ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΓΥΡΝΑΣ ΜΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΝΕΜΟΥΣ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ

antreikelo«Στιβαρές, σοβαρές, ολοκληρωμένες και αξιόπιστες» έκρινε τις ελληνικές προτάσεις ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, από το νησί Ουεσάν της γαλλικής Βρετάνης όπου βρίσκεται, προσθέτοντας ότι «οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιέχουν δεσμεύσεις σε όλους τους τομείς» και «επιτρέπουν να προχωρήσουμε για την επίτευξη συμφωνίας».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διέψευσε ότι υπάρχει πιθανή διαφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία για το θέμα: «Οι δύο χώρες ενεργούν από κοινού για την εξεύρεση λύσεων», τόνισε σχετικά.

Ειλικρινής όπως κάθε ένας στο σινάφι του βάπτισε «ελληνικές» τις προτάσεις που συνέγραψε το γαλλικό οικονομικό επιτελείο παρέα με τους αμερικανούς «φίλους» και τις βρήκε φυσικά «στιβαρές, σοβαρές, ολοκληρωμένες και αξιόπιστες».

Στο ίδιο τόνο και οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες:

«Η Ελλάδα συμμορφώθηκε με μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων», γράφει η εφημερίδα Die Zeit, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις για περικοπές που υπέβαλε η Αθήνα έφτασαν στην ώρα τους στις Βρυξέλλες. «Όλα στον καιρό τους», λοιπόν, «και ο κολιός τον Αύγουστο».

Δεν μας έπιασε βέβαια κανένα εθνικοανεξαρτησιακό παραλήρημα, αλλά η εξαπάτηση έχει και τα όρια της.

Οι εξουσιαστές, ντόπιοι και μη, αλαζόνες μέσα στην άχλη μιας ισχύος που αυξάνει από την κοινωνική νομιμοποίηση που πήραν από ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα και ένα επίσης πλαστοποιημένο αποτέλεσμα (αφού οι ψήφοι που έλαβαν, στην πραγματικότητα, δεν αντιστοιχούν με το 61% των εγγεγραμμένων, αλλά με το 36%) φαντάζουν κυρίαρχοι όσο ποτέ άλλοτε θεωρώντας εκμηδενισμένες τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Ξεχνούν όμως ότι και στο παρελθόν βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση πολλές φορές και άλλες τόσες είδαν τους ξεσηκωμένους να μην υπολογίζουν ούτε τους στρατούς τους, ούτε την αστυνομία τους, ούτε την προπαγάνδας τους.

Είναι αλήθεια ότι η μπότα της επιβολής πέφτει και θα πέσει ακόμη βαρύτερη, ώστε να τσακίσει πρώτα απ’ όλα κάθε υποψία αγωνιστικής διάθεσης και αντίθεσης σ’ αυτό το καθ’ όλα στημένο παιχνίδι μεταξύ «δανειστών» και δανειζομένων», που έφερε τα πράγματα εκεί όπου ήθελαν οι «δανειστές».

Να μην αφήσουμε το σκοτάδι της παράδοσης να γιγαντώσει κι άλλο τους δυνάστες, να ετοιμαστούμε για τις μέρες που θα έρθουν και πάλι: τίποτα δεν τελείωσε…

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: