ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΜΕΝΗ Η «ΔΙΑΠΛΟΚΗ» Ή Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ…

diapl1«Κλείστε την πόρτα και μην τους αφήνετε να φύγουν! Πολύ περισσότερο μην τους αναγκάσετε να φύγουν. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι απλώς χρήσιμη: είναι απαραίτητη. Το έργο που επιτελεί είναι βαρύ, πολύπλοκο, ακόμη και, ορισμένες φορές, αλλοπρόσαλλο. Έδωσε υποσχέσεις οικονομικών παροχών προς όλες τις κοινωνικές κατευθύνσεις και δεν τις τηρεί. Πολλοί διαμαρτύρονται αλλά ελάχιστοι εξεγείρονται. Υπεσχέθη φορολογικές ελαφρύνσεις και μόλις ανέλαβε την εξουσία πρόσθεσε νέες επιβαρύνσεις. Αλλά δεν χρειάζεται η περιγραφή όλων των πράξεων και παραλείψεων της κυβερνώσης ομάδας. Όλοι ξέρουμε τι ακούσαμε και όλοι βλέπουμε την απόδοση της, ούτω καλουμένης, αριστερής κυβέρνησης. Αν υποθέσουμε ότι μια ομάδα βουλευτών με αρνητική ψήφο γκρέμιζε την κυβέρνηση Τσίπρα θα είχαμε, πρώτον, μια πολιτική ανωμαλία προφανώς αντίστοιχη με το «πολιτικό πραξικόπημα» του Ιουλίου 1965 που οδήγησε σε αλλαγή πολιτεύματος. Κατά πάσα πιθανότητα οι νεο-αποστάτες θα αποχωρούσαν από το πολιτικό σκηνικό προπηλακιζόμενοι. Το δεύτερο και κυριότερο είναι ότι, το γε νυν έχον, δεν φαίνεται να υπάρχει διαδοχή. Γι’ αυτό αφήστε τον κ. Τσίπρα να κάνει τη δουλειά του». (Βήμα της Κυριακής, Σταύρος Ψυχάρης 13-12-2015).

Εδώ, πλέον, πρόκειται για ένα πραγματικό ρεσιτάλ στήριξης εκ μέρους ενός επιφανούς εκπροσώπου της «διαπλοκής» στο συριζαΐικο καθεστώς. Ο Ψυχάρης, όχι απλά αναγνωρίζει την χρησιμότητά του, όχι απλά αντιτίθεται στα όποια υποτιθέμενα ή πραγματικά σχέδια αντικατάστασής του, αλλά προτρέπει τους «υπόλοιπους» να «κλείσουν την πόρτα» και να μην τους αφήσουν να φύγουν ακόμη και αν οι ίδιοι το θελήσουν!

Οι υποτιθέμενοι συνωμότες χαρακτηρίζονται «νέο-αποστάτες» και το μέλλον τους κατά τις ψυχάρειες προφητείες προδιαγεγραμμένο: αποχώρηση κακήν κακώς από το πολιτικό σκηνικό, με το στίγμα του υπεύθυνου για αλλαγή πολιτεύματος, όπως εκείνη που επήλθε ύστερα από την γνωστή «αποστασία» του Ιουλίου του ’65.

Δηλαδή Τσίπρας ή τανκς!!!

Θ’ αγιάσει ο καημένος ο Ψυχάρης… Τι άλλο πια να προσφέρει;

Προστάτης του πολιτεύματος, προστάτης του Τσίπρα και της κυβέρνησής του, πανταχού παρών και τα πάντα (;) πληρών…

Μια ημέρα μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου ο εκδότης του Βήματος πήρε εκ νέου προθεσμία για τις 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να δώσει «εξηγήσεις» στους οικονομικούς εισαγγελείς για τραπεζικά δάνεια, που έλαβε ο ΔΟΛ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις του.

Μ’ άλλα λόγια το συγκεκριμένο άρθρο του Ψυχάρη, που έπεται πολλών άλλων στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση στις κρίσιμες «στιγμές» [βλ. Ο Ψυχάρης λιβανίζει (τον Τσίπρα) και ο Παπαχελάς κουρδίζει (τον Συριζα)], είναι μέρος των «εξηγήσεων» που του ζητήθηκαν, συνοδεύει ουσιαστικά την εμφάνισή του στον αρμόδιο εισαγγελέα, όπου καλείται για να καταθέσει ως «ύποπτος» ηθικής αυτουργίας σε απιστία, την οποία «ενδέχεται» να έχουν διαπράξει τραπεζικά στελέχη, που μετείχαν στις επιτροπές έγκρισης δανείων.

Αυτές είναι, βέβαια, οι πραγματικές «εξηγήσεις», που καλούνται και μάλιστα σε πολλές «δόσεις» να δίδουν ο Ψυχάρης και το σινάφι του, παρέα με τους μεγαλοτραπεζίτες.

Θα υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένες εισαγγελικές κλήσεις, επισήμως, έχουν πραγματοποιηθεί με αφορμή το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για ορισμένες «καυτές» δανειοδοτήσεις ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, δηλαδή για δάνεια, που χορηγήθηκαν μετά το 2006, ώστε να διαπιστωθεί με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν, ποια υπήρξε η πορεία τους και πού κατέληξαν τα σχετικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Εφημερίδα των Συντακτών» τα χρέη των ΜΜΕ, συνολικά στις τράπεζες φθάνουν τα 941 εκατ. ευρώ, ενώ στον κατάλογο δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν δάνεια συνολικού ύψους 132,2 εκατ. ευρώ που έχει χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς και αν προστεθούν στα 134 εκατ. ευρώ που υπήρχαν στον κατάλογο φτάνει τα 266,2 εκατ. ευρώ και έρχεται δεύτερη μετά την Εθνική. Πρόκειται για δάνεια 42,6 εκατ. ευρώ στο MEGA (συνολικά δηλαδή ξεπερνά τα 116,6 εκατ. ευρώ), 30 εκατ. ευρώ στο STAR (σύνολο 86,6 εκατ. ευρώ), 21 εκατ. ευρώ στην ΙΡΙΣ ΑΕΒΕ (σύνολο 46,5 εκατ. ευρώ), ενώ τα δάνεια της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» είναι συνολικά 38,5 εκατ. ευρώ και όχι μόνο τα 3,44 εκατ. ευρώ που αναφέρονται. Επομένως ο τραπεζικός δανεισμός των ομίλων που ελέγχουν τα ΜΜΕ αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά θυμόμαστε και εκείνο το «συγκλονιστικό» πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα Νέα και πραγματικά «ανακουφιζόμαστε», αφού όλα βρίσκονται σε «καλά χέρια» και τίποτα δεν είναι έρμαιο της «τύχης» ή της «μοίρας»:

«ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Το στοίχημα της αυτοδυναμίας σε μια καθαρά προσωπική κίνηση, που είναι η τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τα αριστερά έως τα δεξιά (Νέα , 22-23 Αυγούστου 2015)» (φόντο μια εξ ίσου συγκλονιστική φωτογραφία του «σαμουράι» Τσίπρα σε μαυροκόκκινο τόνο, έτοιμου να αντιμετωπίσει την «ιστορία» την ίδια, με ένα ατσάλινο και αποφασισμένο βλέμμα, που θέλοντας και μη τα κακαρώνεις…).

Έ, όχι και τόσο μόνος, μπρε θεομπαίχτη Σταυράκη… Αλλά ας είναι… Βέβαια, επειδή το «πράγμα βγάζει μάτια» εδώ και καιρό, και κάποιοι από το συριζαίικο προφανώς γκρίνιαξαν, έρχεται βοήθεια, όχι πια από το «κοινό», αλλά από τα επίσημα καθεστωτικά φερέφωνα, έτσι διαβάσαμε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 10-11-2015, από τον Ορέστη Αθανασίου:

«Κριτική χωρίς στοιχεία
Βάσει του νόμου, για τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν και για το ποσό της εκκίνησης στη δημοπρασία αποφασίζει ο υπουργός Επικρατείας, δηλαδή ο Νίκος Παππάς.

diaplΟι πιο καλοπροαίρετοι αναρωτιούνται γιατί αυτή η «υπερεξουσία» δεν ανατέθηκε σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, όπως το ΕΣΡ, ενώ οι πιο δηλητηριώδεις γράφουν πως ο υπουργός έχει ήδη κάνει συμφωνίες με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Κάποιοι άλλοι -που κρατάνε και μια πισινή στην περίπτωση που το σενάριο δεν επαληθευτεί- ισχυρίζονται πως το Μαξίμου θέλει μεν να υποστηρίξει τη δημιουργία φιλικών προς την κυβέρνηση Μέσων, αλλά προς το παρόν αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού έχει κλείσει και η μόνη περίπτωση να βρεθούν τα λεφτά για τέτοιου είδους επενδύσεις στην τηλεόραση είναι να κλείσουν οι μεγάλες συμφωνίες για τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια, την ενέργεια και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Το παράδοξο είναι πως σε όλη αυτήν την αρθρογραφία ο προσεκτικός αναγνώστης δεν θα βρει ούτε ένα στοιχείο. Μόνο μια ονοματολογία στην οποία παρελαύνουν όλοι οι «συνήθεις ύποπτοι» από τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα, έως τον Μαρινάκη, τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο».

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τον συγκεκριμένο φαιδρότατο κονδυλοφόρο της Αυγής, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο.

Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο υπουργός Επικρατείας και Αντ’ Αυτού (του Τσίπρα βεβαίως-βεβαίως) θα αποφασίζει τόσο για τον αριθμό των αδειών όσο και για το ποσό εκκίνησης. Αυτό φθάνει και περισσεύει σαν «στοιχείο». Και επειδή έχουμε όλο και μεγαλύτερες εκλάμψεις, θυμηθήκαμε και άλλες δηλώσεις:

«Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και την κατασυκοφάντηση που γίνεται θα κοπεί από τη ρίζα», είχε «απειλήσει» ήδη από τον Απρίλιο του 2015 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατία στη Βουλή. Σε άλλες του δηλώσεις εκείνη την περίοδο, έλεγε πως «είναι σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το σύνολο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα. Πόσες συχνότητες χωράει η Ελλάδα; Εννοώ που να είναι βιώσιμες και με την έννοια της διαφημιστικής πίτας. Πόσα κανάλια εθνικής εμβέλειας; Πόσα μπορεί να υπάρχουν και να είναι βιώσιμα; Δύο; Δυόμισι; Τρία; Όχι οκτώ, όμως. Ούτε επτά. Αυτό το ζήτημα πότε θα συζητηθεί; Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα έχει προεξάρχοντα ρόλο. Για τα υπόλοιπα μιλάμε. Για να είναι και αυτά ανταγωνιστικά, βιώσιμα, υπαρκτά. Μπορεί να είναι άλλα πέντε-έξι νομίζετε; Δεν μπορούν να είναι τόσα».

Να δούμε, δηλαδή, στο τέλος ποιανού το χέρι θα μακρύνει. Ενδιαφέρων ο κ. Βούτσης, σταλινοθρεμμένος, έτοιμος από παλιά για τούτα τα μεγαλεία. Μην είναι όμως λίγο βιαστικός, φουριόζος κατά πως το λένε; Θα δείξει μέχρι τότε…

Όσο «για τα υπόλοιπα μιλάμε». Δηλαδή νταλαβεριζόμαστε, εκβιάζουμε, παζαρεύουμε, απειλούμε κ.ο.κ. Κατανοητό και «πρέπον». Και ο άνθρωπος δεν έχασε τον «καιρό» του, έβαλε τα καλά του και πήγε να προϋπαντήσει την επάρατη διαπλοκή στην πανηγυρική πρεμιέρα της ελληνικής δικτυακής έκδοσης του CNN.gr, συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Εύχομαι αυτή η επένδυση, αυτή η προσπάθεια, ως μέρος μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, να πάει πολύ καλά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα στη χώρα μας, που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη και για την άνοδο του επιπέδου της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της διαφάνειας στη δημόσια ζωή, το διάλογο, τον πολιτισμό αλλά και για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού κλίματος, που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα, την ανεργία, τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο».

Όμορφος κόσμος, «ηθικός» κι «αγγελικά πλασμένος». Εφοπλιστάδες που καραδοκούν την κατάλληλη στιγμή για να πιάσουν τις πρώτες θέσεις στο «νέο δρομολόγιο», παλιά και νέα «τζάκια», διώξεις ή απειλούμενες διώξεις όταν οι ισορροπίες χαλούν, συμφωνίες, εκβιασμοί, συγχωνεύσεις, ξένοι και ντόπιοι επενδυτές, κεφάλαια δίχως όνομα και προέλευση, οι δανειστές που επιτηρούν άγρυπνα και όλοι μαζί στο χορό και όποιος αντέξει.

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: