Νέα διαδήλωση, ενάντια στις αυξήσεις των κομίστρων στα μέσα μεταφοράς, καταστέλλεται άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας

saopaoloΔυνάμεις καταστολής επιτίθενται, για ακόμη μια φορά, ενάντια σε διαδήλωση κατά των αυξήσεων στα κόμιστρα των μέσων μεταφοράς.  Η διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου ξεκινά γύρω από την κεντρική αφετηρία των λεωφορείων της πόλης. Οι διαδηλωτές πορεύονται, φωνάζουν συνθήματα, τραγουδούν και χτυπούν τύμπανα ειρηνικά. Όταν η πορεία πλησιάζει το Κοινοβούλιο, με πρόθεση να περάσει από μπροστά, κόβεται από ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές προχωρούν σε καθιστική διαμαρτυρία. Μετά από κάποια ώρα, σηκώνουν τα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα προσπαθούν να ξεκινήσουν και πάλι την πορεία. Οι δυνάμεις καταστολής απαντούν άμεσα με ρίψη δεκάδων δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και πλαστικών σφαιρών. Χρησιμοποιούν, επίσης, τις ασπίδες και τα κλομπ τους. Τραυματίζονται έξι διαδηλωτές, από τους οποίους τέσσερεις μεταφέρονται σε νοσοκομείο. Δεκάδες άλλοι έχουν μικροτραυματισμούς, ενώ το λιγότερο τέσσερις συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται.

Μέσα στο 2016 έχουν πραγματοποιηθεί επτά διαδηλώσεις ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων των μέσων μεταφοράς στην Βραζιλία, από τις οποίες πέντε στο Σάο Πάολο και δύο στο Ρίο. Όλες κατεστάλησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μια, μάλιστα, κατεστάλη πριν οι διαδηλωτές μπορέσουν να συγκεντρωθούν στον χώρο που είχαν προαναγγείλλει.

Πάντως, εν όψει και των ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία, οι διοργανωτές διαμηνύουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Δημοσιεύθηκε από Π.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: