Κροκόδειλοι-φύλακες

krokodilΟ επικεφαλής της δίωξης ναρκωτικών της Ινδονησίας προτείνει οι καταδικασμένοι για ναρκωτικά να φυλακίζονται σε μια εγκατάσταση που να περιβάλλεται από άγρια ερπετά, με την αιτιολογία ότι «δεν μπορείς να δωροδοκήσεις έναν κροκόδειλο».

Ο στρατηγός Budi Waseso, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (BNN), προτείνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κατασκευάσει για τους εμπόρους ναρκωτικών ένα απομακρυσμένο νησί-φυλακή, το οποίο θα περιβάλλεται από κροκόδειλους για να αποτραπεί η επαφή των κρατούμενων με τον έξω κόσμο.

«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε προμήθειες τροφίμων καθημερινά. Αλλά πρέπει να επιβιώσουν μόνοι τους», λέει ο Waseso (στην ιστοσελίδα Tempo.co). «Εμείς θα τοποθετήσουμε όσους περισσότερους κροκόδειλους μπορούμε. Θα ψάξω για την πιο άγριο είδος κροκοδείλου», δήλωσε. «Δεν μπορείς να δωροδοκήσεις τους κροκόδειλους. Δεν μπορείς να τους πείσεις να αφήσουν τους τροφίμους να το σκάσουν». «Έχω ενημερώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το σχέδιο κροκόδειλος», λέει.

Το υπουργείο δεν του έχει, ακόμα, δώσει το πράσινο φως για το σχέδιο αυτό, αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, ανακοίνωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί έναν κέντρο αναπαραγωγής κροκόδειλων στο Medan, για να  δει πιθανούς μελλοντικούς φρουρούς των φυλακών. «Εγώ προσωπικά θα ταξιδέψω επίσης στην Παπούα και το Sulawesi για να δω ποιος είναι ο πιο άγριος κροκόδειλος», πρόσθεσε. Σε νέες δηλώσεις είπε πως θα επιστρατεύσει, επίσης, πιράνχας και τίγρεις!

Και δεν είναι η μόνη πρόταση του Waseso για την τιμωρία των εμπόρων ναρκωτικών. «Χορηγήστε τους υπερβολική δόση από τα δικά τους ναρκωτικά», λέει τέλος. Οι ισχύοντες νόμοι στην Ινδονησία προβλέπουν ως και τη θανατική ποινή για τους εμπόρους ναρκωτικών, συνήθως από εκτελεστικό απόσπασμα. Ο Waseso είπε ότι η BNN εξετάζει κατά πόσον οι νόμοι θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν, ώστε να συμπεριληφθεί η πρότασή του για εκτέλεση με υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!

Δημοσιεύθηκε από Κ.
Πηγή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: