Προσφέρονται πλήθη σε τιμές ευκαιρίας

times-efkeriasΣύμφωνα με βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία Rentacrowd, παρέχει στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, που θα έχει το απαιτούμενο ποσό, ένα πλήθος, που θα ζητωκραυγάζει και θα επικροτεί οποιονδήποτε πληρώσει αδρά. Σήμερα, που οι πολιτικοί δύσκολα κατορθώνουν να ξεσηκώσουν πραγματικούς ένθερμους οπαδούς, αυτή η επιχείρηση αποτελεί σατανικά έξυπνη ιδέα. Ψέματα;

Στη Βρετανία, την περίοδο των εκλογών προσέλκυσε μάλιστα ουκ ολίγους πελάτες. Στις Η.Π.Α δε, αυτά τα κόλπα είναι παλιά ιστορία. Τελικά, είναι λογικό να αναρωτιέται κάποιος αν για την πολιτική υπάρχει και κάτι μη αφομοιώσιμο. Η απάτη όχι απλώς είναι το βασικό της εργαλείο, αλλά πλέον το βασικό της προτέρημα. Χωρίς απάτη, η πολιτική θα αναγκαζόταν να γίνει δημιουργική, δηλαδή να δημιουργήσει πραγματικά. Βεβαίως, κάτι τέτοιο θα ήταν φύσει αδύνατον, μιας και η πολιτική εμπεριέχει τόση δημιουργικότητα όση η βιταμίνη C που περικλείεται σε ένα «λαχταριστό» πιτόγυρο. Το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται, με συχνά καταστροφικές συνέπειες για τους δημιουργούς και τα δημιουργήματά τους.

Μια αρμαθιά απατεώνων διαχειρίζεται με βαγαποντιές, βάζοντας στο χέρι όσα δεν μπορούν να φτιάξουν. Με τα τεχνάσματα των αριθμών, με ρίσκο ανθρώπινες ζωές, συμφωνούν μεταξύ τους πώς θα μοιράσουν κάθε δημιουργία, κάθε ζωτικής σημασίας αγαθό, κάθε σχέση και διάθεση στα μέτρα τους. Δεν τους απασχολεί, προφανώς, που κανείς δεν τους πιστεύει, κανείς δεν τους στηρίζει. Δεν έχουν καν την έσχατη ειλικρίνεια του δικτάτορα να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Θέλουν να είναι κι αρεστοί. Προσλαμβάνουν πλήθη οπαδών, όπως προσλαμβάνουν ψηφοφόρους, συνεργάτες και ειδικούς. Αύριο θα προσλαμβάνουν και πολίτες, για να εφαρμόζουν όσα οι ίδιοι αποφασίζουν.

Μόνο που κάποιοι σε αυτή τη δουλειά θα μένουν άνεργοι. Δε θα είναι πολίτες, οπλίτες ή καταναλωτές. Δε θα νοικιάζονται και δε θα πωλούνται. Δε θα τρώγονται με τίποτε, καθώς θα είναι πάντα εκτός του πολιτικού σχεδιασμού.

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση
Both comments and trackbacks are currently closed.