εάν ξεκινήσουμε με την αναδιάρθρωση του χρέους, θα χαλαρώσουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Από «κοντά» και ο γάλλος υπουργός οικονομικών Μ. Σαπέν δήλωσε ότι «Θα πρέπει σίγουρα να βοηθήσουμε εκ νέου την Ελλάδα και δεν μιλώ μόνο για τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο και έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας».

Ο Μισέλ Σαπέν παρατήρησε με «νόημα» ότι «πριν από την τωρινή κυβέρνηση υπήρξαν άλλες κυβερνήσεις που δεν έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες, ενώ έχουμε μια κυβέρνηση σήμερα που προσπαθεί. Θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τέλους και θα πρέπει να την συνοδεύσουμε και βοηθήσουμε. Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να καταλήξει στη συνέχεια στην αναδιάρθρωση του χρέους, η απάντηση είναι «να»`, όπως άλλωστε έχει αποφασισθεί στη συμφωνία του Ιουλίου. Δεν μπορείτε όμως να πείτε ότι αρχίζουμε από το χρέος, εάν ξεκινήσουμε με το χρέος δεν θα έχουμε κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες και υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν αντιμετωπίζει μόνο την μη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, αντιμετωπίζει ένα είδος επιθετικής επιδρομής από ένα υπερβολικά μεγάλο αριθμό προσφύγων. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά γι’ αυτό έχουμε ανάγκη να δείξουμε αλληλεγγύη αλλά και υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση».

Και γιατί άλλωστε να μην είναι ευχαριστημένα ορισμένα από τα μεγάλα αφεντικά; Όποια «δουλειά» ανατέθηκε στο χαϊδεμένο τους «παιδί» χωρίς καμία αντίρρηση τρέχει να την προλάβει «σχεδόν» στην ώρα της… Οι «μικρές» καθυστερήσεις κάνουν την «επιτυχία» να φαντάζει μεγαλύτερη. Το «άτακτο παιδί» συμμορφώνεται όλο και περισσότερο στις υποδείξεις… Απελάσεις προσφύγων, αναγνώριση ως ασφαλούς (!!!) του τουρκικού κράτους, αμέτρητα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που πριν λίγο τα λέγανε στην συριζαίικη κινηματικό αργκό «χώρους φιλοξενίας», αμέτρητους φόρους, μειώσεις, χωρίς τέλος, των συντάξεων, «συμμάζεμα» του ασφαλιστικού…

Και όχι μόνο αυτά, υπόσχεται με κάθε τρόπο ότι μπορεί και «καλύτερα»…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: