Που θα μας πάνε τα πόδια τους;

pfeifferΠαρακάτω πρόκειται να διαβάσετε μια είδηση, που για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, που αναφέρονται στο τέλος του κειμένου, δεν πέρασε από το προσκήνιο, αλλά παρέμεινε απλά σε μια δημοσίευση ενός συνεδρίου που έγινε στη Σεούλ τον Απρίλιο του 2015. Στο συνέδριο με την επωνυμία CHI, που ασχολείται με τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες, παρουσιάστηκε μια εφαρμογή όπου ένας χειριστής τηλεφώνου θα μπορεί να κατευθύνει τις κινήσεις των ανθρώπων κατά το δοκούν. Ο δημιουργός της συγκεκριμένης εφαρμογής ονομάζεται Max Pfeiffer και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αννόβερο. Τα ακαδημαϊκά ενδιαφέρονται του Pfeiffer επικεντρώνονται στην κίνηση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για το λόγο αυτό στο συνέδριο στη Σεούλ έγινε γνωστό και ένα πείραμα του. Μια ομάδα φοιτητών έκανε βόλτα σε ένα πάρκο που βρίσκεται πίσω από το πανεπιστήμιο του Αννόβερο. Όλοι οι φοιτητές έκαναν ακριβώς την ίδια βόλτα όχι γιατί ήταν συνεννοημένοι, αλλά επειδή δέκα μέτρα από πίσω τους βρισκόταν ο καθηγητής Pfeiffer και τους καθοδηγούσε μέσω ενός κινητού τηλεφώνου. Ο Pfeiffer είχε συνδέσει στα πόδια των φοιτητών κάποια ηλεκτρόδια που συνδέονταν με το κινητό τηλέφωνο και τα οποία ερέθιζαν τους μυς των ποδιών.

pfeiffer1Σύμφωνα με δηλώσεις του εφευρέτη καθηγητή η εφαρμογή αυτή θα διευρύνει τον νου των ανθρώπων και για άλλα πράγματα, όπως να περπατούν χωρίς να πρέπει να σκέφτονται που πρέπει να πάνε, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν παράλληλα άλλα πράγματα ή απλά να απολαμβάνουν το περιβάλλον γύρω τους. Στόχος του Pfeiffer είναι η απαλλαγή του ανθρώπου από το κινητό του τηλέφωνο ή από το ίντερνετ για να πάει κάπου. Θα είναι αρκετή μια απλή εντολή και μόνο να σου σηκώσει τα πόδια για να σε κατευθύνει.

Συνέχισε λέγοντας ότι το σύστημα αυτό θα μπορούσε να καθοδηγεί και ολόκληρο πλήθος: «Φανταστείτε τους ανθρώπους που επισκέπτονται ένα μεγάλο γήπεδο ή θέατρο να καθοδηγούνται με αυτόν τον τρόπο ή να εκκενώνουν το γήπεδο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Βέβαια ο πραγματικός στόχος δεν είναι οι παραπάνω αρλούμπες, αλλά ο πλήρης εξευτελισμός της ανθρωπινότητας μέσω του ελέγχου του ίδιου του σώματος. Οι βαλτοί επιστήμονες διαστρεβλώνουν ακόμη και απλά καθημερινά πράγματα δηλώνοντας σε δεύτερο επίπεδο ότι η σκέψη είναι πρόβλημα για την εξουσία. Μας δηλώνουν ότι μια βόλτα με ή χωρίς προορισμό είναι βάρος όταν θα πρέπει να σκέφτεσαι για το που θα πας. Επίσης η μεγάλη αλήθεια κρύβεται και στις δεύτερες μεγαλύτερες αρλούμπες περί εκκένωσης γηπέδων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο στόχος είναι ο έλεγχος όλο και μεγαλύτερου πληθυσμού να κάθεται σπίτι του, να καθοδηγείται, όπου «πρέπει» και εν τέλει να οδηγείται από «μόνος» του στο θάνατο, όταν δεν θεωρείται χρήσιμος για την εξουσία.

Η μόνη εκκένωση που επιχειρείται δεν είναι κανενός γηπέδου, αλλά μόνο του μυαλού του καθενός από εμάς και η μόνη έκτακτη ανάγκη είναι η καταστροφή της εξουσίας.

Ελευθερόκοκκος
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: