ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

katebasmaΤην απόφαση για «κατέβασμα» στην Αθήνα έλαβαν εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην διάσκεψη της Νίκαιας, όπου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, όπου σκοπεύουν να «στρατοπεδεύσουν» για τουλάχιστον τρεις μέρες και μάλιστα με τα τρακτέρ, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ημερήσιους ή και 48ωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, αλλά και την συνέχιση του αποκλεισμών αρκετών συνοριακών περασμάτων, όπως αυτό του Προμαχώνα.

Όσον αφορά το κοινό πλαίσιο αιτημάτων η συνάντηση κατέληξε στα εξής:

– Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ’ άτομο, με την συμφωνία και του μπλόκου της Νίκαιας που μέχρι τώρα είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο.

– Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

– Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια

– Ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.

– Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Μάλιστα, ο γνωστός μεγαλοαγροτοσυνδικαλιστής Μπούτας κάλεσε «τον λαό» εννοώντας προφανώς το ΚΚΕ και τους κινητοποιούμενους από αυτό το κόμμα να περιμένουν τους αγρότες για να ενωθούν μαζί τους, δηλαδή να ελέγξουν πλήρως την κινητοποίηση για παν ενδεχόμενο. Όσο για την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα είναι φανερό ότι οι διοργανωτές δεν πιστεύουν στην πραγματοποίηση της εξαγγελίας τους, αφού είναι ιδιαίτερα εύκολο για τις κατασταλτικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία αυτή σε σημεία της επιλογής τους. Άσε που τελικά μιλούν για «ορισμένα» τρακτέρ που θα κατεβάσουν. Επομένως το «χαρτί» της συγκεκριμένης εξαγγελίας μπαίνει στο «τραπέζι» τόσο των εντυπώσεων όσο και των διαπραγματεύσεων, που συνεχίζονται φανερά ή αθέατα…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: