ΠΟΓΚΡΟΜ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

not-welcomeΠερίπου 100 άτομα που σχετίζονται με ομάδες χούλιγκαν και νεοναζιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν προχθές το βράδυ στο κέντρο της Στοκχόλμης, με σκοπό να επιτεθούν εναντίον προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα Aftonbladet, ανέφεραν ότι οι νεοναζί επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε «πρόσωπα με εξωτερική εμφάνιση, που παρέπεμπε σε ξένο» και διένειμαν φυλλάδια με τα οποία απειλούσαν ότι θα επιβάλουν «στα παιδιά των δρόμων από τη Βόρεια Αφρική την τιμωρία που τους αξίζει».
«Πέρασα από το σημείο, είδα μια ομάδα ανθρώπων ντυμένων στα μαύρα, να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους (…) και να αρχίζουν να χτυπούν τους ξένους», περιέγραψε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ιστότοπος Nordfront, του νεοναζιστικού κινήματος SMR, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ, επικαλούμενο «πήγες στην περιοχή», ότι «περίπου 100 χούλιγκαν» των συλλόγων AIK et Djurgården ετοιμάζονταν να «κάνουν ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ των εγκληματιών μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική».

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: