Η πορεία της 6 Δεκέμβρη στην Καλαμάτα και η καούρα των αριστερών

syrizaΜια διαφορετική, σε σχέση με το καθιερωμένο πνεύμα και τις ντιρεχτίβες των φιλόδοξων και επίδοξων καθοδηγητών των κινητοποιήσεων αυτού του χαρακτήρα, πορεία έλαβε χώρα στην πόλη της Καλαμάτας στις 6 Δεκέμβρη. Η διαφορετικότητα της είχε να κάνει στις συγκρουσιακές διαθέσεις των νέων και κυρίως των μαθητών, που αποτελούσαν και την αριθμητική πλειονότητα της πορείας των περίπου 200 ατόμων. Οι στόχοι των νέων ήταν συγκεκριμένοι: τράπεζες, αστυνομία και γραφείο του Σύριζα.

Από ότι φαίνεται κάποιοι αριστεροί που έχουν βρει πολιτικό τσαρδί στην παράγκα της Ανταρσύα καθώς και στην ανάδελφη συλλογικότητα της Ανοιχτής Συνέλευσης, ενοχλήθηκαν βλέποντας τις μπογιές και τα συνθήματα στα ντουβάρια της τράπεζας της Ελλάδας και γιούχαραν τους νεαρούς, φωνάζοντας τους να κόψουν τις μ@λ@κίες. Δεν θα περίμενε κάποιος κάτι διαφορετικό από τα εν λόγω άτομα αφού ουκ ολίγες φορές η Αριστερά έχει αποδείξει την αγάπη της για την καλύτερη διαχείριση του συστήματος, όταν αυτό βρίσκεται σε «κρίση». Το έχουν κάνει στο παρελθόν, το κάνουν τώρα και θα είναι διαθέσιμοι και στο μέλλον. Η μήνις των νεαρών διαδηλωτών παρ’ όλα αυτά είχε και συνέχεια. Αφού εφοδιάστηκαν με πέτρες από τον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό, κινήθηκαν προς τις υπόλοιπες κοντινές τράπεζες όπου και τις πέταξαν στις τζαμαρίες τους.

Φαίνεται πως οι νέοι ξέρουν να κρίνουν και να μιλούν καθαρά σε αντίθεση με τους εμπόρους ελπίδας, που προκαλούν χασμουρητά και αρέσκονται στις καταγγελίες. Όταν, λοιπόν, η πορεία έφτασε στο ύψος των γραφείων του Σύριζα το λευκό ντουβάρι (που σαν χρώμα δεν αρμόζει σε αριστερούς) βάφτηκε κόκκινο (που ταιριάζει σε αριστερούς). Οι άφαντοι «κοινωνικοί αγωνιστές» εμφανίσθηκαν μετά το μπογιάτισμα, με μία συνήθη καταγγελία που αρχίζει με τα περί «φασιστών», «χουλιγκάνων» και «συμμορίτικων μεθόδων» και τελειώνει με τον αγώνα που δίνει ο Σύριζα και τα μέλη του. Η εν λόγω καταγγελία φαίνεται να έχει βγει από κάποιο σκονισμένο χρονοντούλαπο του Σύριζα. Θα συνιστούσαμε στους συντάκτες της καταγγελίας να κάνουν μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό επειδή υπάρχουν ενδείξεις αμνησίας καθώς και εμμονικής προσκόλλησης στο παρελθόν.

Στη συνέχεια το μένος των νέων διαδηλωτών στράφηκε προς ένα περιπολικό και τους αξιωματικούς μπάτσους που βρίσκονταν έξω από αυτό. Το περιπολικό δέχθηκε δεκάδες πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ αναγκάζοντας τον οδηγό να φύγει με το περιπολικό από το σημείο, αφήνοντας τους «δύστυχους» αξιωματικούς να τρέχουν από πίσω του, προσπαθώντας να προφυλαχθούν από τις πέτρες.

Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος του Δημαρχείο, όπου βρίσκονταν παραταγμένη μια διμοιρία μπάτσων, μελή της Ανταρσύα καθώς και της Ανοιχτής Συνέλευσης, στάθηκαν μπροστά από την διμοιρία, με καταφανέστατο σκοπό την αποτροπή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης των διαδηλωτών με τους μπάτσους. Αυτές, οι πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες από την μεριά των αριστερών έπεσαν στο κενό. Οι μπάτσοι δέχθηκαν πλήθος από πέτρες, κάποιες καρέκλες από καφετέριες και μερικές φωτοβολίδες. Στην αντεπίθεση της αστυνομίας, ύστερα από αρκετό ξύλο, έγινε η σύλληψη ενός άτομου.

Στην συνέχεια και μετά το πέρας της πορείας προσήχθησαν από ασφαλίτες ακόμα 13 άτομα εκ των οποίων 12 ανήλικα και όλοι του οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από πολλές ώρες παραμονής στο τμήμα, τις πρώτες πρωινές ώρες και τα 14 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ σε δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: