Ζώα-Κλώνοι (μοσχάρια, άλογα, σκύλοι) θα παράγονται μαζικά σε εγκαταστάσεις κόστους 31 εκατομμυρίων δολλαρίων στην πόλη Τιενζίν της Κίνας

klonoiΩς και ένα εκατομμύριο μοσχάρια ανά έτος, σε δεύτερο χρόνο, άλογα για ιπποδρομίες και σκύλους που προορίζονται για την αστυνομία ή για κατοικίδια θα αρχίσουν να παράγονται σύντομα. Πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στην κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας Boyalife και τη νοτιοκορεατική Sooam Biotech. Η παραγωγή προγραμματίζεται να αρχίσει εφέτος με αρχική δυναμικότητα 100.000 εμβρύων αγελάδας το χρόνο, αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί στο ένα εκατομμύριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Boyalife, καθώς «Οι κινέζοι κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται να παραγάγουν αρκετά μοσχάρια για να καλύψουν τη ζήτηση». Οι υποστηρικτές της μεθόδου υπόσχονται αύξηση της παραγωγής γάλακτος και βελτίωση της ποιότητας του κρέατος.

Η Κίνα κλωνοποιεί ζώα από το 2000, τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της Ντόλι, του πρώτου κλωνοποιημένου προβάτου. Μεταξύ των ζώων που έχουν κλωνοποιηθεί ήταν το διάσημο «σκληροτράχηλο γουρούνι», ένας χοίρος που επέζησε περισσότερο από έναν μήνα παγιδευμένος στα χαλάσματα μετά το σεισμό του Σετσουάν το 2008. Μέχρι σήμερα λέγεται ότι έχει αντιγραφεί έξι φορές. Μάλιστα, το Ινστιτούτο Γενωμικής του Πεκίνου δήλωσε ότι θα πουλά γενετικά τροποποιημένα «μικρογουρουνάκια», τα οποία αναπτύχθηκαν αρχικά για χρήση ως πειραματόζωα.

Η Sooam δέχεται από τώρα παραγγελίες για την κλωνοποίηση νεκρών κατοικίδιων σκύλων! Οι οδηγίες στους υποψήφιους πελάτες είναι να διατηρούν το νεκρό σκυλάκι τους στο ψυγείο τυλιγμένο σε πετσέτες, μέχρι να ληφθεί το γενετικό υλικό που απαιτείται για το αντίγραφο.

Η Ευρωπαϊκή Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA) έχει κρίνει ήδη από το 2008 ότι τα προϊόντα από κλωνοποιημένα ζώα είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, όπως και η αμερικανική Yπηρεσία και Φαρμάκων (FDA). Στην Ευρώπη δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση για τα τρόφιμα από κλωνοποιημένα ζώα. Η Κομισιόν έχει διευκρινίσει ότι τα τρόφιμα που προέρχονται από απόγονους κλώνων μπορούν να πωλούνται χωρίς προέγκριση, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις επικινδυνότητας. Αυτό έχει ήδη συμβεί στη Βρετανία. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως τον Σεπτέμβριο έγινε πρόταση για την πλήρη απαγόρευση των τροφίμων από κλώνους. Οι εισηγητές της πρότασης επικαλούνται κυρίως ανησυχίες για τα ίδια τα ζώα, δεδομένου ότι το ποσοστό θνησιμότητας των κλώνων είναι πολύ μεγάλο.

Σημείωση 1: Διευθυντής της νοτιοκορεατικής Sooam Biotech είναι ο διαβόητος γενετιστής Χουάνγκ Γου-σουκ, ο οποίος το 2004 ισχυρίστηκε ότι κατάφερε επί τέλους να κλωνοποιήσει ανθρώπινα έμβρυα. Κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα.

Σημείωση 2: Πόσο τους εμπιστεύεσθε;

Σημείωση 3: Θα συνεχίσετε να τρώτε κρέας;

Δημοσιεύθηκε από Κ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: