Για σάς παιδιά!

gia-sasΈξι φορές τη λέξη «βάρος» χρησιμοποιεί ο διευθυντής του Βήματος Α. Καρακούσης σε κεντρικό άρθρο του με τίτλο «Μικρότερες συντάξεις για το καλό των νέων», για να τονίσει πόσο άχρηστο φορτίο είναι οι συνταξιούχοι και αναγκάζεται το κράτος να τους ταΐζει και να τους ποτίζει. Σύμφωνα με τον Καρακούση, για να καταβάλλονται οι συντάξεις το κράτος υποθήκευε το μέλλον της χώρας. Συνεχίζει γράφοντας ότι οι γαλαντόμες συντάξεις φταίνε για την δημοσιονομική κρίση, για την μείωση των μισθών και την φοροληστεία.

Για τον Καρακούση «οι απερχόμενες γενιές που απήλαυσαν τα προηγούμενα πολλά χρόνια ας αποδεχθούν τώρα ελάχιστη θυσία απέναντι στις γενιές που ακολουθούν». Την δωδεκάτη θυσία από το 2009.

Είναι πολύ συγκινητικό που αυτός ο κατεργάρης σκέφτεται το μέλλον της νέας γενιάς. Αν μειωθούν οι συντάξεις λέει, θα τελειώσει η κρίση, θα έρθει η ανάπτυξη, θα μειωθούν οι φόροι και θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Τις «σκληρές αλήθειες» του τις γράφει έτσι, φόρα παρτίδα στην κεντρική σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης, άφοβα.

Όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν οι νέες περικοπές στα νοσοκομεία και στα άσυλα, ο Καρακούσης θα είναι πάλι εδώ για να γράψει ότι δεν γίνεται οι υγιείς να πληρώνουν τους ασθενείς.

«60.000 μάρκα κοστίζει σε όλη του η ζωή αυτός ο ανάπηρος. Σύντροφε είναι και δικά σου λεφτά», έγραφε η πασίγνωστη αφίσα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ στην ταραγμένη Γερμανία του Μεσοπολέμου.

Πόσο κοστίζει ένας συνταξιούχος ως το θάνατό του, σύντροφε; Ας κάνει μια μελέτη ο Κουτρουβαλούγκαλος.

Ο Χίτλερ εξυγίανε τα δημοσιονομικά με το πρόγραμα Aktion T-4, που έστειλε στον άλλο κόσμο 200.000 «άχρηστους» για την ναζιστική κοινωνία του μέλλοντος.

Ας γίνουμε, κάποτε, Ευρωπαίοι!

Δημοσιεύθηκε από Λ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: